dwierka 13.08.04, 11:55 Drogie forumowiczki,pytanie jw. Proszę o praktyczne rady: smarować brzuch , piersi, uda ? Jakie kremy są dobre ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indiaaa Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 11:58 mi poleciła szwagierka krem Fissan, tam pisze aby od 4 miesiąca się smarować, ale ona smarowała się już od początku ciąży, ja narazie tak co jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
karinalas Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 12:28 jezeli jestes szczupla rozstepy ci nie groza, ja jestem w 8 m.c. i nic nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
just12 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 12:30 A ja stosuję zwykłą oliwkę dla dzieci - smaruję się nią po każdej wieczornej kapieli. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 14:56 Skąd wiadomo ze figura szczupła daje gwarancję braku rozstępow?? Wydaje mi sie to bez sensu. Chyb astruktura i stan skóry ma tu znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 12:43 witam też dużo czytałam na temat kremów na rozstępy i dziewczyny mocno zachwalały krem z firmy Mustela, więc się właśnie w niego zaopatrzyłam i od tygodnia się nim smaruje i przyznam, że liczę na brak rozstępów ) Odpowiedz Link Zgłoś
zullka Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 12:52 Witam, zaczełam własnie 41 tc. od poczatku 4 m-ca po kapieli smarkowałam oliwka dla dzieci J&J i ... rozstepów jak do tej pory nie mam Pozdrawiam, Zulka & Justa (~11.08.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
kornelcia75 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 15:10 Hej raczej to bzdura ze szczupłe dziewczyny nie maja rozstępów,wiem po moich kolezankach to raczj genetyczne.Ja od poczatku ciązy stosuje zapobiegawczo,fissan i oliwkę dla dzieci jestem w 8 mc i rozstepów niema. Pozdrawiam ja i Maks Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia75 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 15:18 Zaryzykowałabym stwierdzenie, że bardzo szczupłe dziewczyny mogą mieć nawet większe problemy z rozstępami, bo brzuch, hmm... jak to ująć... bardziej im się wybrzusza, bardziej może się skóra naciągać, a to od tego pęka i tworzą się rozstępy. A smarowałam się przez całą ciążę bardzo miłym kremikiem Gerbera (bo Gerber to nie tylko jedzenie dla dzieci, ale i kosmetyki). Nie ma ani pół roztępu Czasem smarowałam się rano Gerberem, a wieczorem oliwką, tuż po kąpieli. Chyba im wcześniej zacząć smarowanie tym lepiej, skóa się trochę przygotowuje na rozciąganie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 16:39 Na Fissanie jest napisane, że od 4 miesiąca, ja go wtedy stosowałam co 2 dni, bo skóra wydawała mi się dostatecznie nawilżona i elastyczna, a brzuszka jeszcze nie było. Teraz się "wybrzuszył", więc już staram się pamiętać o tym codziennie. Wszystcy zachwalają mustelę, ale fissan jest dwa razy tańszy, a to dla mnie bardzo istotne. Ale podobno to rzeczywiście genetyczne: w "Oczekiwaniu na dziecko" napisali, że kremy tak naprawdę nic nie dają Pocieszam się, że moja drobniutka mamusia urodziła troje wielkich dzieciaków i nie ma ani jednego rozstępu Odpowiedz Link Zgłoś
gumitex Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 17:12 Ja smaruję Vichy od 4 miesiąca piersi, brzuch, pośladki i uda. Jak na razie zero rostępów (zaczęłam 9 misiąc). W poprzedniej ciąży też było OK. Strasznie się bałam, że będę je miała, bo w okresie dojrzewania wyszło mi kilka na biodrach. Dobrze jest też smarować piersi przez kilka dni po porodzie, bo przy laktacji mogą się znacznie powiększyć. Ja po paru tygodniach karmienia musiałam kupić biustonosze większe o numer. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Mustela! 13.08.04, 17:44 stosowalam Mustele od poczatku 4go m-ca ciazy do samego konca, nawet 2 tyg po porodzie jeszcze i nie mam rozstepow w ogole. Ale wiadomo, ze w duzej mierze ma wplyw tutaj skora sama w sobie, bodajze ilosc kolagenu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabis77 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 17:59 ja stosuję Fissan na brzuch (codziennie), czasami na piersi, a całe ciało nawilżam oliwką w żelu. jak na razie przynosi to efekty, ponieważ na razie ani śladu rozstępów i mam nadzieję, że tak juz zostanie. Pozdrawiam Gabrysia 27tc Odpowiedz Link Zgłoś
dobroteczka A gdzie go kupic? 13.08.04, 18:00 Czy te kremy kupujecie w apyece czy w kosmetycznym? Pytam bo mieszkam w UK a tez bym skozystala chetnie-( 15 tc. ) Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: A gdzie go kupic? 13.08.04, 18:32 Jak w UK to chyba w Boots Pharmacy czy jakos tak... ja (w Polsce) kupuje w aptece, są tez w sklepach dla mam i niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
katarina771 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 13.08.04, 19:00 ja stosuje oliwe z oliwek i najwazniejsze co pomaga i na rozstepy i na celulit to masaz,codziennie masuje ciało na oliwie i skora jest super a rozstepa nie ma.polecam. pozdrowienia kaska 19tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
ciezarowka1 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 14.08.04, 10:26 Szczęściary z Was. Jestem pewna, że decydujące są jednak uwarunkowania genetyczne. Moja siostra miała rozstępy, moja mama miała i ja niestety też mam, mimo smarowania się od czwartego miesiąca gerberem, fissanem, nawet drogim Vishy, i czasem oliwką. Jestem zawiedziona, bo smarowałam się nawet 3 razy dziennie, przy każdej kąpieli robiłam masaż brzuszka szczoteczką i niestety brzuszek pokryty czerwonymi pręgami. Załamka. Odpowiedz Link Zgłoś
morenaa OLIWKA!!!!!! 15.08.04, 11:16 I to najlepiej BAMBINO. Smarowałam się na początku oliwką w zelu J&J po wieczornej kąpieli, ale tak słabo się wchłaniała, że rano nadal byłam cała tłusta... Bllleeee!!! Rzuciłam ją w kosz i kupiłam nasze Bambino. Jest BOMBA! Ani śladu rozstępów (choc moja mama miała i nadal ma ich masę po obu ciążach). Jutro zaczynam 8. miesiąc ciąży. Od kiedy się smarować? Ja zaczęłam już w 10 tc od piersi, bo mi nagle urosły o 1 numer miseczki (!!!), a brzuszek i uda zaczęłam smarować od początku 4 m-ca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapet241 Re: od kiedy krem przeciw rozstępom w ciąży 17.08.04, 00:09 Ja np. nie używałam żadnych specjalnych kremów na rozstępy a jedynie od momentu kiedy pojawił się brzuszek ,sama lub przy pomocy przyszłego taty robiłam sobie masarze z oliwką . Codziennie ,regularnie ,wieczorem po kąpaniu i rano nacierałam miejsca zagrożone i wyszłam i tego bez najmniejszego rozstępu Odpowiedz Link Zgłoś