Dodaj do ulubionych

Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk.

11.12.16, 11:18
Kobietki pomocy. Ostatnia miesiaczka 19 październik. Owulacja ok 25 dnia cyklu.(miedzy 8 a 15 listopada) Zrobilam test ok 2 tyg temu. Potem 2 razy beta która ładnie rosla. Wczoraj bylam u gina i wedlug miesiaczki powinien byc 7t3d a widac bylo pęcherzyk 16 mm z "echem cialka zoltego" . Gin ocenił wiek ciąży na 5t4d. Kazal przyjsc za tydzien bo jesli faktycznie mialam tak późno owulacje to ciaza moze byc zwyczajnie młodsza . Czy ktos z was mial taka sytuacje? Na usg widać tylko pusty pecherzyk, nie widze cialka żółtego wiec nie wiem dlaczego w opisie usg jest "echo cialka zoltego". Napiszcie o swoich przypadkAch.
Obserwuj wątek
    • cricetus Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 11.12.16, 18:51
      To chyba jasne, że skoro była późno owulacja, to wiek ciąży wg OM nie będzie się pokrywał z rzeczywistym. Ja miałam różnicę ponad 2 tygodnie. O tym, że owulacja była później uprzedzałam lekarzy przed badaniem. Na usg wiek ciąży odpowiadał temu skorygowanemu przez moje obserwacje, a nie wyznaczanemu z ostatniej miesiączki. I co ważne - na usg genetyczne (12 tydzień) należy również umawiać się biorąc pod uwagę przesunięcie owulacji, czyli w tym przypadku 14 tyg. licząc od OM.
      • blingbling123 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 11.12.16, 19:21
        Dzięki za odpowiedź, a możesz mi jescze powiedzieć w ktorym tyg (wedlug wielkosci zarodka lub pęcherzyka) bylas na 1 usg? Z gory dzięki.
        • cricetus Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 11.12.16, 19:33
          Na pierwszym usg wg ostatniej miesiączki był 9tc, a wg usg wychodziło 6tc+3d, czyli 2.5 tygodnia przesunięcia.
          • blingbling123 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 11.12.16, 20:57
            Dziękuję.
    • agunia8282 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 11.12.16, 21:45
      U mnie także stwierdzono, że skoro wg ostatniej @ , ciąża jest 7 tygodniowa to powinno być tętno płodu. Nie było. Dr stwierdził puste jajo. Po tygodniu wizyta kontrolna i jednak pojawiło się tętno. Ciąża młodsza o 2 tygodnie.
    • agunia8282 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 11.12.16, 21:48
      Też miałam ciążę młodsza o 2 tygodnie. W 7tyg. wg @ brak tętna płodu i stwierdzenie pustego jaja. Po 6 dniach pojawiło się tętno i wszystko ok. Teraz gdy wg OM mam 31tydzien, to w rzeczywistości wg rozwoju plodu, wagi i wielkosci to tydzień 29.
      • mama220376 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 15.12.16, 23:10
        Ja mam podobnie ostatnia mies 2.10.16r z miesiączki wychodzi 11 tydz ale z beta hcg 6 lub 7 byłam 8.12 .i 15.12. i twierdzi że jest puste . Ale dlaczego nie bierze pod uwagę że może być młodsza ciąża jak o tym sama wspomniałam. Kazała mi tydz poczekać i na zabieg. Jestem załamana
    • lidianek Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 15.12.16, 06:52
      Ja miałam ciążę trzy tygodnie młodszą, zamiast 7 tc był 4 tc. Miesiąc później było już 1,5 tygodnia różnicy między OM a USG.
      • mama220376 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 15.12.16, 23:12
        Miała pani pusty i co nie kazał na zabieg .
      • mama220376 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 15.12.16, 23:17
        To ma pani rozwaznego lekarza mi stwierdziła to samo ale nie bierze pod uwagę że może być młodsza bo z beta hcg wychodzi 6 lub 7 tydz . A z mies 11 tydz .niewiem co mam robić kazała mi jeszcze tydz poczekać i na zabieg .
      • lidianek Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 16.12.16, 12:05
        Nie powiedział mi, że jest pusty, tylko kazał się nie denerwować i zaczekać do następnej wizyty. Następnym razem już serduszko ładnie biło. Ja zrobiłam 2 razy beta hcg w odstępie 3 dni i widziałam, że wartość rośnie, więc byłam spokojna. Gdyby coś było nie tak, spadałaby lub stała w miejscu. Niech się pani przejdzie do innego lekarza, bo ta kobieta jest jakaś dziwna. Moja koleżanka miała rozbieżność 4 tygodni, bo cykl nieregularny i jakoś nikt jej nie sugerował zabiegu.
        • mama220376 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 16.12.16, 12:36
          Dziękuję za odp. Teraz przed świętami ciężko dostać się nawet prywatnie. Robiłam krew i mam 37402 i 34607 wychodzi na młodszą ciążę ale nie chce sobie robić nadzieji. Może zrobię jeszcze raz beta hcg jak pani myśli
          • lidianek Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 16.12.16, 18:12
            Pewnie, zrobić trzeba, najlepiej po trzech dniach powtórzyć. Żeby się nie stresować niepotrzebnie. Dziecku też to szkodzi, jakby nie patrzyć.
            • mama220376 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 20.12.16, 01:35
              Dziś robiłam betę i spadło 19533.8 jednak się dzieje coś nie tak jestem załamana. 😣😣😣
              • folklove Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 20.12.16, 19:04
                Mialam tak samo. Puste jajo plodowe i lyzeczkowanie, no chyba ze sama poronisz. Jak beta spada to juz po ptakach. Wspolczuje
                • mama220376 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 21.12.16, 00:19
                  Właśnie nic się nie dzieje żeby samo poszło super się czuję. Dziwię się bo mam 4 zdrowych dzieci a teraz takie coś. Będę musiała sama zgłosić się na zabieg.
                  • redheadfreaq Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 21.12.16, 10:55
                    To się po prostu zdarza - nawet najzdrowszym kobietom z najzdrowszymi dziećmi. Współczuję bardzo.
                  • lidianek Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 27.12.16, 09:26
                    Współczuję sad i przepraszam za brak odzewu przez długi czas.
                    • mama220376 Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 30.12.16, 02:18
                      Witam 22grudnia go byłam w szpitalu dostałam tab poronne i na koniec łyzeczkowanie 😣😣. Bardzo to źle przeżyłam nie mogłam zrozumieć dlaczego tak się stało tym bardziej że w naszej rodzinie genowo jest ok. Jak człowiek pogodził się że wychowa 5 te dziecko a tu taka wiadomość przykra cóż trzeba żyć dalej a ból zostanie 😢😢😢
    • schnix Re: Ciąża młodsza 2 tyg . Pusty pęcherzyk. 15.01.17, 09:52
      Cześć. Ja poszłam do ginekologa w połowie 6 tygodnia ciąży. Widział tylko pusty pęcherzyk. Mi nawet nic nie mówił o ciałku żółtym... Kazał leżeć na L4 przez 2 tygodnie i przyjmować duphaston 3 x 1, acard no i witaminy. Dwa tygodnie później było już słychać bicie serca smile Dla mnie to czekanie generowało stres i strach. 3 miesiące wcześniej poroniłam. Obecnie na badaniach USG wymiary dziecka są zgodne z obliczeniami: czyli biorąc dzień ostatniej miesiączki i długość cyklu. Więc chyba u mnie nie można mówić o ciąży młodszej 2 tygodnie. Nie usłyszałam nigdy tego hasła na badaniach. Chodzę do dwóch lekarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka