Dodaj do ulubionych

37 tydz a mała głowa płodu

14.10.17, 12:29
Hej!
Aktualnie leci mi tydzień ciąży 37+4.
Wczoraj na usg wyszło że dziecko ma 2400-2450.
O poczatku wymiary były 2-3tyg do tyłu, i lekarz mówił że taka jego uroda.
Ale wczoraj mierzac głowę powiedział że odbiega ona o 5tyg do tyłu ..
Nic nie powiedział ale mi to spokoju nie daje..
Miała któraś raka sytuację że głowa byla bardzo mała a okazało się że wszystko ok?
Obserwuj wątek
    • peeska Re: 37 tydz a mała głowa płodu 16.10.17, 10:26
      U mnie zawsze brzuszek był za mały, dziecko w ogóle miało być malutkie, straszono mnie hipotrofią płodu - wielokrotne badania u "dobrego specjalisty", a córeczka urodziła się 3500g smile Nie zamartwiaj się na zapas.
      • iziula1 Re: 37 tydz a mała głowa płodu 26.10.17, 20:14
        Peeska, zmniejsz sygnaturkę do 4 linijek.
        pozdrawiam
    • juuuu7 Re: 37 tydz a mała głowa płodu 27.10.17, 09:32
      Zrobilabym usg dopplera zeby zbadac przeplywy. Wyglada jakby Twoje dziecko mialo hipotrofie.
    • me-lissa Re: 37 tydz a mała głowa płodu 29.10.17, 22:31
      2-3 tyg do tyłu to nie hipotrofia. Może faktycznie problemy z przepływami. Moja młoda miała wymiary prawidłowe niemal co do dnia przez całą ciążę a w 36 tyg nagle dwa- trzy tyg do tyłu. Wody odeszły trzy dni później.. Co do głowy kolega córki przez całą ciążę miał malutką. Teraz ma 5,5 roku i nosi czapkę na 2 lata. Poza tym zdrowysmile
    • kasienka8936 Re: 37 tydz a mała głowa płodu 11.02.18, 17:21
      Ja miałam taką sytuację. Miała być główka mniejsza o 3 tyg i sie przejęłam. Zapytałam lekarza czy bedzie aż tak bardzo różnić sie od reszty ciała, powiedział ze mozliwe ze bedzie to nie do zauwazenia i faktycznie tak jest smile Ja nawet zadnego uchybienia nie widze. Normalna główka w porównianiu do reszty ciała nie odbiega od normy. Pod koniec malutka troche zapewne podgoniła z ta głowka hehe. Dodam ze teściowa mówiła ze mąż też miał mieć mniejsza glowe i mozliwe ze to po nim odziedziczyła big_grin Ale jak sie przyjrzeć to żadnej różnicy nie widać smile
    • malgorzata.sobczyk Re: 37 tydz a mała głowa płodu 05.03.18, 22:28
      Tak, mnie też tak powiedziano. Lekarz na ostatnim USG w 37. tygodniu straszył małą głową, a nie zauważył niedorozwiniętej lewej nerki, która potem całkowicie zanikła, została zresztą wykryta przypadkiem po porodzie. Córka rzeczywiście ma małą głowę, ale za to cwaną wink. Ma też małą pupę i wąskie biodra, nie narzekam, łatwiej się rodziło wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka