camilla28 05.11.04, 11:18 Dziewczynki, jestem w 4t3d ciąży i wydaje mi się że wg wczorajszego USG moja dzidzia jest za mała bo ma 4,5 mm, pociesza mnie tylko fakt że bije serduszko..... A jak było bądź też jest u was? Gorąco pozdrawiam camilla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetka75 Re: wielkość zarodka 05.11.04, 12:22 Tzn u Ciebie od daty ostatniej miesiączki to jest 6 t i 3 dzień? Podaję ci stronę jak interpretować wielkości tych naszych bobasów: noworodek.pl/modules.php?name=USG (U Ciebie CRL=4,5 i naciskasz wyniki i poniżej odczytasz czy wielkość jest prawidłowa) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajaaa Re: wielkość zarodka 05.11.04, 12:26 nie martw się...ja coprawda jestem w 34tc, ale pamiętam, że w 4tc na pierwszym usg lekarka powiedziała, że zarodek jest strasznie mały i miała jeszcze szereg innych watpliwości dotyczacych rozwoju ciaży...jej domysły nie sprawdziły się, dzidzia już na następnym usg miała prawidłowe wymiary i jak dotąd wszystko jest ok...to są tylko maszyny do pomiaru... pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: wielkość zarodka 05.11.04, 12:30 Pod koniec szóstego tygodnia zarodek ma około 4 mm długości, jest wielkości połowy paznokcia małego palca. to z fajnej strony: kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54921,2095840.html?as=2&ias=7 Nie masz się więc co martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
camilla28 Re: wielkość zarodka 05.11.04, 12:32 Dziekuję za odpowiedzi, już jestem spokojna, poza tym sprawdziłam na noworodku i wszystko jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś