Dodaj do ulubionych

Herbata ROOIBOS-czy bezpieczna

05.11.04, 13:39
Od jakiegoś czasu ogromnie zasmakowała mi ta herbata. Na opakowaniu jest
napisane, że nie zawiera kofeiny. Ale kofeinę zawiera kawa, a herbata chyba
teinę, która działa podobnie do kofeiny. Na opakowaniu Rooibos tutti frutti
jest napisane, że jest dla dzieci to chyba można. Pijecie?
Obserwuj wątek
    • boni-blue Re: Herbata ROOIBOS-czy bezpieczna 05.11.04, 13:51
      Oczywiście,że można! jest ona o wiele smaczniejsza i zdrowsza niż zwykła
      herbata.Moje dzieci od dłuższego czasu piją tylko herabatkę ROOIBOS ale nie
      chcą pić tej dla dzieci tylko herbatę zycia,moj mąż też innej nie ruszy, wiele
      osób które u mnie posmakowały tej herbaty juz nie piją zwykłej! Nie powiem-jak
      pierwszy raz ją kupiłam to mi śmierdziała i nie mogłam jej pić ale po kilku
      filiżankach stwierdziłam,że jest to najlepsza herbata na świecie!Ale są różna
      gusta i smaki i wielu osobom może ona nie smakować!Możesz spokojnie podawać tę
      herbatkę dzieciom! Pozdrawiam!
      • mamaani3 Re: Herbata ROOIBOS-czy bezpieczna 05.11.04, 14:09
        Tu nie chodzi o dzieci tylko o mnie. Jestem w ciąży. A herbata jest naprawdę
        fantastyczna i masz rację ta zwykła nie dla dzieci jest lepsza.
        słodzisz? Bo ja bardzo lubię z miodem.
        Pozdrawiam
        • boni-blue Re: Herbata ROOIBOS-czy bezpieczna 05.11.04, 14:18
          Słodzę tylko troszeczkę,wtedy jest jeszcze lepsza.Miodem jeszcze nie probowałam
          słodzić,ona i tak ma dla mnie posmak miodu!Ale dzis chyba spróbuję posłodzic
          troszkę miodem! A jak jesteś w ciąży to tym bardziej jest ona dla Ciebie
          zdrowsza niż normalna herbata,a poźniej jak już bedziesz miała Maleństwo i
          zacznie Ono próbować cokolwiek innego niż tylko mleko z piersi to też możesz
          dawać tę herbatkę.Pozdrowienia dla Ciebie i Maluszka w brzuszku!
        • malmac Re: Herbata ROOIBOS-czy bezpieczna 05.11.04, 15:17
          A ja bym nie pila. Nie wiadomo co jest w tej herbacie. To znaczy niby wiadomo,
          zawsze jakies mniej lub bardziej znane zielsko. A jak nie jestes pewna to
          zawsze lepiej odstawic niz akurat teraz robic doswiadczenia.
          • boni-blue Re: Herbata ROOIBOS-czy bezpieczna 05.11.04, 15:34
            To moze lepiej nic nie pić i jeść,bo teraz nie mozna miec pewnosci co do
            zawartości wszystkiego co jemy i pijemy.....moze tez nie oddychajmy,bo
            powietrze bardzo zanieczyszczone.....a zwłaszcza w ciąży.....nasze matki i
            babki na to nie patrzyły i jakoś jesteśmy zdrowi,a teraz jak się na wszystko
            zwraca uwagę to coraz więcej chorych dzieci się rodzi,ciekawe dlaczego?
            • mama_maxia Re: Herbata ROOIBOS-czy bezpieczna 05.11.04, 19:53
              Ja piłam herbatkę Rooibos i w ciąży i do tej pory (karmię 25-cio miesięcznego
              synka nadal piersią). Synek już ponad rok ją pije (na zmianę z innymi
              oczywiście). Polecono mi ją jak trzeci raz z rzędu byłam na patologii ciąży z
              powodu okropnych wymiotów.
              Maxio jest chorowitym dzieckiem i niestety leczymy się w wielu poradniach i
              mimo, że mówię co pije nigdy nikt (w szczególności gastroenterolog) nie
              powiedział mi, że ta herbata szkodzi - wręcz odwrotnie: poleca się ją już dla
              noworodków.
              Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka