Dodaj do ulubionych

Ruchy Dziecka 33 tc

08.11.04, 17:53
Witajcie! Jak to jest z tymi ruchami, ja jestem w 33 tc i wyczytaam, ze
dziecko ma się ruszać 10 razy, ale nie mam pojecia czy za jednym razem jak
sie obudzi czy w ogóle 10 razy w ciągu doby???
pozdrwiam Ula i pawełek 33 tc
Obserwuj wątek
    • patrysha1 Re: Ruchy Dziecka 33 tc 08.11.04, 18:21
      maluszek powinien sie ruszać 3 razy w ciągu 30 minut to minimum, mozliwe jednak
      ze wtedy gdy akurat liczysz ruchy dzieciaczek śpi, jesli w ciągu 30 minut nie
      wyczujesz 3 ruchów wówczas przedłuż liczenie do 1 godziny, w tym czasie maluch
      powinien sie ruszyc minimum 6 razy. Zaleca sie aby liczyć ruchy 2 razy dziennie
      najlepiej rano i wieczorkiem.

• kasia.w4 Re: Ruchy Dziecka 33 tc 08.11.04, 18:31
      moja lekarka powiedziała, że nalezy naliczyć min 10 ruchów w ciągu doby. Nawet
      jeżeli te 10 ruchów naliczysz w ciągu pierwszych 5 minut dnia do masz już
      dzień "zaliczony". Liczy się nawet czkawka. Według mojej lekarki było wiele
      teorii na temat jak liczyć te ruchy i ta okazała się najskuteczniejsza.
      Liczenie w każdej godzinie ruchów jest zbyt stresujące dla matki, bo nieraz
      dziecko po prostu dłużej śpi, a kobieta się niepotrzebnie denerwuje. Są też dni
      bardziej ruchliwe i takie w których dziecko jest bardziej spokojne - zależy to
      też od tego jak dany dzień spędziła matka (bardziej aktywnie czy mniej).
      pozdrawiam kasia 34 tc
      • okulewiczu Re: Ruchy Dziecka 33 tc 08.11.04, 19:49
        Dzieki za odpowiedź. Właśnie wróciłam od lekarza. Powiedział mi, że należy
        niepokoić się wówczas gdy ruchy sa znacznie słabsze i wtedy niezwłocznie udać
        sie do lekarza. Troche ta wizyta mnie zmartwia. lekarz stwierdził, że szyjka
        macicy jest krótsza i w zwiazku z tym powinnam udać sie na zwolnienie. A ja
        teraz w pracy nie moge, ale kazał mi się stawić za tydzin i wtedy juz
        bezwzględnie zwolnienie. Teraz mamy 4 dni wolnego, a wiec pochodzę do pracy do
        przyszłej srody, to jeszcze 5 dni pracujących. Nie chciałabym urodzic miesiąc
        wcześniej tak jak mówił lekarz. Termin mam dopiero na 4 stycznia i b chciałabym
        urodzic w przyszłym roczku.
        pozdrawiam Was wszystkie
        Ula i Pawełek 33 tc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka