Dodaj do ulubionych

bóle krzyżowe w 22/23tc

14.11.04, 21:19
Witamsmile

Mam do was pytanie. Niedawno zaczęłam 23tc. Wieczorami, jak położe się do
łóżka odczuwam bóle w krzyżu. Czytałam gdzieś, że taka dolegliwość może być
niepokojąca na tym etapie ciązy i należy zgłosić ją lekarzowi... Wizytę mam
dopiero 30.11, czy uważacie że powinnam pójść wczesniej? Dodam, że przed
ciążą byłam bardzo szczupła i bóle tłumaczę sobie tym, że mój kręgosłup nie
radzi sobie z dodatkowymi kilogramami z przodu...
Napiszcie czy takie bóle są normalne.

pozdrawiam cieplutkosmile
Obserwuj wątek
    • isabela_1974 Re: bóle krzyżowe w 22/23tc 15.11.04, 07:55
      To niestety raczej się zdarza smile Ja też miałam straszne bóle tego typu od ok.
      20 tc. Już się bałam, że mi tak zostanie do końca a było strasznie, bo z bólu
      budziłam się w nocy. Na szczęście po ok. miesiącu jakoś się to uspokoiło i
      teraz boli, ale już tylko od czasu do czasu. Ja sobie to tłumaczę tym, że
      przestałam mieć wcięcie w talii i jak leżę, to mi się kręgosłup nie krzywi wink)

Bądź dobrej myśli smile

Pozdrawiam
      Iza
    • mimik5 Re: bóle krzyżowe w 22/23tc 15.11.04, 11:31
      rzeczywiscie tak sie zdarza, mnie tez to meczylo i niepokoilo, w ciazy te bole
      jeszcze jakos znosilam ale podczas porodu to byly nie do zniesienia, nie chce
      cie straszyc ale mnie nikt nie uprzedzil ze tak moze wygladac bol krzyzowy i
      mialam wrazenie ze peka mi kregoslup, pozdrawiam i zycze zdrowka, Magda
      lilypie.com/baby1/050908/1/16/1/+10[/img][/link]
    • muuunia Re: bóle krzyżowe w 22/23tc 15.11.04, 11:32
      przeczytałam niedawno (ba sama na bole cierpię) że to normalne i dlatego między
      innymi powinno się unikać leżenia na plecach ponieważ macica z całą jej dość
      ciężką już zawartością uciskają jakieś nerwy przy kręgosłupie (szczególnie
      odcinek krzyżowy) co wzmaga ból. dlatego też po 20 tc zaleca się leżenia na
      boku najlepiej lewym - choć nie mam pojęcia dlaczego. mnie akurat wygodniej na
      prawym, bo jak się kładę na lewym to trudniej mi się oddycha.
      • malaika7 Re: bóle krzyżowe w 22/23tc 15.11.04, 11:34
        Z tym leżeniem na boku to zależy od kobiety. Lekarka na patologii powiedziała
        mi, że ogólnie się uważa, że lewy bok jest lepszy, ale są kobiety, którym
        ewidentnie nie służy i dla nich lepszy jest prawy.
        • agusik25 Dziekuję:) 15.11.04, 12:14
          Dziewczyny, bardzo dziekuję za wszystkie odpowiedzismile Jestem już spokojniejszasmile

pozdrawiamsmile
          • annjan idź do lekarza 15.11.04, 12:24
            Agusik, jeżeli masz łożysko na tylnej ścianie, idź koniecznie na dokładne usg.
            U mnie takie bóle od 20tc zakończyły się po miesiącu odklejeniem łożyska i
            śmiercią dziecka. Łożysko miałam na tylnej ścianei i stąd bóle krzyżowe....
            nawet jak leżałam a tak nie powinno być. Kręgosłup owszem może boleć ale nie w
            czasie leżenia i odpoczynku.... do tego miałam wrażenie jakby mała zeszła
            bardzo nisko w kanał rodny, jakby napierała na szyjkę macicy....

Pozdrawiam i życzę żeby to były "tylko" bóle kręgosłupa
            • agusik25 Do Annjan 15.11.04, 16:54
              Na ostatniej wizycie byłam 2 tygodnie temu... i wtedy wszystko było w jak
              najlepszym porządku i z dzidzią, i z łóżyskiem... Myślisz, że od tego czasu
              mogło się coś zmienić?
              Nie odczuwam parcia na szyjkę...
              Musze to na razie skonsultować chociaż telefonicznie... Dzięki za radę.
              Bardzo mi przykro, że Cię spotkało coś tak strasznego...

pozdrawiam cieplutko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka