atrand 09.12.04, 10:29 Dziewczyny, czy któraś z Was też miała takie objawy?: od kilku dni robi mi się słabo (ciemno przed oczami) przy wstawaniu z łożka, a potem też - przy wstawaniu z fotela czy z krzesła. Przechodzi dopiero po kilku godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniczek1 Re: słabo mi rano 09.12.04, 10:38 Mozesz miec bardzo niskie cisnienie albo ucisk macicy na naczynia. Mialam podobne objawy....musialam bardzo powoli wstawac, no i ratowac sie kawa z rana. Czasami nawet lezenie nie pomagalo, musialam szukac odpowiedniej pozycji zeby w koncu sie pozbyc zawrotow glowy. I tak bylo do konca ciazy, niestety... Nawet przy porodzie musialam zmienic pozycje ze wzgledu na ten ucisk. Ale wszystko dobrze sie skonczylo Pozdrawiam Ania i Pati (22.03.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
atrand Re: słabo mi rano 09.12.04, 10:45 Dziękuję, Ci za odpowiedź. Ucisk macicy - to chyba jeszcze nie - bo jestem dopiero w 8 tc, ale z tym cisnieniem to rzeczywiście coś może być - zawsze miałam niskie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: słabo mi rano 09.12.04, 10:42 jak wstajesz z pozycji leżacej to przwróć sie najpierw na odpowiedni bok, potem spuść nogi, odczekaj chwilę, usiądź, posiedx chwilę i dopiero powolutku wstań, tak moze sie dziać i to normalne, ja zemdlałam przy wstawaniu i przy ... siadaniu i jest to w miare normalne i moze sie zdarzyć, mam niskie cisnienie, więc wszystko na to wpływa, nie martw się Odpowiedz Link Zgłoś
edi_27 Re: słabo mi rano 09.12.04, 11:10 ja też to mam ,czytałam że w II trym jest to częsty objaw,piszą aby wstawać z łóżka bardzo powoli. mnie to najczęściej spotykało rano jak wstałam i stałam w łazience,czułam że za chwilę zemdleję ,szłam do łózka z powrotem na 10 min i nogi w górę ,i pomagało.Chciałam dodać że jak czytałam to normalny objaw ciąży Odpowiedz Link Zgłoś