Dodaj do ulubionych

OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!!

12.12.04, 09:40
Wiem,żeponiżej jest podibny temat ale pisze jeszcze raz,jestem w 39 tyg ciżąy
i pojawiły mi się na brzuszku rozstępy,ale nie to jest najgorsze,na tych
rozstępach(tylko)mam krostki,które okropnie swędzą.Cały brzuszek wygląda jak
jedna wielka rana-co to może być??Wyniki z krwi robiłam niecałe 2 tyg temu i
były bardzo dobre,napiszcie jak słyszałyście o czymś takim,powinnam się
martwić??Może to być niebezpieczne dla maluszka??
Obserwuj wątek
    • basiulka999 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 12.12.04, 10:02
      cześć . Na pocieszenie twoje i twoego małego bobasa. Jestem w 17 tygodniu. od
      tygodnia pojawiła mi sie na brzuchu i piersiach wysypka. tak swędzi że można
      zwariować. a najgorzej jak zacznę się drapać. O Boże!! Nie mam rozstępów z
      wiadomych względów bo na to za wcześnie. ale brzuchol swędzi i te wypryski.
      byłam u lekarza rodzinnego bo się przeziębiłam i mówiła mi kobieta że to jest
      efekt zmian hormonalnych. dopiero w czwartek mam wizytę u ginekologa.i dopiero
      wtedy bedę spokojna.bo miałam już najróżniejsze czarne myśli- typu różyczka-
      tfu, tfu. już niedługo mały bedzie na świecie i większość dolegliwość na pewno
      ustąpi. :o) PA
      • roxana2001 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 12.12.04, 11:13
        Gosiu!jak najszybciej zgłosiłabym się na twoim miejscu do lekarza. Podobnie jak
        Ty - robiłam wyniki krwi, które okazały się dobre. Jednak, po tym, jak
        zgłosiłam lekarzowi, że swędzi mnie skóra-kazał zrobić wyniki krwi w kierunku
        wątroby.
    • haika Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 12.12.04, 11:54
      Gosiu - nie martw się, z tego co zauważyłam wiele z nas przechodzi brzuszną
      wysypkę. Kilka tyg. temu, tak ok. 37 tc też mnie strasznie wysypało na
      brzuszku, swędziało okrutnie, rozstępów uniknęłam na szczcęście, ale ta
      wysypka sad(( Zrobiłam badania krwi i wątrobowe - wykazały, że wszystko ok,
      smarowałam kilka dni brzuszek kremem (nie maścią) alantan plus (biało -
      niebieska tubka)i przeszło jak ręka odjął, a świąd był tak wielki, że kłuło
      mnie aż pod skórą. Wysypka już nie wróciła a mi nie che się nawet już
      roztrząsac czy było to jakieś uczulenie czy coś innego... jeśli bardzo się
      niepokoisz - skontaktuj sie z lekarzem, zrób badania.
    • niusia24 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 12.12.04, 12:18
      zgłoś sie do lekarza i zrób sobie badania AspAT AlAT bo moze to byc cholestaza
      ciazowa
    • mpenzi Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 12.12.04, 17:05
      Cześć
      Też to przeszłam w 8mc. Najważniejsze to to by nie drapać bo swędzi coraz
      gorzej i pamietac o nawilżaniu brzuszka(np oliwką). Mnie przeszło i przez cały
      9m mam spokój. Życzę cierpliwości smile
    • inez76 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 12.12.04, 18:12
      Ja też uważam, że powinnaś iść do lekarza. Bo może to być coś poważniego... Mnie też tak bardzo swędział brzuch, nie mogłam przestać się drapać. Cierpiałam tak przez jakiś czas, aż do momentu, gdy skończył mi się krem przeciw rozstępom i zaczęłam używać innego. Swędzenie przeszło, jak ręką odjął. Kurcze, ja po prostu byłam na niego uczulona... w życiu bym na to nie wpadła.
      • inez76 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 12.12.04, 18:13
        Za szybko mi się wcisnęło...
        A ty używasz jakiegoś kremu? Może on Cię uczula?
        • gosia_815 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 12.12.04, 20:59
          Tak,ale praktycznie od początku ciąży tego samego-Penaten przeciw
          rozstępom,więc nie podejrzewam uczulenia na krem
    • inez76 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 13.12.04, 00:16
      Mnie uczulał właśnie Penaten, ale wcześniej używałam innego kremu. Skoro ty używasz go od początku...
      • flara1 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 13.12.04, 08:16
        Mam ten sam problem, jestem w 25 tc, przez ponad 2 m-ce uzywalam krem na
        rozstępy "Fissan" i wszystko bylo ok, nagle w ciagu tyg wyskoczyla okropna
        wysypka, swędzialo tak, ze nie moglam w nocy spać.odstawilam i przeszlo jak
        ręka odjął, ale czegos trzeba uzywać. Więc za radą dermat. zaczelam
        stoswać "Dermobazę", coś co niby nie ma prawa uczulać. Stosuje od dwoch tyg,
        ale cos zaczyna znow swędzieć i brzuch taki czerwony sie zrobil. Koszmar!!
        • inez76 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 13.12.04, 09:07
          A może spróbuj z Ziajki krem "mamma mia", w końcu Ziaja to Zakład Produkcji Leków i mają pozytywną opinię instytutu "Pomnika - Centrum Zdrowia Dziecka". Ja go używam od ponad 2 miesiący, po tym nieszczęsnym Penatenie i jest ok. Jego wielką zaletą jest też cena - kosztuje ok. 10,00 - jak coś będzie nie tak, można go bez żalu odstawić. Fajnie pachnie i rewelacyjnie się rozprowadza - po Fissanie to miła odmiana (też go wypróbowałam, ale bardzo ciężko było go rozsmarowywać - koszmar).
          • malgos261 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 13.12.04, 10:45
            miałam to somo w 22 tyg, na początku sie przestaraszyłam, ale okazała sie to
            uczuleniem na oliwkę
    • kanka81 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 13.12.04, 12:37
      czesc.
      jestem w 40 tc,ale taka wysypke mialam juz dwa razy.pojawila sie na brzuchu i
      na piersiach po kilku dniach jak zaczelam uzywac inna oliwke (jonsona) a
      pozniej balsamu(lirene).od lekarza dowiedzialam sie ze to uczulenie na te
      rzeczy.pozniej stosowalam (żeby się tego pozbyć) sudokremu.po raru dniach
      minelo.wczesniej nie mialam uczulenia na kosmetyki.skóra jest bardziej wrażliwa
      i dlatego.
      dla pewnosci powinnas isc do lekarza
      pozdrawiam
      • gosia_815 Re: OKROPNIE SWĘDZĄCY BRZUCH!!! 13.12.04, 13:32
        Byłam u lekarza i stwierdził,że to po prostu takie sobie uczulenie(chociaż jak
        zobaczył to aż powiedział ojejku!)Dostałam taki żel Fenistil-oby pomogło!!!
        Modle się żeby już urodzić,prosze dzidzie żeby już do nas wyszła a tu
        nic GOSIA I 39 TYG JULKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka