Dodaj do ulubionych

wymioty podczas mycia zębów

15.12.04, 20:44
Czy macie jakieś sposoby aby podczas mycia zębów nie wymiotować, może
polecacie jakieś pasty?
pzdr
Obserwuj wątek
    • cyberbaba Re: wymioty podczas mycia zębów 15.12.04, 21:12
      nie sądzę aby pomógł Ci jakiś rodzaj pasty
      ja z wymiotami podczas mycia zębów borykałam sie przez cały I trymestr i nie
      pomogy żadne pasty, ale potem wszystko minęło i wszystko jest już w normie; to
      częsty objaw dla kobiet w ciazy; (teraz jestem w 23tc)
      życzę wytrwałości-gwarantuję, że po trzecim miesiącu minie smile)
      pozdrawiam
    • zintuch Re: wymioty podczas mycia zębów 15.12.04, 21:33
      moim sposobem było:
      1.mycie przed śniadaniem !!!!
      2.cały czas musiała leciec woda
      3. czesto wypluwac to co sie zbiera w czasie mycia i nie patrzeć na to
      a przede wszystkim SZYBKO
      pozdrawiam Agnieszka
    • warszawianka51 Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 08:26
      Czesc smile
      Ja jestem w 21 tygodniu i nadal czasem zdarza mi sie wymiotowac w trakcie mycia
      zebow. W pierwszym trymestrze zdarzalo mi sie to niemal codziennie. Ja w
      przeciwienstwie do kolezanki mylam zeby po sniadaniu - zgodnie z ogolna zasada,
      ze przy pustym zoladku mdlosci sie nasilaja.
      Pozdrawiam smile
    • mamaady Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 08:37
      Myć szybciutko, często pułkać usta podczas mycia i myć przy kranie z lecącą
      wodą w umywalce i nie pochylać się za bardzo. A tak najlepiej to byłoby nie myć
      w ogóle...
    • lalusia2 Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 13:02
      Witam!
      Ja wymiotowałam całą ciąże oraz na sali porodowej i najbardziej denerwowały
      mnie dobre rady "starszego" pokolenia mam, które nie rozumiały, że to już jest
      choroba i od czasu do czasu musieli mnie dodatkowo nawadniać kroplówkami. Nie
      zjadłabym śniadania bez umycia zębów a im bardziej miętowa pasta tym mdłości
      większe. Przerzuciłam się z colgete na signal a później na pastę dla dzieci.
      Zanim zaczełam myć zęby musiałam zrobić parę łyków żeby nie było torsji
      na "sucho". Mycie zębów zaraz po śniadaniu odpadało - było mi szkoda
      śniadania. Na początku 5 miesiąca miałam 6 kg poniżej wagi wyjściowej (dzidzia
      w normie) w dniu porodu 8 kg powyżej wagi wyjściowej. Maja miała 3150 teraz ma
      10mc i ponad 11kg ja mam znów swoje 51kg i cały czas karmię. Był moment że
      mogłam jeść tylko potrawy zimne i płynne lub budynie. Mój lekarz doradził mi
      żebym do godz 13 nie jadła nic ciepłego, jadła często ale małe porcyjki i
      najlepiej takie wyjęte prosto z lodówki, niby dziwne ale się sprawdzało. Lody i
      lodowata cola lub woda mineralna mi pomagały na mdłości, gdybym teraz stosowała
      taką dietę chore gardło murowane.
      Zyczę wszystkim przyszłym mamusiam dużo zdrówka i jak najlepszego samopoczucia.
      smileE.
    • qcharzowa Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 13:09
      Ja na początku ciąży jak tylko wkładałam szczoteczkę do ust, to robiło mi się
      niedobrze. Wszystko mijało jak tylko nie myłam zębow od razu po wstaniu z łóżka
      (odczekiwałam kilka minut) i broń Boże, nie mogłam być przy tym pochylona nad
      umywalką - koniecznie trzeba stac prosto! Mi to pomogło, pasty używam zwykłej
      tzn. Colgate lub Aquafresh.

trzymaj się
      Aneta 25 tc
    • justyhna Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 13:30
      a ja po prostu w pewnym momencie przestalam myc zeby zaraz po wstaniu, no tak
      ale jak pracujecie.to jest to nieuniknione.a pozniej za jakis czas w ciagu dnia
      juz normalnie moglam myc.idzie to przetrzymac choc jak przypomne sobie te
      naciągania brrr dobrze z e mam to juz za sobąsmile
    • grazbed Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 14:11
      Przez pierwszy trymestr myłam zęby owocową pastą dla dzieci - doszłam do
      wniosku, że lepsze to niż nic.
      W II-gim trymestrze wróciłam bez problemu do pasty normalnej.
    • vievioora Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 14:21
      Na szczęście nie miałam takich problemów, ale znajomej pomogła... zmiana
      szczoteczki - kupiła taką o malutkiej "główce".

zrobiłam stronkę smile
      :: www.vievioora.com ::
      • jutka7 proponuje Elmex 16.12.04, 14:38
        ja wprawdzie w ciąży nie jestem, ale odruch wymiotny mam zawsze podczas mycia
        zębów, a stanowczo zmniejszył sie gdy zaczęłam używać pasty Elmex- zielonej- do
        zębów wrażliwych. Nie pieni sie tak mocno, nie ma bardzo intensywnego smaku i
        zapachu, więc może pomóc. Polecam.
    • primadonna1 Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 15:28
      Ja też miałam ten problem, ale szarpnęłam się na elektryczną szczoteczkę i od
      razu zrobiło się lepiej. Widać taki ruch obrotowy mniej podrażnia niebezpieczne
      okolice niż klasyczne szorowanie. W Rossmanie można kupić szczoteczkę Blend-a-
      med na baterie za 20 zł. Baterie starczają na długo, główka szczoteczki jest
      wymienna, więc jak się zużyje, nie trzeba wyrzucać szczoteczki, tylko zmienić
      główkę. Polecam gorąco!
      • vereena Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 15:37
        A ja własnie z elektryczną szczoteczką miałam problem...
        Trochę pomagało mycie zębów dopiero po śniadaniu. A ponieważ śniadanie jadłam w
        pracy, przed wyjściem tylko płukałam zęby płynem (lepsze to...). Wieczorem na
        szczęście nie było problemu z myciem. W czwartym miesiącu minęło, jak ręką
        odjął.
        Pozdrowienia
        Vereena
    • gagat101 Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 16:02
      W pierwszej ciazy mialam takie objawy i mylam zeby palcem o szczoteczce nie
      bylo mowy, tez slyszalam aby NIE myc mietowa najlepiej taka dla dzieci i powiem
      Wam jeszcze ze jetsem w 25dc i wydaje mi sie ze znow w ciazy bo rano "zygnełam"
      sobie podczas mycia zebow hihihihihihihi
      (sa i inne objawy ale to inny temat)
    • e_rubi Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 16:43
      Ja musialam zmienic elektryczna szczoteczke na taka zwykla (kupilam taka z mala glowka dla dzieci), pasta jak najslabiej mietowa i jak najmniej pieniaca (chyba taka wybielajaca Denvit czy jakos tak), absolutnie sie nie pochylac i czesto plukac zimna woda. To juz 5 miesiac a ja dalej sie z tym borykam, choc teraz juz mnie "tylko" naciaga i udaje mi sie nie zwymiotowac. Najczesciej jednak i tak zaraz po umyciu zebow musze cos zjesc lub sie napic, najgorzej jest wieczorem. Mam nadzieje, ze moje zabki jakos to zniosa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka