a76 15.12.04, 20:44 Czy macie jakieś sposoby aby podczas mycia zębów nie wymiotować, może polecacie jakieś pasty? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyberbaba Re: wymioty podczas mycia zębów 15.12.04, 21:12 nie sądzę aby pomógł Ci jakiś rodzaj pasty ja z wymiotami podczas mycia zębów borykałam sie przez cały I trymestr i nie pomogy żadne pasty, ale potem wszystko minęło i wszystko jest już w normie; to częsty objaw dla kobiet w ciazy; (teraz jestem w 23tc) życzę wytrwałości-gwarantuję, że po trzecim miesiącu minie ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zintuch Re: wymioty podczas mycia zębów 15.12.04, 21:33 moim sposobem było: 1.mycie przed śniadaniem !!!! 2.cały czas musiała leciec woda 3. czesto wypluwac to co sie zbiera w czasie mycia i nie patrzeć na to a przede wszystkim SZYBKO pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka51 Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 08:26 Czesc Ja jestem w 21 tygodniu i nadal czasem zdarza mi sie wymiotowac w trakcie mycia zebow. W pierwszym trymestrze zdarzalo mi sie to niemal codziennie. Ja w przeciwienstwie do kolezanki mylam zeby po sniadaniu - zgodnie z ogolna zasada, ze przy pustym zoladku mdlosci sie nasilaja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaady Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 08:37 Myć szybciutko, często pułkać usta podczas mycia i myć przy kranie z lecącą wodą w umywalce i nie pochylać się za bardzo. A tak najlepiej to byłoby nie myć w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
lalusia2 Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 13:02 Witam! Ja wymiotowałam całą ciąże oraz na sali porodowej i najbardziej denerwowały mnie dobre rady "starszego" pokolenia mam, które nie rozumiały, że to już jest choroba i od czasu do czasu musieli mnie dodatkowo nawadniać kroplówkami. Nie zjadłabym śniadania bez umycia zębów a im bardziej miętowa pasta tym mdłości większe. Przerzuciłam się z colgete na signal a później na pastę dla dzieci. Zanim zaczełam myć zęby musiałam zrobić parę łyków żeby nie było torsji na "sucho". Mycie zębów zaraz po śniadaniu odpadało - było mi szkoda śniadania. Na początku 5 miesiąca miałam 6 kg poniżej wagi wyjściowej (dzidzia w normie) w dniu porodu 8 kg powyżej wagi wyjściowej. Maja miała 3150 teraz ma 10mc i ponad 11kg ja mam znów swoje 51kg i cały czas karmię. Był moment że mogłam jeść tylko potrawy zimne i płynne lub budynie. Mój lekarz doradził mi żebym do godz 13 nie jadła nic ciepłego, jadła często ale małe porcyjki i najlepiej takie wyjęte prosto z lodówki, niby dziwne ale się sprawdzało. Lody i lodowata cola lub woda mineralna mi pomagały na mdłości, gdybym teraz stosowała taką dietę chore gardło murowane. Zyczę wszystkim przyszłym mamusiam dużo zdrówka i jak najlepszego samopoczucia. E. Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 13:09 Ja na początku ciąży jak tylko wkładałam szczoteczkę do ust, to robiło mi się niedobrze. Wszystko mijało jak tylko nie myłam zębow od razu po wstaniu z łóżka (odczekiwałam kilka minut) i broń Boże, nie mogłam być przy tym pochylona nad umywalką - koniecznie trzeba stac prosto! Mi to pomogło, pasty używam zwykłej tzn. Colgate lub Aquafresh. trzymaj się Aneta 25 tc Odpowiedz Link Zgłoś
justyhna Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 13:30 a ja po prostu w pewnym momencie przestalam myc zeby zaraz po wstaniu, no tak ale jak pracujecie.to jest to nieuniknione.a pozniej za jakis czas w ciagu dnia juz normalnie moglam myc.idzie to przetrzymac choc jak przypomne sobie te naciągania brrr dobrze z e mam to juz za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 14:11 Przez pierwszy trymestr myłam zęby owocową pastą dla dzieci - doszłam do wniosku, że lepsze to niż nic. W II-gim trymestrze wróciłam bez problemu do pasty normalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
vievioora Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 14:21 Na szczęście nie miałam takich problemów, ale znajomej pomogła... zmiana szczoteczki - kupiła taką o malutkiej "główce". ************************* zrobiłam stronkę :: www.vievioora.com :: ************************* Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 proponuje Elmex 16.12.04, 14:38 ja wprawdzie w ciąży nie jestem, ale odruch wymiotny mam zawsze podczas mycia zębów, a stanowczo zmniejszył sie gdy zaczęłam używać pasty Elmex- zielonej- do zębów wrażliwych. Nie pieni sie tak mocno, nie ma bardzo intensywnego smaku i zapachu, więc może pomóc. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
primadonna1 Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 15:28 Ja też miałam ten problem, ale szarpnęłam się na elektryczną szczoteczkę i od razu zrobiło się lepiej. Widać taki ruch obrotowy mniej podrażnia niebezpieczne okolice niż klasyczne szorowanie. W Rossmanie można kupić szczoteczkę Blend-a- med na baterie za 20 zł. Baterie starczają na długo, główka szczoteczki jest wymienna, więc jak się zużyje, nie trzeba wyrzucać szczoteczki, tylko zmienić główkę. Polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
vereena Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 15:37 A ja własnie z elektryczną szczoteczką miałam problem... Trochę pomagało mycie zębów dopiero po śniadaniu. A ponieważ śniadanie jadłam w pracy, przed wyjściem tylko płukałam zęby płynem (lepsze to...). Wieczorem na szczęście nie było problemu z myciem. W czwartym miesiącu minęło, jak ręką odjął. Pozdrowienia Vereena Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 16:02 W pierwszej ciazy mialam takie objawy i mylam zeby palcem o szczoteczce nie bylo mowy, tez slyszalam aby NIE myc mietowa najlepiej taka dla dzieci i powiem Wam jeszcze ze jetsem w 25dc i wydaje mi sie ze znow w ciazy bo rano "zygnełam" sobie podczas mycia zebow hihihihihihihi (sa i inne objawy ale to inny temat) Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: wymioty podczas mycia zębów 16.12.04, 16:43 Ja musialam zmienic elektryczna szczoteczke na taka zwykla (kupilam taka z mala glowka dla dzieci), pasta jak najslabiej mietowa i jak najmniej pieniaca (chyba taka wybielajaca Denvit czy jakos tak), absolutnie sie nie pochylac i czesto plukac zimna woda. To juz 5 miesiac a ja dalej sie z tym borykam, choc teraz juz mnie "tylko" naciaga i udaje mi sie nie zwymiotowac. Najczesciej jednak i tak zaraz po umyciu zebow musze cos zjesc lub sie napic, najgorzej jest wieczorem. Mam nadzieje, ze moje zabki jakos to zniosa. Odpowiedz Link Zgłoś