Dodaj do ulubionych

zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien!

06.01.05, 00:24
Hej Dziewczyny!
Ja mam termin na 23.08 obliczony w internecie, potwierdzenia przez gina
jeszcze nie mam, tylko pozytywny test. Szacuje sie na 8 tydzien liczony od
ostatniego okresu. Ciesze sie niesamowicie i mam nadzieje, ze wszystko jest
ok. Jak sie czujecie? Ja mam mdlosci i boli mnie biust.
Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle mamy.
Obserwuj wątek
    • sierpniowka sierpien! 06.01.05, 00:41
      smile
      ja tez koniec sierpnia smile daty sa dwie (27 i 29), ale malenstwo jedno smile 10 dni
      temu mialo cale 4 mm smile mdlosci byly, pozniej nie bylo... i znow wrocily... sad
      spac moge 20 godzin na dobe. inne smaczki - jogurt naturalny + suszone morele +
      marcepan + anchois smile wiem, straszne, nic na to nie poradze smile
      poza tym - ujemne toxo, dobry prywatny lekarz, szpital wybrany, polozna jeszcze
      nie, wchodzac na dzial z artykulami dla niemowlat potrafie okreslic do czego
      sluzy 99% produktow - ten jeden % to zyrafki - SKAD WZIELA SIE MODA NA ZYRAFKI?!
      samopoczucie (no, juz nie samo... smile) znakomite smile
      poza tym jestesmy z lodzi
      ja mam 28 lat, malenstwo zas
      www.snugglepie.com/ezb/46372
      pozdrawiam smile
      • gold12 Re: sierpien! 06.01.05, 06:48
        Witam byłam wczoraj u gin,kilka dni wcześniej odebrałam badania i z tego co
        sama z nich wyczytałam..nic dobrego...ale okazało sie ze takie wariactwa na
        początku sa dopuszczalne.7,5 TYGODNIA..wink całe 9 mm długości i serducho 140
        uderzeń na minute..mam pierwszą foteczkę..wyglada jak
        kaczuszka..hihihih.Wegług internetu termin na 23.08 według gin 22.08
        według USG 25.08 lekkie rozbierznościwink
    • may2004 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 06.01.05, 10:09
      hej!!
      my mamy termin na okolo 30 sierpnia!!
      • anitawalc Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 06.01.05, 17:21
        Witam Was goraco ponownie!

Ja czuje sie troche niedobrze, mdli mnie bez przerwy, mam zawroty glowy
        przy wstawaniu z lozka, jutro ide do gina, wiec zobaczymy.To chyba normalne
        przy ok 7,5 tygodnia smileMama nadzieje , ze po 9,5 przejdzie wink
        Gold, mamy te same terminy smile
        Toxoplazmoze musze zrobic koniecznie, bo u rodzicow mam kota, ktory uwielbia
        spac ze mna. Zachcianki tez mam juz rozne: w tamtym tygodniu ryba, w tym
        pomarancze i slodycze, a na samym poczatku moglam jesc jogurt naturalny i zolty
        ser tonami.
        Aha , mam 31 lat i mieszkam w Niemczech w Bawarii. Zobacze tez jaka moda
        niemowleca tutaj panuje, ciekawa jestem czy zyrafki tutaj tez sa tak trendy smile
        Trzymajcie sie cieplo i do jutra smile!
    • albyion Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 06.01.05, 21:16
      Termin na 30 sierpnia (tak wykazało USG)
      Mdłości doprowadzają mnie już do szału - obecnie wstaję pół godziny wcześniej niż zwykle, żeby jakoś dojść do siebie przed wyjściem do pracy.
      Ale i tak ogólnie jest OK
      -----------
      Albyion
    • duszka10 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 06.01.05, 22:35
      ja 9,5 tydzień- mdłości obrzydliwe- totalny wstret do słodyczy,reaguje na
      minimalne ilosci cukru czy słodzika -, wech mam jak pies policyjny smile powoli
      obłaskawiam nudnosci jedząc tylko wybrane rzeczy i popijajac imbirową herbatkę
      najgorzej jest koło 10-12 rano własnie gdy siedze w pracy
      termin- liczony przez gina według miesiączki przypuszczalnie na 14.08. ale
      jeszcze nie mialam robionego usg
      na razie odhaczam kolejne badania
    • scalaczek Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 06.01.05, 23:11
      Hej wszystkim,
      lekarka co prawda mówiła coś o wrześniu, ale kalkulator netowy mówi 22.
      sierpnia, no i ja sama jak bym nie liczyła, wychodzę na 22. sierpnia. To mój
      pierwszy post na tym forum, moja pierwsza ciąża, właściwie jestem dość
      przestraszona; no i tyle. Pozdrawiam wszystkie panie (też jesteście takie
      stremowane? Nie, to pewnie ja tylko taka sierota&dziecko we mglecrying ).
      • anitawalc Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 06.01.05, 23:45
        Hej! To jest tez moja pierwsza ciaza i debiut na forum.
        W sumie jestem bardziej ciekawa niz wystraszona i chlone
        wszystkie informacje jak gabka. Uszy do gory, razem nie zginiemy!
        Pa!
        • scalaczek Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 06.01.05, 23:52
          > W sumie jestem bardziej ciekawa niz wystraszona i chlone
          > wszystkie informacje jak gabka.

No, więc właśnie o te informacje chodzi. Wygląda na to, że powinnam się położyć
          na wznaku (bo przecież nie na brzuchu), pobierać tlen z butli i pogryzać już
          sama nie wiem co, marchewkę?, żeby na pewno nie zaszkodzić małemuwink. Żartuję,
          ale co i raz się dowiaduję, że czegoś nie wolno, i wpadam w paranoję, bo sobie
          przypominam, że jadłam to/robiłam to, gdy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w
          ciąży. Nadmiar informacji mnie wykańcza. No i nie mogę spać, klops. Przez te
          nerwy. Kółko graniaste, normalnie, czyli kwadratura koła.
          • czarrrna Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 07.01.05, 11:43
            Witam wszystkie pierwszorazowe Many! Ja jestem w 10 tyg. drugiej ciąży a termin
            mam na 11.08. W przeciwieństrwie do pierwszej ciąży czuję się prawie
            rewelacyjnie, nie mam dokuczliwych mdłosci (tylko rano tak do 10 i potem od
            19-21), tylko raz wymiotowałam, ale mam za to zachciewajki (w pierwszej ciąży
            żadnych!) tylko na potrawy o bardzo wyraźnym smaku (pizza, biały kwaśny ser, sok
            jabłkowy, ogórki kiszone,mandarynki).Odrzuciło mnie od kawy, słodyczy, mięsa,
            wedlin i ukochanych żółtych serów i oliwek bez których wcześniej nie mogłam żyć.
            Nic mi nawet nie śmierdzi-poprzednio nie mogłam nawet otworzyć lodówki, bo
            miałam odrzut i mdłości, nie mogłam też patrzeć na surowe mięso, a już
            absolutnie cokolwiek z niego przyrządzać. Teraz robię dla rodziny kotlety i nic
            mi nie jest.
            Moja rada na mdłości-pomagało mi to w I ciąży-zanim wstaniecie z łóżka zjedzcie
            3 herbatniki i napijcie się 1/2 szklaniki mleka. Mdłości były znacznie bardziej
            znośne. I miną tak ok. 11-12 tyg.
            Nie słuchajcie wszystkich dobrych rad, jesteście najlepsze jako Mamusie i same
            wiecie co dla dzidziusia instynktownie dobre. Ja w pierwszej ciąży kupiłam
            poleconą książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i jak miałam jakieś wątpliwości
            sprawdzałam. Ona jest troche "amerykańska", nawet przesadzona, ale chyba zawiera
            odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania i wątpliwości.Jednak chyba najlepsze
            rady dają Mamy, które niedawno były w ciąży i mają malutkie dzieci-nie ma jak
            doświadczona koleżanka.
            Trzymam za Was kciuki
            • kasia9926 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 07.01.05, 12:00
              Hej. Ja mam termin na 9 sierpnia. Jest to moja pierwsza ciąża. Czuję się
              wspaniale, żadnych wymiotów, mdłości. Tylko piersi mi dokuczają. Pozdrawiam
              • magdulka26 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 07.01.05, 12:01
                hej dziewczynki ,zapraszam na sierpniowe forum zaraz Wam podam link
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25033
    • isia_50 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 07.01.05, 13:11
      A ja do wczoraj byłam tylko w wątku WRZESIEŃ 2005. Według wyliczeń termin mam
      na 2.09.05, ale na USG wyszło, że termin będzie 31.08.05. Tak, że z uwagą będę
      śledziła oba wątki...
    • agniecha79 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 07.01.05, 18:00
      witam, ja mam termin na 19 sierpnia. Czuje się okropnie, mdli mnie, ostatnio
      wymioty cały czas śpie itd. z Dzidzią jest wszystko w porządku, wiec to jest
      pocieszające. Powtarzam sobie, ze to juz w tym roku zostanę mamasmile
      • paratha Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 07.01.05, 20:09
        Hej, ja tez szykuje sie na 19 sierpnia, wprawdzie to tylko moje obliczenia ale
        milo spotkac kogos w identycznej sytuacji. Mnie mdlosci dokuczaly przez 7
        tydzien i po kilku dniach ustaly. Wech jednak i wyobraznia nadal dzielnie sie
        spisuja, wiec ze tak powiem mam zapedy do prowokowania. Ciekawa jestem czy
        bierzecie jakies witaminy poza folikiem rzecz jaksna. MOze to sie wyda dziwne,
        ale nie moglam jeszzce o to zapytac lekarza, bo tu gdzie jestem nie przyjmuja na
        wizyte wczesniej niz w 10 tc.
        • anitawalc Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 07.01.05, 22:06
          Czesc!
          Bylam u gina, termin na 23.08, maluch ma cale 12 mm i bije mu serduszko.
          Dzieki Madzia za link na forum sierpniowe.
          • aneczka1236 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 08.01.05, 23:16
            czesc przyszle mamusie, ja jestem w 9-tym tygodniu. Na poczatku mialam rano
            nudnosci, bylam bardzo slaba i ciagle spalam. Teraz czuje sie znacznie
            lepiej,nudnosci juz mnie tak nie mecza i nabieram silsmile Termin mam na 15-go
            sierpnia, na Usg wybieram sie 25-go juz nie moge sie doczekacsmilesmile Pozdrowienia
            • gold12 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 14.01.05, 06:39
              HMMM...TAK CYZTAM WASZE POSTY..piszecie o fasolkach i porównując maja
              fasolka..miała tylko 9mm w 7,5tc....nie za mała >>zwariuje słowo daje!!!!
    • anetusia4 Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 08.01.05, 23:33
      witam wszystkie Panie!jestem a właściwie będę młoda mamą.Mam 22 lata i termin
      na 25.08.Jak narazie powiedzieliśmy z chopakiem jego rodzicom i teraz kolej na
      moich.Oj to będzie nie ciekawe...
    • anitawalc Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 14.01.05, 01:40
      hej sierpniowe mamy!
      jak sie czujecie? mi juz mdlosci przeszly i troche przytylam sad
    • olkaaaa Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 14.01.05, 13:51
      no to masz moje objawy ja sie czuje tak samo a termin na 27 08 2005
      • anola Re: zapraszam ciezarowki z terminem na sierpien! 14.01.05, 22:29
        ponawiam zaproszenie na sierpniowe forum smile zaglądajcie tam, jest nas sporo...
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25033

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka