Dodaj do ulubionych

23tc-jakie czujecie ruchy

17.02.05, 14:35
dziewczymy to moja druga ciaza, ruchy czuje od 20 tc, teraz w 23tc prawie ich
nie czuje albo bardzo bardzo male prawie nieodczuwalne, mialam usg - lekarz
powiedzial ze wszystko ok, ale cyz to mozliwe zeby przez 2 tygdonie czuc
ruchy a teraz prawie nie.
Obserwuj wątek
    • ade1 Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 17.02.05, 14:53
      czy nie ma tu dziewczyn w 23 tc nie wierze
      • kasiamo Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 17.02.05, 17:38
        czesc ja jestem w 23 tc to moja pierwsz ciaza i czuje ruchy ale nie takie mocne
        o jakich pisza inne dziewczyny tez szasem przechodzi mi przez głowe czy moze
        nie za mało sie Zuzia rusza. Poczekajmy troszke to moze bedza wiecej sie ruszac
        a moze po prostu sa śpioszkami smile
        Kaska i Zuzia
    • paula_o Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 17.02.05, 17:53
      Hej! Ja jestem w 23 tyg. czuję ruchy normalnie, nie jakieś mocne, jak tu czasem
      czytam u innych, ale i też przez cały dzień moge nie czuć, ale najczęściej
      czuję wieczorem, jak idę spać, lub rano jak się budzę.
    • perse1 Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 17.02.05, 18:01
      witam,równiez jestem w 23 tc i z ruchami mam ogromny problem własciwie nie wiem
      czy ja cokolwiek czuje,niby czasami cos tam od środka puka,ale pewnosci nie
      mam,na usg ruchy były i podczas jak sie dzidzius ruszał ja kompletnie tego nie
      odczuwałam,gin mówi zeby uzbroic sie w cierpliwosc,chyba tylko to nam pozostaje.
      • ade1 Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 17.02.05, 18:48
        tylko dziewczyny ze ja przez 2 tygodnie czulam juz normalnie ruchy a terazw
        trzecim tygodniu prawie nic, czy moze tak byc?
        • martyna122 Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 17.02.05, 19:42
          Pierwsze ruchy poczułam na początku 18tc., potem kilka dni przerwy (prawie
          tydzień), a potem wróciły tylko bardziej intensywne. Moja gin. powiedziała, że
          to normalne w tych tygodniach.
          Jeśli masz możliwość to zadzwoń do swojego lekarza.
          Martyna 23tc
          • 1tuta Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 17.02.05, 21:48
            Witam! Ja tez teraz jestem w drugiej ciazy. Pierwsze wyrazne ruchy poczulam w
            16 tygodniu. Niby dobrze, ale potem nic. Teraz (18 tydzien) od czasu do czasu
            cos tam jakby sie rusza, ale to nie te kopniaczki, ktore byly dwa tygodnie
            temu. Jutro ide do ginekologa, bo tez sie niepokoje. Ale moze rzeczywiscie to
            normalne... Nie wiem...
            Pozdrawiam!
            • lucasa Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 17.02.05, 22:18
              ja w pierwszej ciazy czulam nie ruchy, ale dziecko juz jakis czas przed 20 tyg,
              a teraz, w drugiej, niby powinnam je czuc szybciej, ale w 20 tyg, prawie ich
              nie ma... i czekam. tez podobno jest wszystko ok. moze maluszek-spioszek...

Agnieszka
    • ada122 Re: 23tc-jakie czujecie ruchy 20.02.05, 11:20
      Czesc!
      Moja dzidzia (22 tydz.) ma okresy- jeden robi "disco", potem ruchy sa troche
      slabsze, a zdarzylo mi sie juz ze przez caly dzien nie czulam prawie nic, i nie
      pomagalo polozenie sie, ani nawet szklanka mleka, choc zwykle po mleku sie
      rusza.
      Pamietam z pierwszej ciazy ze tez tak mialam i do az do konca- albo brzuch
      skakal, albo byla kompletna cisza. Widocznie to tak jest.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka