Dodaj do ulubionych

PRZEZIĘBIENIE - znacie jakieś domowe sposoby?

18.02.05, 13:38
Kochane mamusie mam pytanko! czy znacie wypróbowane skuteczne sposoby na
walkęz kaszlem, katarem czy bólem gardła. Mój internista twierdzi że
ciężarówką można tylko dac antybiotyk / taki bezpieczny/ a żadnych syropków
czy kropelek do nasa nie ma dla kobiet w ciąży. Więc pytam was mamusie o
sposoby i wasze doświadczenia. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • qcharzowa Re: PRZEZIĘBIENIE - znacie jakieś domowe sposoby? 18.02.05, 14:01
      Co ten lekarz opowiada... na ból gardła np. cukierki Tantum Verde - świetne,
      znieczulają ból nawet do 9 godzin, jest też tantum w sprayu.

jeśli chodzi o katar - świetne są krople homeopatyczne Euphorbium Compositum
      (właśnie leki homeopatyczne można przyjmować w ciąży).

Poza tym masa sposobów domowych: ciepł woda z łyżką miodu i sokiem z cytryny,
      herbata z lipy, herbata z sokeim malinowym (chyba że to końcówka ciąży, to
      podobno maliny nie wskazane ze względu na wywoływanie skurczy).

Na ból głowy można wziąć apap, panadol czy paracetamol. (jednak nie przesadzać
      z ilościami).
    • ade1 Re: PRZEZIĘBIENIE - znacie jakieś domowe sposoby? 18.02.05, 14:31
      do szalu doprowadzaja mnie opinie lekarza gdy kazdy mowi cos innego i badz tu
      kobieto madra i sama wybieraj- moj ginekolog powiedzial ze monza brac kazde
      krople do nosa- ja kupilam sobie homeopatyczne i pomogly, intenista zalecil mi
      syrop, wit C: ja natomist sama stosowalam i mi to pomoglo:
      syrop z cebuli, mikstura caly sok z cyttryna do tego 2 lyzki miodu zalac letnia
      woda niech postoi kilka godzin i pic to przez caly dzien, plukanie gardla woda
      z sola, na noc czosnek z melkiem.
    • agusiakrz Re: PRZEZIĘBIENIE - znacie jakieś domowe sposoby? 18.02.05, 14:42
      Na kaszel to nie wiem mi Pani w aptece poleciła zwykły syrop wykrztuśny z sosny
      ale na katar fantastyczny jest zwykły sztyft do nosa... Ostatnio sama walczyłam
      z katarem tylko za pomocą sztyftu. Rezultat ... katar jak ręką odjął..a pozatym
      sok malinowy tylko nie można przesadzić bo ma właściwości rozkurczające
      (później może wywołać skurcze macicy...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka