Dodaj do ulubionych

rozmiarówka z H&M

02.03.05, 08:38
Drogie mamusie, kupujace ciuszki dla noworodkow w H&M
Mam taką sobie zagwostkę...
Niby w rozmiarze 56 kupuje się minimalnie parę sztuk ciuszków, bo za dwa
tygodnie standardowa dzidzia zaczyna nosić 62. Tak, tylko ze w H&M przy
rozmiarze 50 zaznaczone jest 0-1 mce, a przy rozmiarze 56 1-2 mce, natomiast
przy 62 to juz 2-4mce... Jestem trochę zakręcona... Macie jakieś
spostrzeżenia na ten temat? Jak to jest z tymi rozmiarami w H&M?

pozdrawiam,
a.
Obserwuj wątek
    • carolline1 Re: rozmiarówka z H&M 02.03.05, 08:54
      ja radze ci kupic kilka ciuszkow na 56, a wiecej na 62! ja kupilam sporo na 50
      i maly prawie wogole ich nie nosil sad tak wiec 50 nawet nie kupuj.
      • lucasa Re: rozmiarówka z H&M 02.03.05, 09:40
        ja kupuje w H&M wg wieku a nie wg "ilosci centymetrow" smile))
        moja coreczka jest wyzsza niz przecietna, a rzeczy wiekowo na nia pasuja.
        poza tym b.lubie w H&M, ze maja sprytne rozwiazania odnosnie np. dwoch
        zatrzaskow. i tak jak kupilam Karolinie ogrodniczki czy sukienki na rozmiar 9-
        12 miesiecy, to zaczela nosic dluzsze w 8 miesiacu, a skonczyla w 14! (bo
        moglam dlugosc szelek zapinac na drugi zatrzask).
        znalazlam tez np. bluzeczke, ktora rekawki miala wykonczone innym wzorkiem (na
        ok 3 cm) i moglam podwinac ten wzorek i ladnie wygladalo. a teraz, po kilku
        miesiacach odwinelam, rekawki sa dobre na dlugosc.
        Agnieszka
        • metis1 Re: rozmiarówka z H&M 02.03.05, 10:00
          Nie chodzi o rozmiar w ogole, tylko o rozmiar w H&M! A z tym jest rzeczywiscie
          problem...
          Jestem na etapie zakupow "przedporodowych", a w H&M kupilam sporo ciuszkow, bo
          sa ladne i podobno dobrej jakosci. Ale rozmiary...!!! 56 z H&M jest WIEKSZE niz
          62 z 5-10-15 np! Chyba po prostu trzeba kupowac "na oko", wedlug rozmiaru
          rzeczywistego, a nie na metce. W moim przypadku dochodzi jeszcze ten problem,
          ze moj maluch siedzi jeszcze w brzuchu i nie wiem, czy bedzie duzy, czy maly...
          Ale kupuje te, ktore mi sie podobaja. Jesli nie beda przydatne tuz po
          urodzeniu, to troche pozniej, nie robi mi to roznicy.
          • renia73 Re: rozmiarówka z H&M 02.03.05, 10:14
            Ja tez potwiedzam. Rozmiarówka z H&M nie jest zanizona w stosunku do wielkosci
            ciuszkow. Wiecmoze sie okazac ze 50 z H&M jest wieksze niz 56 kupione w innym
            sklepie. Generalnie lepiej kupowac wieksze...
          • aggu Re: rozmiarówka z H&M 02.03.05, 10:15
            dziewczyny, dzieki za pomoc!smile))

metis, moja dzidzia też jeszcze w brzuszku, a urodzi się dopiero na lato.
            Dlatego kupując letnie rzeczy chciałabym, żeby były dobre od razu, a nie na
            jesieńwink

lucasa, dzięki za super spostrzeżenia! to jest rzeczywiście świetne rozwiązanie
            w tych ciuszkachsmile

całusy,
            a.
            • anetchen Re: rozmiarówka z H&M 02.03.05, 11:17
              Będąc w ciąży kupiłam za dużo ciuszków w rozmiarze 62 - mniej więcej połowę z
              nich w H&M, trochę w Kappahlu, resztę Lafella, Sofii. Te z H&M i Kappahla mój
              synek nosił właśnie dopiero w przedziale 2-4 miesiące, reszta była dobra od
              razu - bardzo mnie to ucieszyło, bo nieświadomie zrobiłam zapas ciuszków na
              kilka miesięcy. Niestety do szpitala wzięłam te ubranka z H&M i mój synek,
              który miał 53 cm w momencie urodzin dosłownie w nich pływał... Pozdrawiam
            • lolalilu Re: rozmiarówka z H&M 02.03.05, 11:20
              Poniewaz rozmiarówka w H&M jest większa niż w innych sklepach kupiłam dosłownie
              kilka rzeczy przed porodem, a reszę dokupiłam po - kiedy juz było wiadomo, że
              56 są dobre, 62 za duże, ale można podwinąć ciut rękawy i mały szybko dorósł do
              rozmiaru 62 - który notabene starczył nam ma bardzo długo. Zawsze lepiej miec
              za duże ciuszki niż za małe wink

A na lato (i nie tylko) polecam (ja jak zacięta płyta wink) siedmiopaki body z
              Mothercare. Są ładne, bardzo dobrej jakości i za przyzwoite pieniądze. Mają
              też, w moim odczuciu, lepsze zapięcie w kroku (3 metalowe napy - zamiast 3-5
              plastikowych - jak jest w H&M) No i body od 0 do 3 miesięcy starczyły nam na
              pół roku. A teraz w 14 miesiącu synek (nie należący do małych dzieci) nosi
              jeszcze body 6-9... Siedmiopak kosztuje około 100-120zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka