Dodaj do ulubionych

wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!!

05.03.05, 16:56
witajcie!

chciałabym pozna c wasze pomysły , propozycje na ciuszki ciazowe... w czym
byście chciały sie pokzać na wisone a przedewszystkim w lecie?
jakie kroje , jakie kolory?
piszcie o wszystkim czego oczekujecie od producenta odzieży ciązowej?
bardzo chętnie wykorzystam wasze rady smile

pozdrawiam

patrycja firma "HEY MAMA"

ps. juz jutro będzie mozna obejrzeć pierwszy rzut mojej wiosennej kolekcji smile
materiały wysokiej jakości(włoskie) , kolorowe , bardzo porzadnie wykończone!
ceny nie bardzo małe ale tez nie bardzo wygórowane! np spodnie od 100 do 120zł
w zalezności od tego jak wysoka marże narzuci sobie sklep...

ps2 u mnie bezpośrednio będzie mozna kupic taniej!!!
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu up 06.03.05, 10:59
      • nupik Re: up 06.03.05, 11:14
        no wiec jesli ja moge cos doradzic zdolnej kolezance, to w imieniu przyszlych
        kobiet w ciazy (ja juz rozwiazanie bede miala za soba na wiosne) blagam po
        prostu o normalne ciuchy. To znaczy takie jakie sie nosi bez brzucha tylko z
        miejscem na brzuch. Trudno jest znalezc cos takiego na miescie, same namioty ,
        ogrodniczki oblesne, tak jakby w ciazy nie mozna bylo miec ladnych szczuplych
        now i fajnego tylka. Super rzeczy robi 9fashion, wiec mozesz sie zainspirowac.
        Chodzi o bojowki, dzinsy, ogolnie bnormalne, seksowne ciuszki pokazujace to co
        w ciazy najpiekniejsze: wieksze piersi, kraglejsze biodra no i ten sliczny
        brzuszek. Fajne ciuchy robi tez happymum. Co do sklepow gdzie moglabyc
        sprzedawac to napisalam ci juz ze 9 miesiecy by sie moim zdaniem nadawalo.
        popieram przdsiebiorczosc i pomysly!!!
        pozdrawiam serdecznie
        aga 36tc
        • sowa_hu_hu :) 06.03.05, 12:21
          no to ja własnie szyje takie normalne rzeczy smile

jesli chodzi o konkurencje to 9fashion niestety nie ma najlepszych tych swoich
          rzeczy - tzn chodzi mi o jakośc materiałów... no i wybór jest nijaki ,
          kolorystyka tez nie najlpesza...

jedyna firma ktora szyje coś wartościowego jak dla mnie to huupy mum!

ja juz jestem obenznana w rynku...
          ale czekam na wasze podpowiedzi... nie chce dublowac tego co szyja inni...

juz dzieś podam linka do zdjęc moich ciuszków...
        • mazuba Re: up 06.03.05, 12:30

ja dolaczam sie do oblesnych ogrodniczekwink
          tez bardzo mi sie podoba wszystko w happymum, ale ze wzgledu na ceny mam
          stamtad tylko wycierane dzinsy-biodrowki- dla mnie rewelacja (nosze je juz 5
          miesiac).
          a z rzeczy, ktore lubie ubierac (brzuch ogromnysmile) to tuniki i sukienki bez
          rekawkow ledwo za pupe (do spodni je nosze) DOPASOWANE! lub z dzianinki
          obciskajace brzuchsmile
          nie jestem zwolenniczka pokazywania brzucha, a w takich sukienkach (tunikach)
          jest i cieplo i sexy i jak sa dopasowane to wyszczyplajawink i wydluzajasmile
          chociaz to drugie mi niepotrzebne (1.80 wzrostu).
          pozdrawiam
          magda, 35 tc
      • beta755 Re: up 06.03.05, 13:53
        Czekam z niecpierpliwościa na link z ciuszkami smile termin mam na paxdziernik
        więc w lecie brzuszek już bedzie i musze jakoś go ubrać wink z checią zopatrzę
        się w takie ciuszki przez internet smile
    • buena.dzidzia Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 06.03.05, 13:42
      Hej! A gdzie będzie można pooglądać te ciuszki i jak kupić je bezpośrednio u ciebie? Mnie bedą interesować właśnie ubrania wiosenno-letnie (termin w sierpniu). A może sprubój wystawiać na allegro, jest tam cały dział poświęcony ciążowej odzieży. Co do preferencji to jestem zgodna z przedmówczyniami - spodnie i spódnice ze stanem pod biustem...to nie dla mnie! Myślę, że minął również czas ubiorów, które miały za zadanie zatuszować brzuch. Teraz to ten brzuch się właśnie ubiera! I niech tak będzie! Pozdrowienia.
      • camilcia Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 07.03.05, 12:06
        ja mam termin na wrzesień/październik, więc wiosna/lato z brzuszkiem. Marzy mi
        się bluzka 'na zakładkę' z rękawem do łokcia koszulowa lub z dzianinki, do tego
        spódnica - do kolan, wąska, tylko na brzuszek miejsce i pod brzuchem też
        dopasowana.
        zwykłe spodenki krótkie, spódnica np z cienkiej frotki, dopasowana, tylko guma
        na brzuch szersza niż w zwykłej, tak żeby brzuszek wyglądał, ale nie spadł
        ciuch wink
        spodnie 3/4 czy tam 7/8 wąskie w miarę na dole
        dużo rzeczy można nosić normalnych, np bluzki takie elastyczne (a z czego to
        nie wiem)
        jeszcze sukienka wdzięczna, z krótkim rękawem, bardzo odsłonięty dekolt i
        ramona 'spadające' w wersji ogrodowej i do pracy trochę mniej zwiewny materiał.
        wogóle brakuje mi ubrań kobiecych, bo dresy czy bojówki/jeansy, t-shirty można
        mężowi podebrać wink
    • sylwia.74s Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 07.03.05, 12:17
      Ja ma apel, wręcz błaganie. Z ciuchami jakoś sobie radzę. Uwielbiam ogrodniczki
      (ale te męskie, bez zaszewek i falbanek), a z bluzkami to w ogóle nie mam
      problemów. Jedyny i potworny problem to STANIKI! Przed ciążą nosiłam rozmiar
      80C. Mój brzuch zaczyna się bardzo wysoko i pod biustem mam 92 cm, ale miseczki
      mi się nie powiększyły. Niestety wszystkie staniki o rozmiarze 90 zaczynają się
      od dużeeeego B. A ja potrzebowałabym 90A. Miseczki są tak duże, że kończą mi
      się pod brodą. Dodatkowo jestem bardzo niska i ramiączka są też zadługie -
      koszmar! Opracowałam swój patent - zapięcie i gumkę kupiłam w pasmanteri i
      uszyłam przedłużenie zapinania i noszę staniki te z przed ciąży. Ale głupio mi
      się pokazywać np lekarzowi w czymś taki.
      • sowa_hu_hu link do kolekcji 07.03.05, 12:34
        www.f15.pl/heymama/

to jest link zdjęć - jak klikniesz na miniaturke
        to pojawi ci sie zdjęcie i na nie jeszcze raz kliknij bo niektóre
        sie jeszcze powiększają bardziej a inne nabierają ostrości...

• sylwia.74s Re: link do kolekcji 07.03.05, 12:55
          Obejrzałam zdjęcia i mam jeszcze jeden problem - nienawidzę spodni biodrówek!
          Kroje są świetne, ale może coś co nosi się nad pasem smile I jeszcze lubię
          szerokie nogawki (już od samej góry). Ogólnie w ciąży mam "przeculicę" na
          ciasne rzeczy - wszystko mnie ciśnie.
          • sowa_hu_hu Re: link do kolekcji 07.03.05, 13:09
            te spodnie nie cisną smile

na emamie juz pisałam o kroju spodni - to nie sa typowe biodrówki - one sięgaja
            do połowy brzuszka! prosze sie przyjrzeć...
            poza tym na wiosne / lato szycie spodni pod biust nie ma sensu - sama w takich
            chodziłam i brzuch poci sie niemiłosiernie , na zime owszem ale nie na lato smile
            na pewno będe takie szyła w kolekcji jesień/zima
            • nupik Re: link do kolekcji 07.03.05, 13:15
              bardzo ladne te twoje ciuchy, ale coz, latem to ja juz bede po, termin mam na
              koniec marca, wiec ich ike wyprobuje ale wygladaj a ok. A co do 9fashion to sie
              nie zgodze, mam stamtad dwie spodnice i cztery pary spodni i bluzke i cala
              ciaze w tym biegalam , nie zauwazylam zeby byly kipskiej jakosci, poza tym to
              dokladnie moj styl wiec dlatego tak chwale. oczywiscie co osoba to opiniasmile))
              pozdrawiam, chcialam tylko powiedziec ze ciuszki fajowe szyjeszsmile
              aga
        • angelka Re: link do kolekcji 12.04.05, 21:49
          nie moge otworzyc tego linku sad((((
      • olasob1 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 12.04.05, 20:13
        ja widziałam na allegro różne biustonoszowe patenty na okres ciąży smile)
    • elza78 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 07.03.05, 13:17
      napisze czego mi brakuje a nie moge znalezc smile
      w szafie brakuje mi czarnej obcislej bluzki (bawelna z dodatkiem lycry mysle ze
      bylaby ok) z krotkim rekawkiem, nieudziwnionym dekoltem (coby pasowala do
      wszystkiego) ktora konczy sie w okolicach bioder, aby mozna bylo ja wpuscic w
      spodnie biodrowki (ciazowe lub nie ciazowe) aby zakrywala brzuszek (bo nie
      lubie paradowac z golym) ale tez podkreslala jego ksztalt i aby na ta bluzeczke
      mozna bylo narzucic tunike lub sweterek lub cokolwiek, taka przydatna
      uniwersalna rzecz do wszystkiego, ale nigdzie nie moge znalezc czegos takiego
      dla siebie smile
      ooo i dobre byloby to zeby np byla na tyle rozciagliwa aby "rosla"z brzuchem
      dajmy na to od 6 miesiaca smile
      w ogole dramatem jest 5 miesiac ciazy kiedy brzucha nie widac a w stare ciuchy
      ciezko sie "wbic" i cos na ten czas tez by mozna wymyslic

pozdrowka
      elka
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 07.03.05, 13:20
      sukienki ... zwiewne nie obciskające brzuszka no i najlepiej takie aby można je
      założyć do spodni (czyli krótsze) na szelkach najlepiej, lub dłuższe wink

a co do kolorów to wszystkie kolory wiosenno-letnie jakie panują na wybiegach
      mody wink)) jednokolorowe, w kwiatki ale te kolory powinny być żywe i nie
      smutne ...
      • sowa_hu_hu wydaje mi sie że kolory są żywe :) 07.03.05, 13:22
        • marchefka27 Re: wydaje mi sie że kolory są żywe :) 15.04.05, 13:44
          Obejrzałam stronę i powiem, ze po zachętach sowy spodziewałam się trochę
          ciekawszej oferty...Nie powiem ze jestem fanką 9fashion, bo po pierwsze
          zdzierają jak nie wiem co (te same ciuchy polskich firm potrafią miec drozsze o
          40 zł niz np na stoisku na stadionie - tam mają np ma-ma, torelle, top one) a
          po drugie niestety ich rzeczy na zdjęciach wyglądają duuzo lepiej niz w
          rzeczywistości....
          Mam dzinsy ma-ma i bojówki top-one (100 i 90 zł) są na brzuch, nie wiedziałam
          ze moze byc mi w nich gorąco latem - zobaczymy.
      • sowa_hu_hu nupik 07.03.05, 13:24
        ja nie twierdze że 9fashion to jakas beznadzieja ale patrząc na to okiem
        fachowym to widze jak to jest odszyte... w moich ciuchach jest świetna
        wykończeniówka - inne firmy mają to w nosie...
        dla mnie ejdyna firma w ktorych ciuchy moglabym sie etarz ubrac będac w ciazy
        jest huupy mum (poza swoją oczywiscie hihi smile
        poza tym kolorystyka w 9fashion jest nieciekawa... i wozrów tez nie za wiele do
        wyboru... ale z tego co wiem kobiety są zadowolone z ich wyrobów...
      • sowa_hu_hu co do materiałów... 07.03.05, 13:26
        może nie wiecie ale większośc fimr szyje z naprawde tanich materiałów... a marże
        narzucaja sobie ogromną!
        ja szyje z materiałów naprawde świetnych gatunkowo! nie ejst to jakas tanizna
        tylko naprawde super tkaniny - w wiekszości włoskie...

• majka.majka Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 07.03.05, 17:02
      Ja bym chciała mieć taką piękną sukienkę na lato z lekkiej bawełny, w żywych
      kolorach lata, na ramiączka, z tasiemką pod piersiami i żeby pięknie falowała,
      do kolan. No i żeby koniecznie miała duzo miejsca na moje już ogromne piersi
      (DD). To takie moje marzenie, chyba jak się zrobi cieplej i brzuszek już mi
      więcej urośnie to pójdę do krawcowej, bo w sklepach zapominają, że kobiety w
      ciąży mają duże piersi i albo są tylko jakieś okropne ogrodniczki, albo mi
      wszędzie wszystko wisi bo inaczej się w piersiach nie mieści.
      Pozdrawiam (15 tydz. trwa)
    • koteczka12 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 12.04.05, 15:42
      A może też sukienka odcinana pod biustem, i luźno niżej, albo nawet ...
      nigdzie tego nie widziałam, ale może się da- a jest takie ładne ... spódnica z
      kilku falban, a górą miejsce na brzuszek? I wszystko nie tylko bardzo małe ale
      i duże rozmiary też?
    • kasiag29 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 12.04.05, 18:08
      czesc

Ja naszczescie maialam mozliwosc pojsc na zakupy w kanadzie i UK. mam bardzo
      fajne spodnie lniane bardzo stylowe i proste. Mam straszne doswiadczenia z
      polskimi firmami pil;nie potrzebowalam spodni na wyjscie kupilam sobie firmy
      torelle i po 5 min cale sie podarly. sa niewygodne siegaja pod pachy. nardzo
      cenie sobie spodnie pod brzuch lub na brzuch np wiazane na troczki. bez zadnych
      ohydych wstawek. co do bluzek zawsze lubilam biale koszule i wciaz mieszcze
      sie w tr normalne ale juz coraz gorzej jeszcze nam zostalo 10 tyd.
    • e-gosiek Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 10:49
      Chetnie bym zobaczyła Twoje ciuszki - ale na podany link nie moge wejsc -
      niestety, stron asię nie wyswietlasad
      • agusdtm Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 11:18
        ja też z miłą chęcią bym sobie zobaczyła, ale nie mogę otworzyć tego linku
        sad((
        • sasza71 link do kolekcji 13.04.05, 11:27
          znalazlam w googlach adres
          • sasza71 Re: link do kolekcji 13.04.05, 11:35
            sorki,wymsknelo mi sie za szybko!
            znalazlam adres heymama.pl/onas.htm
            -wejdzcie poogladajcie - mnie nie zachwycilo,moze przez kiepska jakosc zdjec...
            poza tym to rzecz gustu...
            pozdrawiam,sasza
            [lilypie.com/days/050908/0/0/1/+1/.png
            • sowa_hu_hu www.f15.pl/heymama 15.04.05, 15:23

• agusdtm Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 11:46
      szkoda tylko że ten sklep jest w Krakowie sad(
      • grubaska20 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 12:00
        hmm.. no fajnie, zdecydowanie są to ubranka przystosowane do brzuszka, jednak..
        ja nie ubrałabym żadnej z tamtych propozycji.. czułabym się jak własna matka!
        te ubrania są po prostu nobliwe..
        szkoda, opisy autorki watku były bardzo obiecujące..
    • kasialu Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 12:16
      Ciuszki są nawet OK.

Ja preferuję mocno dopasowane ciuszki ciążowe, które nie pogrubiają, ale
      uwidaczniają brzuszek. Na lato oczywiście biel ;o))) ale żywe kolory też są
      supeerk

Marzy mi się sukienka jakaś w tym stylu:
      www.bebefield.pl/Spodnice/index.php?width=800&height=600
      • kasialu Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 12:16
        tzn taka:
        www.bebefield.pl/Spodnice/index.php?width=1024&height=768
        • kasialu Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 12:18
          www.bebefield.pl/Spodnice/B8/images/gl.php
          • grubaska20 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 14:18
            może nie do końca taki fason, lae dokładnie! trafiłaś w samo sedno!! ubrania
            ciążowe nie mogą wręcz być wielkie, robiące z nas grubaśne torby! powinny być
            dopasowane i eksponujące brzuszek, bo przecież sie go ie wstydzimy!!!smile jedyną
            modyfikacją powinno być w nich miejsce na brzuszeksmile bo przeciez ciża nie jest
            powodem, zebyśmy robiły z siebie "stare-maleńkie" hehesmile
            • badarka Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 13.04.05, 14:48
              taktaktak smile

Ja nienawidzę większości bluzek ciążowych, bo mają obrzydliwe dekolty. W
              większości zwykły, okrągły, jakiego nie nosiłam od przedszkola chyba sad fuj.
              A jak koszule to takie, że trzeba się zapinać pod szyję, bo inaczej nie chce
              się materiał układać sad
              I dużo z nich jest jak to ktoś trafnie określił "nobliwych"
              Ostatno spędziłam w jednym sklepie 40 minut i nic sobie nie kupiłam sad
              We wszystkim wyglądałam okropnie staro, grubo i brzydko.
              Dlaczego sukienki i bluzki nie mogą wyglądać u góry jak moje ukochane monnari?

To się pożaliłam, od razu mi lżej smile
    • angieblue26 Super strona :-) 13.04.05, 14:55
      www.avenuedesbebes.com/vetements-de-grossesse/vetements-grossesse/grossesse-vetements.asp
      • kasialu Re: Super strona :-) 13.04.05, 22:57
        Super ciuszki!!!! Tylko brzuszki na tych fotkach jeszcze maleńkie i trudno
        powiedzieć jak wyglądałby 8-9 mies. brzuszek w tych ślicznosciach ;o)
    • olaj Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 14.04.05, 10:27
      1. Brakuje bluzeczek jednokolorowych - wszystkie w maziaje
      2. Brakuje czegoś takiego jak spodnie całe z normalnego materiału, tylko z
      rozciągliwą wstawką na brzuszku (mam takie cuś z C&A z Amsterdamu - super!).
      3. Polecam www.next.co.uk
      dział maternity (w dziele womens). Mam stamtąd parę spodni (coś jak do yogi,
      całe elastyczne z dłuuuugą, możliwą do wywinięcia górą, czyli można sobie
      zrobić spodnie na cały brzuch, a można górę wyłożyć i mieć niżej, na 1szej
      stronie działu, "turn-top trousers)) i cztery bluzeczki (gdybyś chciała
      poszukać na stonie to czarna na ramiączkach ze strony 6 - Black Smocked Vest,
      czarne na pierwszym zdjęciu (niecałe 50PLN w przeliczeniu), wściekle
      różowa "bubble gum" i granatowy t-shirt z białymi końcówkami "expecting" ze
      strony 7 i bluzeczkę na lato w łączkę z tejże strony, najbardziej po prawej,
      niestety, nie ma możliwości dania bezpośrednich linków. Cenowo naprawdę bardzo
      przystepne, nic nie było droższe niż ok. 17 funtów (spodnie). Dla mnie w Polsce
      cena 100-120 PLN za spodnie to dużo.
      B. fajne spódnice jeansowe ma np H&M - dół jeansowy, a na górze elastyczny,
      szeroki pas, który o wiele lepiej wygląda np pod bluzką, bo po prostu jest cały
      gładki i nie odznacza się dodatkowo na wielkim brzuszku.
    • julka72 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 14.04.05, 10:44
      Ponieważ w moim zawodzie muszą wyglądac w miarę poważnie niestety, bluzeczki
      odkrywajace brzuszek nie wchodzą w gę. Natomiast mało jest bluzek w normalnych
      kolorach (poza niebieskim i rożowym piżamowym - przecież człowiek w ciąży nie
      powraca do poziomu przedszkolaka)i długich (za pupę). Mam 175 cm. i większosć
      bluzek sięga mi do eks-talii lub, w najlepszym razie - do połowy tyłka.
      Okropnoćć. A jak coś jest długie to na 100 kilo (istnieją wszak osobniczki
      wysokie a szczupłe - poza częścią brzuszną oczywiście)
      Pozdrawiamsmile
      • badarka Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 14.04.05, 12:44
        Mnie jeszcze przeszkadzają ceny. Ostatnio widziałam w sklepie golf z
        cieniutkiej dzianiny. Ale takiej, że przymierzając bałam się czy jej nie podrę.
        Nawet nie wyglądał źle, ale kosztował prawie 100zł.
        Za taką szmatkę?

A ciuchy ze stron, które pokazujecie śliczne. Szkoda, że u nas nikt takich nie
        szyje sad
    • j04nn4 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 14.04.05, 13:13
      heheheh ja mam producenta i krawca prawie w domku mama szyje mi fatalaszki na
      wiosne i eleganckie na wyjscie ja kupuje burde albo sama wymyslam pozatym
      czasem chodze do sklepow w uzywana odzieza np ostatnio znalazlam piekna
      dzinsowa sukienie na szeleczkach do kolan troszke wyzej wogole nie zniszczona
      czasem jak pojde z kolezanka to wygrzebie cos fajnego i niepowtarzalnego
      pozdrawiam
    • marchefka27 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 15.04.05, 13:46
      Obejrzałam stronę i powiem, ze po zachętach sowy spodziewałam się trochę
      ciekawszej oferty...Nie powiem ze jestem fanką 9fashion, bo po pierwsze
      zdzierają jak nie wiem co (te same ciuchy polskich firm potrafią miec drozsze o
      40 zł niz np na stoisku na stadionie - tam mają np ma-ma, torelle, top one) a
      po drugie niestety ich rzeczy na zdjęciach wyglądają duuzo lepiej niz w
      rzeczywistości....
      Mam dzinsy ma-ma i bojówki top-one (100 i 90 zł) są na brzuch, nie wiedziałam
      ze moze byc mi w nich gorąco latem - zobaczymy.
      • sowa_hu_hu Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 15.04.05, 15:29
        no cóż... dzięki za wypowiedzi... nie wszystkim rzeczy muszą sie podobać...
        wielu osobom sie podobają...
        na pewno w miare mozliwości finansowych będe różnicowac kolekcje ale nie
        wszytsko na raz...
        • kokons Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 17.08.05, 10:53
          Niestety nie udalo mi sie na stronie hey mama obejrzec oferty, wlasciwie nie
          wiem dlaczegosad
          Jesli chodzi o moje sugestie sa nastepujace:
          1. stroje powinny byc kobiece, podkreslajace nasze brzuszki ale to juz
          ustalilysmy
          2. ubrania w jednym fasonie powinny miec pelna game kolorystyczna a nie jeden w
          poprywach trzy i to raczej przy podkoszulkach - lubie intesywne kolory
          (czerwien, roz, turkus) i czernie, lubie uzupelnienie szarosciami w gladkich
          lub wzorzystych materialach. Nie cierpie bladego rozu i blekitu i nie wiem
          dlaczego zawsze jest cos w tych odcieniach a np. w podstawowej czerni nie ma!
          3. za malo jest w kolekcjach tunik i sukienek, ktore mozna by nosic na spodnie
          a to moj ulubiony stroj nawet sprzed ciazy
          4. w ogole nie ma eleganckich strojow sa tylko napuszone! klasyczna czarna
          sukienka prawie niedostepna a powinny byc rozne jej konfiguracje dluzsze,
          krotsze, trzy-czwarte... z rekawkiem bez...z roznych gatunkowo materialow...
          zostalam zaproszona do przyjaciol na wesele i oczywiscie wg kolekcji powinnam
          isc jak "matka polka dresowo bojowkowa"...buuuuuu....
          5. wszystkie rzeczy jak dla mnie zbyt proste (nie pomylic z klasycznymi) nie ma
          w nich szalenstwa i awagardy a ja uwielbiam oryginalne rzeczy i teraz cierpie
          ze nic nie moge znalesc - do wszystkiego nosze szale,zeby sie troche lepiej
          poczuc, bo szale maja piekne wzory ale wolalabym ciekawy ciuch ale na prawde
          nie ma
          To tyle.
          Powodzenia w realizacji naszych marzen!
    • agao_72 Re: wasze pomysły na ciuszki ciążowe-piszcie!!! 16.08.05, 18:24
      Muszę najpierw podreklamować:
      mam spódnicę dżinsową z firmy heymama - i to jest coś niesamowitego. przez całe
      lato prawie z niej nie wychodziłam. Noszę ją od 6 miesiąca ciąży, rośnie ze
      mną. Jest bardzo ładnie wykończona - podszewka w kieszeniach itp.

a co ja bym chciała - jakieś jednolite bluzki bawełniane - dosc długie bo mam
      ponad 175 cm wzrostu. Mogą być odcinane pod biustem.
    • kokons Re: a co wy na kolekcje do karmienia?) 17.08.05, 10:57
      Odnalazlam kolekcje odziezy do karmienia na stronie
      www.szafamamy.pl
      Osobiscie pozytywnie sie zaskoczylam istnieniem bluzeczek z patentem do
      karmienia w trzech roznych prezentowanych na tej stronie rozwiazaniach (
      rozciecie na piersi: wiazane pod biustem, ukryte w kieszance lub z bocznymi
      guzikami). Do dzis zastanawialam sie jak karmic dziecko publicznie i choc nie
      wstyd a glod dziecka by pewnie przewazyl i tak bylabym pewnie skrepowana...wy
      pewnie tez macie takie dylematy dlatego dziele sie z wami tym nowoczesnych i
      chyba dobrym patentem. Na tej stronie mozna tez kupic koronkowy stanik do
      karmienia!
      Czy ktoras z was korzystala z takich bluzeczek? Podzielcie sie prosze opinia
      jak sie sprawdzaly?
      A moze to jest pomysl na kolekcje dla sowy? moze mozna by szyc takie patenty
      odrazu w ubrankach dla kobiet w ciazy - troche bysmy zaoszczedzily gdyby
      funkcje ciazowo-karnmiacej byly polaczone?
      Pozdrawiam serdecznie.
      • nicol.lublin Re: a co wy na kolekcje do karmienia?) 17.08.05, 12:18
        ciekawe czy sowa jeszcze tu zagląda...? bo strona nadal nie działa, a to już
        ładnych parę tygodni.
        ja marzę o bluzce z dekoltem trójkątnym (jak to się nazywa? a! w serek!!!), z
        przodu dłuższejmi zaokrąglonej. no i brakuje mi jakichś fajnych nadruków na
        bluzkach odnoszących się do bycia w ciąży.
        jeszcze chcę kupić sukienkę krótką, ale nie na szelkach, tylko reaczek "bez
        rękawów" albo na tzw. "szerokich ramiączkach" odciętą pod biustem. chętnie z
        dżinsu lub sztruksu.
        jakoś nie wyobrażam sobie siebie w tych śmiesznych spodniach ciążowych smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka