tiotulek 08.03.05, 22:58 Witam. Jestem w 16tygodniu i mam toxoplazmozę.Biorę od tygodnia antybiotyk Rovamycynę. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Czy można to wyleczyć i jak bardzo jest to groźne dla mojego dziecka? Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karola35 Re: TOXOPLAZMOZA 09.03.05, 10:39 Głowa do góry u mnie tez stwierdzono toxoplazmoze i tez brałam rowamycyne od 11tyg ciazy .przez 3v tyg a potem 3 tyg przerwy i znów 3 i 3 przerwy i znów 3 i 3 przerwy i koniec .URodziłam pieknego zdrowego synka ma juz 3 latkai jest rozbrykanym chodzacym do przedszkola łobuziakiem.Wiem przez co przechodzisz bo ja tez miałam mase watpliwości jjjjAK CHCESZ PODADACĆ TO NR GG6781406.A tak na pocieszenie .to po porodzie równiez miałam zrobić toxo zeby zobaczyc czy juz jej nie mam o okazało sie ze nadal sa igm a po pól roku one znikaja,i lekarz mi powiedział ze tak naprawde to nie miałam toxo tylko mam takie przeciwciała które daja dodatnia wynik i tak bede miaal zawsze.Pozdrawiam zobaczysz bedzie dobrze.karola Odpowiedz Link Zgłoś
tiotulek Re: TOXOPLAZMOZA 09.03.05, 20:37 Dzieki serdeczne za pocieszenie. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i modlę sie o to. Pozdrawiam cieplutko.. Odpowiedz Link Zgłoś
ramota Re: TOXOPLAZMOZA 09.03.05, 21:20 Witam! Wiem co czujesz i jak bardzo sie boisz! Ja też będąc w ciąży przechodziłam Toxo. Wykryta została w 4 miesiacu ciąży i od tamtej pory brałam Rovamycynę (tak jak przedmówczyni-3 tygodnie brałam antybiotyk i 3 tygodnie przerwy). Przez tą chorobę straciłam całą radość bycia w ciąży! Córeńkę urodziłam w sierpniu zeszłego roku i JEST ZDROWA!!!!!!!!!!! Zaraz po urodzeniu, jeszcze w szpitalu zrobiono Oli USG przezciemiączkowe oraz badania przeciwciał i okazało się że ma IgG w ilosci 237, potem kazano mi te badania powtórzyć za 3 tygodnie i ilosć przeciwciał spadła do ok.100 Aby być juz pewnym w 100% powtórzyliśmy badania jeszcze raz (wynik-ok.30)i okazało sie że te przeciwciała dostała tylko w "spadku" ode mnie.... Nie martw sie na zapas! Ważne ze zrobiłaś te badania i że jesteś leczona!!! Dzieciątko będzie zdrowe!!!!!! Trzymam kciuki!!! Powodzenia. Asia P.S. Mój GG 2452042 Odpowiedz Link Zgłoś