13.03.05, 17:42
jestem w 6 tygodniu, wczoraj zaczelam krwawic. jestem w delegacji, do lekarza
bede mogla isc dopiero za tydzien. mam pytanie, po jakim czasie od krwawienia
test ciazowy jest w miare wiarygodny. robilam go przed chwila i wyszlo, ze
nadal jestem w ciazy. prosze o odpowiedz, bo przez tydzien to chyba zwariuje
z tej niepewnosci, tak sie martwie o dzidziusia.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: pomocy 13.03.05, 17:50
      test nic nie da. bo beta hcg spada ale nie od razu do zera. kazde krwawienie
      trzeba od razu wyjasnic. domyslam sie ze delagacja to utrudnienie, ale w
      kosmosie nie jestes, w kazdym miescie sa ginekolodzy, szpitale, pogotowie itd.
      dzialaj. moze nic zlego jeszcze sie nie stalo? moze trzeba lezec? a moze leki
      podac?
      • andaba Re: pomocy 13.03.05, 17:53
        Podpisuję się pod postem poprzedniczki.
        Idź do lekarza!
      • fala9 Re: pomocy 13.03.05, 17:53
        no właśnie, idz do jakiegokolwiek ginekologa położnika, napewno Ci pomoże. Byle
        szybko. Ja trzymam kciuki za Twoje maleństwo.
      • shamsa Re: pomocy 13.03.05, 17:55
        w tej chwili idz do najblizszego szpitala! nie ogladaj sie na nic, bo to
        wyglada na, niestety, poronienie zagrazajace.
        dokladnie w szostym tygodniu, w taki sposob stracilam poprzednia ciaze. Badz
        madrzejsza i idz od razu (ja poszlam po dwoch dniach, dopiero jak zaczelo mnie
        bolec, ale bylo za pozno).
    • asia06 Re: pomocy 13.03.05, 18:57
      Idź koniecznie do lekarza. Tęż miałam krwawienie w 18 tc. W nocy. Pojechałam
      natychmiast do szpitala. Okazało się, że to nic takiego - pękł mi jakiś polip i
      kawałek się oderwał. Ale mogły to być równie dobrze początki poronienia. Powody
      mogą być różne i trzeba to szybko sprawdzić, żeby się upewnić, co się dzieje.
      • maria34 Re: pomocy 13.03.05, 19:08
        Jedz natychmiast do najblizszego szpitala ginekologicznego na izbe przyjęc- tam
        Cię zbadaja zrobia usg i stwierdzą czy to juz jest poronienie czy moze poprostu
        co innego powodow moze byc wiele. Ja mialam takie krwawienia w 6 tygodniu i
        natychmiast pojechalam do szpitala- tam okazalo sie ze jest wszystko ok- a
        krwawienia ( lekkie) do 13 tygodnia to rzecz normalana- niektore kobiety tak maja.
        Jedz jeszcze dzis nie zastanawiaj się.
        pozdrawiam
        Maria 34- 32 tydzień
    • kontoani Re: pomocy 14.03.05, 18:58
      nie czekaj! Jedz do najblizszego szpitala na izbe przyjec (dobrze by bylo zebys
      miala dowod ubezpieczenia np. podsteplowana ksiazeczke ubezp lub druk RMUA, ale
      jesli nie masz to i tak musza cie przyjac -> dowiedz sie tylko wczesniej jak to
      zalatwic ze nie masz teraz przy sobie dowodu ubezpieczenia, obawiam sie ze w
      najgorszym przypadku moga Ci kazac zaplacic za wizyte, ale czy to takie istotne
      jesli chodzi o zycie Twojego Malenstwa?
      Powodzenia i trzymam kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka