Dodaj do ulubionych

poród pytanko

16.03.05, 15:32
witajcie dziewczyny mam pytanie odnosnie porodu, czytałam gdzies na forum że
do porodu przydał by się jakiś t-shirt czy wy tez tak podpowiadacie? nie moge
znaleźć tamtego watku, a tam dziewczyna mówiła, ze lepiej tak niż wywalic lub
pracć potem swoją piżamę.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • carduus Re: poród pytanko 16.03.05, 15:36
      To chyba w takim razie od "osobniczych" cech krwi zależy. Mnie się wszystko
      pieknie sprało i slad nie został. Zresztą, wcale się tak bardzo nie zaplamiło...
      c.
      • anusiaa3 Re: poród pytanko 16.03.05, 15:44
        No właśnie. Ja rodziłam w swojej ślicznej różowej koszulce i nawet jednej
        plamki krwi na niej nie znalazłam po porodzie.
        Zreszta jakby co napewno bym ją doprała.
    • juustysia Re: poród pytanko 16.03.05, 15:42
      Ja rodziałam w granatowej koszuli nocnej do kolan - doprala sie super !
    • izabela72 Re: poród pytanko 16.03.05, 15:43
      Ja nie miałam żadnej plamki a założyłam dość starą koszulkę, żeby mi nie szkoda
      było w razie czego wyrzucić. Co innego skarpetki - te wyrzuciłam.
      Pozdrawiam
      • bujanna Re: poród pytanko 16.03.05, 17:51
        Ja do porodu ubrana zostałam w szpitalną koszulę. Po porodzie zostałam
        przebrana w drugą czystą, a kiedy trochę doszłam do siebie to się przebrałam w
        swoją koszulkę.
        • civi1 Re: poród pytanko 16.03.05, 21:22
          dzięki smile. pytałam nie w swoim imieniu, ale straszliwie wam zazdroszcze tych
          dzidziusiów. mam jeszce jedno pytanko. według USG poród ma byc 11 kwietnia,
          według miesiaczki 24 kwietnia jak obstawiacie ktory prawidłowy? kurcze moja
          ukochana bratowa jest w ciązy a ja się martwie po równi z nią dobrze że znią
          nie tyje. do tego się rozchorowała dzisiaj sad
          • michulek Re: poród pytanko numer 2 16.03.05, 22:37
            Wiarygodniejsze jest raczej USG, bo lekarz szczegółowo mierzy dzidziusia. Ale z
            dzidziulkami nigdy nic nie wiadomo- jednym się bardzo spieszy na spotkanie z
            tym światem (tak jak mojemu synkowi, prawie nie zdążyłam do szpitala), innym
            wprost przeciwnie. Pozdrowienia dla Ciebie i bratowej Mamusia Michałka smile
    • 510a Re: poród pytanko 16.03.05, 22:04
      Rodziłam we wrześniu i zabrałam ze sobą koszulę nocną (bawełnianą), taką której
      nie było mi żal wyrzucać. Lepiej mieć swoją niż rodzić nago (a przytrafiło się
      to moim dwóm koleżankom - na porodówce zabrakło koszul)!
      • blige Re: poród pytanko 16.03.05, 22:38
        Ja rodzilam w koszulce: najzwyklejszy, najtanszy i najwiekszysmile T-shirt.
        Przyznaje, ze bylo mi w niej bardzo wygodnie, bo siegala zaledwie za pupe i w
        zwiazku z tym nic mi sie nie podciagalo. Po pokoju chodzilam w owej koszuli, a
        gdy wychodzilam do toalety zakladalam szlafrok. Dodam, ze wszystko spralo sie
        bez zadnego problemu i obecnie maz w niej smiga po domu.
        pozdrawiam
    • atlantis75 Re: poród pytanko 17.03.05, 21:22
      A co za problem uprać, gdy się trochę krwią ubrudzi? wink Ja jednak wybrałam
      szpitalną krótką koszulkę, aby sobie tym głowy nie zawracać smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka