Dodaj do ulubionych

KIEDY DO SZPITALA PRZY TERMINIE? pomocy!! !! !! !!

18.03.05, 13:47
nie mam pojecia kiedy mam sie zglosic sad bo wiecie termin wg jakiegos usg mam
na 19.03 wg OM na 28.03 ALE! taki termin wg OM wskazuje na zaplodnienie w
polowie 28 dniowego cyklu a ja sie kochalam z mezem 6 i 7 dnia (no zaraz po
krwawieniu) i potem juz nic wiec zaszlam wtedy dzidzia starsza jest o
tydzien sad co mam zrobic boje sie przenosic i martwie sie ze lekarz moze nie
posluchac tego ze 28.03 to dzidzia jeszcze o tydzien starsza czyli nie 40tc
tylko juz 41 sad
kiedy sie zglosic do szpitala co im powiedziec? i kiedy na ktg??? wiecie co
moj gin nic mi nie powiedzial na kazdej wizycie odstawia mi te same prochy (
nie wie co odstawil no nieprzytomny) powiedzial kiedys ze jak chce zwolnienie
to do internisty no i na podstawie kryształków szczawianu w moczu wypisal mi
recepte na piasek ( a jak sie okazalo inni lekarze mi powiedzieli ze to
wychodzi dopiero na usg a sam szczawian maja ludzie i bez piachu) jestem
przerazona!! sad

pozdrawiam serdecznie
Gosia
Obserwuj wątek
    • aska_kotek Re: KIEDY DO SZPITALA PRZY TERMINIE? pomocy!! !! 18.03.05, 14:47
      Wrazie jakichkolwiek wątpliwości, lęków, możesz zgłoscić sie na Izbę przyjęć do
      szpitala, powiedzieć ze jesteś zaniepokojona daną sprawą i że prosisz o
      zrobienie KTG żeby sie przekonać czy wszystko dobrze ! Wtedy napewno zrobią Ci
      KTG które potem będzie musiał obejrzeć lekarz !! Najwyżej lekarzowi w szpitalu
      powiesz o swoich wątpliwościach i on napewno coś mądrego doradzi !! Tak więc
      nie denerwuj sie i nie smuć tylko jedz na kontrolne KTG !!
      Pozdrawiam
      • nupik Re: KIEDY DO SZPITALA PRZY TERMINIE? pomocy!! !! 18.03.05, 14:51
        ja tez radze jechac do szpitala w ktorym chcesz rodzic i zaopytac po prostu;
        Normalnie nie trzeba przyjezdzac wczesniej, dopiero z porodem, chyba ze na ktg.
        Zalezy od szpitala, w moim zglaszac sie nalezy dzien po terminie, zapewniam cie
        licza termin z miesiaczki!!!!termin z ostatniego usg nic nie znaczy, oni nie
        biora go pod uwage, ja mam dwa tygodnie roznicy!!! A gadki o zaplodnieniu tez
        do kieszeni schowaj, oni w to absolutnie nie wierza, liczy sie tylko miesiaczka.
        pozdrawiam
        aga
        • alicja-alicja Re: KIEDY DO SZPITALA PRZY TERMINIE? pomocy!! !! 18.03.05, 16:01
          A to ciekawe, że "liczy się tylko termin z OM". Ja mam ten "termin" w ogóle
          wykreślony z karty ciąży ! I właśnie liczy się tylko termin z USG ! Bo wg
          ostatniej miesiączki - jestem pierwszą w historii świata kobietą w 52 tygodniu
          ciąży, hehehehe. Po prostu cykle miałam bardzo nieregularne (do 3 miesięcy bez
          okresu) i termin z OM byłby g...wart. Nawet u regularnie miesiączkującej
          kobiety mogą się zdarzyć okresowe duże przesunięcia. Po to robi się USG, żeby
          to stwierdzić. Jeśli lekarz jest dobrym specjalistą i pracuje na dobrym
          sprzęcie, to termin wg USG jest określony bardzo dokładnie. Pozdrawiam. Ala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka