Dodaj do ulubionych

w jajowodzie

25.03.05, 08:18
witam serdecznie wszystkie szczesliwe mamy. mam pytanie. podejrzewalam ze
jestem w ciazy chociaz test nic nie pokazal! poszlam do gin i powiedziala ze
jestem w pieknej zdrowej ciazy...... jak sie ucieszylam!!!! no zrobila mi
usg... w macicy nie znalazla nic....za to w jajowodzie piekna fasolka!!! i to
mnie martwi malenstwo ma 1cm.powiedziala mi ze ciaza jest bardzo wczesna i ze
mam przyjsc za dwa tygodnie to sprawdzimy czy maluszek zszedl do macicy.i dala
mi skierowanie do szpitala w razie gdyby cos sie dzialo... co mam o tym myslec
czy jemu nic nie zagraza?
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: w jajowodzie 25.03.05, 08:45
      nic nie rozumiem w Twoim posciesad
      jesli test nie pokazal ciazy, to jakim cudem lekarka ja wykryla na usg? i
      jeszcze jakim cudem znalazla fasolke w jajowodzie?
      oczy mi wychodza ze zdumienia! po pierwsze: czasami zdarza sie, ze test nie od
      razu pokaze ciaze, ale jesli wiadac cos na usg to na 10000000000000000% test
      ciazowy tez wyjdzie.
      a w ogole to chyba jakas podla podpucha, bo w taka niewiedze nie wierze. w
      jajowodzie mozna cos zobaczyc, ale na stole operacyjnym, jak sie otworzy
      jajowod. inaczej zostaje jedynie hsg a tego w ciazy na pewno nie mialas. jesli
      w ciaza jestw jajowodzie, to jest to ciaza pozamaciczna i na 1000000% porodu
      nie bedzie, taka ciaza zagraza zyciu kobiety, zawsze sie ja usowa. zarodek nie
      ma szans rozwijac sie w jajowdzie. potrzebuje macicy.
      • marcia81 Re: w jajowodzie 25.03.05, 08:47
        Pimpek ma racje. Dziewczyno do jakiego ginka ty trafilas, chyba ci jakis kit w
        ciska, idz lepiej na badanie krwi i przede wszystkim zmien lekarza!!!!!
        • luna333 Re: w jajowodzie 25.03.05, 09:06
          1cm??? ja w 7tc5d miałam fasoleczkę 14 mm, wogóle co ta lekarka pitoli to się
          we łbie nie mieści... zbadaj sobie poziom beta hcg w krwi - będziesz wtesy
          wiedziała czy naprawdę jesteś w ciąży - zrób tą betę ponownie po 48 godzinach
          następnie weź wyniki idź do jakiegoś normalnego gina
          • marcia81 Re: w jajowodzie 25.03.05, 09:09
            Dokladnie ja jestem w 5tc i moj maluszek ma 5mm!!!!! Jestem w szoku ze jeszcze
            tacy lekarze istnieja. Idz koniecznie na badanie krwi!!!!
    • panimloda Re: w jajowodzie 25.03.05, 16:55
      tak mi powiedziała: ze ciaza jest w lewym jajowodzie. piekna zdrowa ciaze
      stwierdzila przy badaniu na kozie, zrobila mi usg. usg nic nie wykazalo to
      zrobila mi usg wewnatrzmaciczne i dopiero wtedy znalazla kropcie w jajowodzie.
      powiedziala ze to wczesna ciaza wiec trzeba zaczekac zeby maluszek zszedl do
      macicy. i kazala przyjsc w drugim tygodniu kwietnia. jezeli ktos cos jeszcze wie
      to prosze napisac. acha ostatnia miesiaczke mialam 2 lutego.
      • marcia81 Re: w jajowodzie 25.03.05, 17:05
        Kochana ja ostatnia miesiaczke mialam 14 lutego a moj maluszek ma 5 tygodni i
        juz dawno siedzi sobie w macicy i ma 5 mm. Jesli ty ja mialas 2 lutego to twoje
        malenstwo mialoby 7 tydzien!!! Wiec na pewno byloby juz dawno zagniezdzone w
        macicy. Ja juz nawet mialam pierwsze usg do pochwowe i go widzialam. Wiec ty
        tez na pewno bys go juz widziala. Po drugie nie jest mozliwe zajrzenie do
        jajowodow zwyklym usg do pochwowym, do tego porzebna by byla mini kamera. Wiec
        dziewczyno wez sie w garsc i idz na badanie krwi. A ta swoja Wielka znawczynie
        omijaj wielkim lukiem. To moja rada. Zrobisz jak chcesz. Ale pamietaj ze jesli
        jest to ciaza pozamaciczna to lepiej zeby ja wykryli wczesniej.

Pozdrawiam
        marcia 5tc
    • emma_euro_emma Re: w jajowodzie 25.03.05, 17:12
      Ciekawych rzeczy się dowiadujemy od naszych uczonych lekarzy: 7-tygodniowy zarodek w jajowodzie to piękna, zdrowa ciąża???
      A tymczasem możesz zrobić jeszcze jeden test w domku - może się troszkę uspokoisz. Na tym etapie to już chyba nie ma znaczenia, o jakiej porze dnia go zrobisz (tak sądzę).
      Pozdrawiam i życzę czerwonej krechy na teście i mądrego lekarzasmile
      • panimloda Re: w jajowodzie 25.03.05, 18:20
        ona pokazywala mi wydruk usg i zeczywiscie bylo tam cos...... taka czarna
        kropeczka.... ja juz sama nie wiem....obiecuje ze pojde do innego lekarza...
      • pimpek_sadelko Re: w jajowodzie 26.03.05, 13:52
        emma_euro_emma napisała:

> Ciekawych rzeczy się dowiadujemy od naszych uczonych lekarzy: 7-tygodniowy
        zaro
        > dek w jajowodzie to piękna, zdrowa ciąża???
        jesli to lekarka powiedziala.... dla mnie ten watek to falszywka. nie wierze w
        taka glupote nawet najmniejzdolnego gina.
    • panimloda Re: w jajowodzie 25.03.05, 18:30
      a ja tak bardzo chce tego dziecka
      • marcia81 Re: w jajowodzie 25.03.05, 19:03
        Nikt nie mowi ze go nie masz!!! Tylko co za problem isc do apteki i kupic test
        a potem isc do innego lekarza. Bedziesz wszystko wiedziala i poczujesz sie
        lepiej.

marcia 5tc
        • panimloda Re: w jajowodzie 25.03.05, 19:10
          dziękuję wam naprawde jesteście super... dzięki...
        • panimloda Re: w jajowodzie 25.03.05, 19:11
          no i oczywiście życze pięknych zdrowych bobasków.
          • emma_euro_emma Re: w jajowodzie 25.03.05, 20:15
            Daj znać, jak już coś będziesz wiedziała. Trzymamy kciuki i kciuczkismile
    • elza78 Re: w jajowodzie 26.03.05, 13:50
      u mnie byla podobna sytuacja w okolicach 5 tygodnia ciazy mialam dosc obfite
      plamienie, test byl pozytywny wiec pognalam do gina jak najszybciej moglam,
      sytuacja podobna, na usg widoczny byl niezagniezdzony jeszcze zarodek u ujscia
      prawego jajowodu, dostalam luteine na podtrzymanie bo w zwiazku z plamieniem
      zagrazalo mi poronienie, mialam sie oszczedzac i za dwa tygodnie do kontroli,
      po dwoch tygodniach maluch zszedl do macicy i zagniezdzil sie i bylo to widac
      na usg - gin zalozyl mi wtedy karte ciazy, teraz to juz poczatek 29 tygodnia,
      takze wszystko moze byc ok jeszcze, najwazniejsze to nie stresowac sie mocno bo
      to ma wplyw na dzidzie.
      powodzenia trzymam kciuki
      elka
    • panimloda Re: w jajowodzie 27.03.05, 17:49
      dziękuję to jest dla mnie baaardzo pocieszajace buziaczki dla wszystkich ale i
      tak we wtorek pojde jeszcze do innego lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka