Dodaj do ulubionych

Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze tyg)?

31.03.05, 09:21
Jesli tak, to czy zdarzyl sie Wam przejsciowy spadek (2-3 kreski) ?
Obserwuj wątek
    • mala00 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 10:00
      ja mierzylam i od czasu do czasu terazteż sobie mierzę.Spadki o kilka kresek
      się zdarzaja,rano mam mniejszą temperaturę,wieczorem wzrasta.Generalnie ważne
      żeby nie spadla do 36,6.Ja rano mam okolo 37 a wieczorem rośnie nawet do
      37,5.Najniższą temperaturę mialam zaraz po skórczu 36,8 ale po kilku minutach
      wzrosla.Angiblue a jaką masz temperaturę?Zapomnialam ci napisać że ja mierzę w
      pochwie.
      • angieblue26 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 10:03
        Rano mam zwykle ok 37.2 - wieczorem ok 37.6-37.8
        Wczoraj wieczorem troche spadla, do 37.
        Biore progesteron ( utrogestan 400 mg dziennie) , wiec chyba te pomiary nie sa
        zbyt miarodajne.
        • angieblue26 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 10:05
          Dzisiaj od rana mam okropne dreszcze i czuje sie slaba jak kot...sad
          Dlatego pomyslalam, ze to moze miec zwiazek z tempka.
          • mala00 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 10:19
            Kochanie temperaturę masz typowo ciążową a dreszcze to też normalka.Mnie często
            lapią w nocy a zaraz po nich jest mi gorąco.To wszystko dlatego,że w twoim
            organizmie dzieją się teraz burze hormonalne.Nic się nie martw,wszystko jest
            ok.Będziesz się musiala przyzwyczaić do nowego samopoczucia,to minie ale ten
            pierwszy trymestr ma takie uroki i trzeba to przetrzymać.Będziesz pewnie
            senna ,oslabiona,możesz mieć rano zawroty glowy to wszystko normalne,dlatego
            ważne żebyś mogla sobie pozwolić na odpoczynek,polegiwanie i żadnych stresów
            oczywiście.Wiem,że dla ciebie teraz ważny jest każdy sygnal twojego
            organizmu,ja też taka bylam i dobrze cię rozumiem ale wszystko narazie jest ok
            i niczym się nie martw,ciesz się swoim spelnionym marzeniem.
            • ade1 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 12:05
              a to dziwne, ostatnio bylam kilka dni w szpitalu gdzie codziennie sie mierzy
              temperature i nigdy nie mialam 36 stopni zawsze 35,6 lub 35,8- nawet nie
              zwrocilam na to uwagi- lekarz tez wogole nie przywiazywal do tego wagi
              • farja Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 18:44
                ja kilka razy zmierzyłam z ciekawosci i tez miałam 35,6. biore progesteron i
                myslałam, ze tez musi być dzięki temu wyższa. przestałam mierzyc,zeby sie nie
                streować - a w poniedziałek ide do lekarza to sięzapytamsmile
                • dreadmore Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 19:09
                  moja gin jest wielką zwolenniczką mierzenia (porannego, oczywiście w pochwie) -
                  nastraszyła mnie, że temp nie powinna spaść poniżej 36.8. natomiast 37 z
                  kreskami jest OK. u mnie (6 tc) właściwie cały czas jest 37. mam mierzyć do 100
                  dnia cyklu. i sama przepisała mi Duphaston
    • angieblue26 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 15:18
      Wbrew netykiecie pozwole sobie podrzucic post smile
      Moze jeszcze ktoras z Was nie rozstala sie z termometrem smile)?
      • mala00 Re:ade1 31.03.05, 17:58
        Zależy gdzie ci mierzono temperaturę ja pod pachą też często miewam poniżej
        36,6.W pochwie natomiast spadek temperatury do 36,6 i mniej zawsze kojarzy mi
        się z nadejściem miesiączki.To oczywiście są moje doświadczenia.
        • angieblue26 Re:ade1 31.03.05, 18:48
          Pod pacha tez mi na szczescie nie spadla ponizej 36.6 smile
          Dziekuje Wam za odpowiedzi smile
          Buziaczki,
          Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka