angieblue26 31.03.05, 09:21 Jesli tak, to czy zdarzyl sie Wam przejsciowy spadek (2-3 kreski) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala00 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 10:00 ja mierzylam i od czasu do czasu terazteż sobie mierzę.Spadki o kilka kresek się zdarzaja,rano mam mniejszą temperaturę,wieczorem wzrasta.Generalnie ważne żeby nie spadla do 36,6.Ja rano mam okolo 37 a wieczorem rośnie nawet do 37,5.Najniższą temperaturę mialam zaraz po skórczu 36,8 ale po kilku minutach wzrosla.Angiblue a jaką masz temperaturę?Zapomnialam ci napisać że ja mierzę w pochwie. Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 10:03 Rano mam zwykle ok 37.2 - wieczorem ok 37.6-37.8 Wczoraj wieczorem troche spadla, do 37. Biore progesteron ( utrogestan 400 mg dziennie) , wiec chyba te pomiary nie sa zbyt miarodajne. Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 10:05 Dzisiaj od rana mam okropne dreszcze i czuje sie slaba jak kot... Dlatego pomyslalam, ze to moze miec zwiazek z tempka. Odpowiedz Link Zgłoś
mala00 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 10:19 Kochanie temperaturę masz typowo ciążową a dreszcze to też normalka.Mnie często lapią w nocy a zaraz po nich jest mi gorąco.To wszystko dlatego,że w twoim organizmie dzieją się teraz burze hormonalne.Nic się nie martw,wszystko jest ok.Będziesz się musiala przyzwyczaić do nowego samopoczucia,to minie ale ten pierwszy trymestr ma takie uroki i trzeba to przetrzymać.Będziesz pewnie senna ,oslabiona,możesz mieć rano zawroty glowy to wszystko normalne,dlatego ważne żebyś mogla sobie pozwolić na odpoczynek,polegiwanie i żadnych stresów oczywiście.Wiem,że dla ciebie teraz ważny jest każdy sygnal twojego organizmu,ja też taka bylam i dobrze cię rozumiem ale wszystko narazie jest ok i niczym się nie martw,ciesz się swoim spelnionym marzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 12:05 a to dziwne, ostatnio bylam kilka dni w szpitalu gdzie codziennie sie mierzy temperature i nigdy nie mialam 36 stopni zawsze 35,6 lub 35,8- nawet nie zwrocilam na to uwagi- lekarz tez wogole nie przywiazywal do tego wagi Odpowiedz Link Zgłoś
farja Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 18:44 ja kilka razy zmierzyłam z ciekawosci i tez miałam 35,6. biore progesteron i myslałam, ze tez musi być dzięki temu wyższa. przestałam mierzyc,zeby sie nie streować - a w poniedziałek ide do lekarza to sięzapytam Odpowiedz Link Zgłoś
dreadmore Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 19:09 moja gin jest wielką zwolenniczką mierzenia (porannego, oczywiście w pochwie) - nastraszyła mnie, że temp nie powinna spaść poniżej 36.8. natomiast 37 z kreskami jest OK. u mnie (6 tc) właściwie cały czas jest 37. mam mierzyć do 100 dnia cyklu. i sama przepisała mi Duphaston Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Czy mierzycie temperature w ciazy (pierwsze t 31.03.05, 15:18 Wbrew netykiecie pozwole sobie podrzucic post Moze jeszcze ktoras z Was nie rozstala sie z termometrem )? Odpowiedz Link Zgłoś
mala00 Re:ade1 31.03.05, 17:58 Zależy gdzie ci mierzono temperaturę ja pod pachą też często miewam poniżej 36,6.W pochwie natomiast spadek temperatury do 36,6 i mniej zawsze kojarzy mi się z nadejściem miesiączki.To oczywiście są moje doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re:ade1 31.03.05, 18:48 Pod pacha tez mi na szczescie nie spadla ponizej 36.6 Dziekuje Wam za odpowiedzi Buziaczki, Ola Odpowiedz Link Zgłoś