sylwietka76 05.04.05, 17:59 Cześć dziewczyny, strasznie boli mnie głowa ( tak to jeszcze nigdy mnie nie bolała). Czy mogę łyknąć apap czy są jakieś inne metody na pozbycie sie bólu głowy bo już jestem u kresu wytrzymałości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika450 Re: okropny ból głowy 05.04.05, 18:05 Generalnie możesz Apap i wszystko co jest paracetamolem, ale zanim go weżmiesz spróbój wypić filiżankę kawy z cytryną i odczekać jakieś pół godziny powinno pomóc. Mi zawsze pomagało i nie brałam żadnych farmaceutyków. Odpowiedz Link Zgłoś
sss8 Re: okropny ból głowy 05.04.05, 18:27 zrób sobie zimne okłady na czoło i kark,bardzo pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: okropny ból głowy 05.04.05, 20:38 spokojnie możesz wziąść apap , a nawet sporadycznie pyralgine miałam w ciąży straszne migreny i brałam te lekarstwa polecane przez lekarzy magda i 6 tg róża Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: okropny ból głowy 05.04.05, 21:54 Miewalam okropne bole glowy. Moje dzieci na to mowia "ice cream headache" czyli bol glowy od zjedzenia za duzo zimnych lodow. Tyle ze po lodach przechodzi za pare sekund, a u mnie potrafilo trwac przez caly dzien bez przerwy. Nawet popoludniowe spanie nie pomagalo. Okazalo sie przy rutynowym badaniu moczu ze jestem mocno odwodniona. Zaczelam pic wode galonami na dzien. Naprawde tak ze wypijam czasem 2 litry w godzine. Mocz mam bezbarwny i latam do lazienki jak nawiedzona, ale po bolach glowy zostalo tylko wspomnienie. Dowiedzialam sie pozniej ze wlasnie te bole glowy sa powodowane odwodnieniem i to nie tylko u kobiet w ciazy. Baaaardzo polecam. Zwykla woda, nawet taka z lodowki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: okropny ból głowy 05.04.05, 22:08 Mam tez takie bole glowy, mialam tez je przed ciaza (wlasciwie nikt nie wie skad). Na poczatku ciazy lykalam apap, ale pojawialy sie coraz czesciej, wiec moj gin zalecil mi pyralgine. Spokojnie mozna ja brac. Ale na wszelki wypadek powiedz o tych bolach twojemu lekarzowi, moze zleci ci cos innego. Niekiedy jest to tez zwiazane poprostu z niedoborem magnezu i potatu, wtedy moze ci zapisze magnezin. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś