anonim37 15.04.05, 11:44 22 kwietnia mam termin porodu czyli pozostał mi jeszcze tydzień a czop śluzowy jeszcze mi nie odszedł. Zastanawia mnie kiedy to nastąpi.Mam pytanie prosze odpowiedzcie mi po jakim czasie od odejscia czopu zaczął się wam poród. Z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapoosta Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 15.04.05, 11:59 Jednym odchodzi 2 tygodnie przed porodem innym parę godzin przed. Ja mam termin podobny do twojego i czop jest wciąż na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
majka9916 Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 15.04.05, 12:04 Ja też mam termin na 22 kwietnia. Czop na miejscu. Czasem może ponoć zostać do samego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 15.04.05, 12:12 oj złociutkie mnie odszedł na 2 godziny przed porodem...potem jeszcze szybki prysznic i pojechałam do szpitala i w godzinkę się uwinęłam...zaznaczam że to był mój pierwszy poród...i pan doktor na przyszłość mnie uczulił żebym wcześniej przyjechała....hihi Odpowiedz Link Zgłoś
goya-z Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 17.04.05, 17:54 U mnie 1,5 dnia przed porodem i nie wyglądał jak tzw.czop, tylko lekko krwawiłam Odpowiedz Link Zgłoś
gosbi Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 15.04.05, 12:10 Ja obudziłam się o 7 rano bo czułam lekkie bóle. Poszłam się załatwić i wtedy zobaczyłam ze odszedł mi czop.... o 11/45 urodziłam synka...) Odpowiedz Link Zgłoś
lenifer Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 15.04.05, 13:07 Ja wogóle nie zauważyłam kiedy odszedł... więc nie wiem kiedy to się stało ale chyba już w szpitalu tuż przed porodem (czyli max. 4 h przed) bo gdyby to nastąpiło w domu to chyba bym zauważyła. Odpowiedz Link Zgłoś
magda742 a jak wygląda ten czop? 15.04.05, 18:26 jak to wygląda? czy na pewno go zauważę? czy to zawsze jest z krwią? Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: a jak wygląda ten czop? 15.04.05, 20:02 dziewczyny, czop nie zawsze odchodzi. mi na przyklad nie odszedl, a urodzilam Moj kochany kotek Odpowiedz Link Zgłoś
adka3 Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 15.04.05, 22:04 Hej!Mnie odszedł koło 11 rano w piatek, a w sobotę o 4:35 urodziłam. Nie ma reguły Ada 7tc Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 16.04.05, 20:13 W nocy z poniedziałku na wtorek,po masażu szyjki macicy a urodziłam we wtorwk o 13,17 Odpowiedz Link Zgłoś
agasul Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 16.04.05, 21:54 Mnie odszedł w czwartek rano, a urodziłam dobę później. Przypomina śluz, który jest podczas dni poprzedzających owulację podczas cyklu (tak było u mnie), tylko jest go znacznie więcej, poza tym po jakimś czasie stał się różowy. Wtedy pojechałam do szpitala. Jeszcze kilka godzin i córcia była na 'wierzchu'. Jak widac, nie ma reguł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.falconetti Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 17.04.05, 10:22 a mnie odszedł dziś przed chwilą...termin mam na 29 kwietnia. Więc teraz to juz naprawdę będę czekać jak na szpilkach. Jesli chodzi o wygląd to pewnie od razu się zorientujesz - dużo śluzu, u mnnie podbarwionego trochę brunatną krwią. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 17.04.05, 13:11 w trakcie porodu nic wczesniej mi nie odeszło, na tydzień przed pojawiał sie tylko mleczny sluz zawsze rano Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 17.04.05, 14:03 odszedl mi 3 dni po terminie, na godzine przed odejsciem wod i na ok 3 godz. przed pierwszymi skurczami. Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 17.04.05, 17:55 Mi przy obu porodach dopiero w szpualu, już w trakcie 'akcji'. --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
olanowak24 Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 17.04.05, 18:00 Mi wogole nie odszedl - dopiero przy porodzie jak sadze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nati76 Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 17.04.05, 20:31 Termin mam na 15 maja, pare dni temu zauważyłam kawałek czopu z krwią, a lekarz po zbadaniu stwierdził ,że ani mnie ani dziecku się nie spieszy, wszystko dobrze i na swoim miejscu. Więc chyba nie ma reguły. Pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
bujanna Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 18.04.05, 10:06 mnie nie odszedł wcale chyba dopiero przy porodzie ale nie wiem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 18.04.05, 11:08 Ja w ogóle tego nie zauważyłam - o czymś takimś przypomniało mi się po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
basia911 Re: CZOP ŚLUZOWY KIEDY WAM ODSZEDŁ ? 18.04.05, 12:51 Mój czop odpadł mi parę godzin przed rozpoczęciem się porodu.Nie odszedł w całości tylko po trochu.Przy tym bolały mnie mocno krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś