Dodaj do ulubionych

Do moderatorki black_currant

24.04.05, 18:55
Widzę, że się nie nadajesz do tej pracy, ale trudno tacy ludzie też muszą być, bo by było za dobrze na świecie. Widzę, że tylko lubisz głaskanie, a prawda ci jakoś nie leży. Do widzenia. Możesz mnie zdjąć, wali mnie to.
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 18:59
      to fakt, strasznie sztywno sie zrobilo, oficjalnie, ozieble i az mi sie gadac nie chce
    • black_currant Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 19:10
      Pierwsza zasada - nie karmić trolla.

Opisałam na priv. Jeśli masz ochotę podyskutować na mój temat - zapraszam.

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
      • romilka Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 19:12
        Fakt jest taki ze coraz mniej ludzi pisze na forum!!Smutne to jest!!Zrobilo sie
        jakos pusto i obco!!
        • black_currant Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 19:16
          Średnio pisze niewiele mniej (o ile w skali tygodnia można mówić o jakiejś
          regule). Tyle, że wątki są porozrzucane po trzech forach (w zasadzie czterech,
          bo jeszcze zakupy), a nie na jednym.

Nie mniej powtórzę raz jeszcze to, od czego zaczęłam - jeśli nie macie ochoty na
          3 ciążowe fora tematyczne, tylko jedno o wszystkim napiszcie to do admina
          eDziecka. Jeżeli to faktycznie będzie to dobrze umotywowany głos ogółu, to może
          coś da się zrobić. Ale to już poza moimi kompetencjami.

Emilka (1.10.2001)
          Grześ (18.10.2004)
          • paris4 Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 20:01
            Mnie też się zdaje, że pisze mniej osób i zrobiło się jakoś sztywno. Widzę, że
            nie jestem odosobniona w swojej opinii.
            • jezzmam Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 20:13
              No a jak ma być inaczej skoro jak tylko coś napiszesz to albo wyjadą na ciebie z zębami albo zbesztają!!Nie wiem co te mamy tak nagle poirytowało-tak szybko sie denerwują,że aż strach coś pisać.
          • magda_pm Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 20:24
            Admin adminem, jednak warto zwrócić uwagę ze portal gazeta.pl raczej żyje z
            tego że ludzie tu zaglądają a nie dlatego ze jest martwy. I to jest chyba
            zasada nadrzędna. Moderator natomiast powinien być chyba przede wszystkim
            dobrym gospodarzem przy którym będziemy się wszystkie dobrze czuć. Raczej
            głupio to wypadnie jak na forum zostanie w końcu sam moderator. Oczywiście - są
            jakieś zasady, ale poczytaj inne fora. I zastanów się co by się z nimi stało
            gdyby wszyscy zaczęli tam robić takie porządki jak Ty tutaj. Nawet taki skrajny
            przypadek jak forum "kuchnia" tez ma czasem watki nie w temacie i nikt tam nie
            robi tragedii. Może jednak spróbuj to przemyślec i coś zmienić skoro tyle osób
            ma uwagi.
            • romilka Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 20:40
              Ja jestem jak najbardziej za porzadkami!!Tez mnie wkurza jak co chwile ten sam
              temat sie pojawia i to bym tepila np Ciezarowki z Piaseczna i obok ten sam post
              tylko inny autor,ale wyrzucanie na inne fora jest troszke denerwujace.Nie
              krytykuje pracy moderatorki(musi wiec to robi),ale chyba zbytnie pozadki nic
              nie dadza,tak mi sie wydaje....
              Pozdrawiam black-curant i inne forumowiczkismile
              • maja45 Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 20:53
                Trochę porzadku jescze nikogo nie zabiło.Ciąza nie usprawiedliwia lenistwa
                intelektualnego.
                M.
    • black_currant Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 21:20
      Uczciwie patrząc, to przy założeniu, że na tym forum miały być konkrety, a na w
      oczekiwaniu pogaduszki, to jest tu masa wątków nie na temat...

Ale przechodząc do meritum - uporządkowane muszą być te wątki, do których
      zaglądają ludzie szukający informacji. Wbrew pozorom na forum jest dużo osób,
      które sporadycznie (lub wcale) coś piszą, ale szukają konkretnych rzeczy.
      Dlatego ważne jest, żeby podział tematyczny był zachowany.

Wydaje mi się logiczne, że w związku z tym informacje o służbie zdrowia dla
      przyszłych mam trafiają na forum Szpitale, a te o wózkach, czy pieluszkach - na
      Zakupy.

Zostają jeszcze dwa fora - 'Ciąża i Poród' i 'W oczekiwaniu'.

Wróciłam do pierwotnych założeń, żeby na jednym z nich umieszczać te długie
      wątki, w ktorych spotykają się mamy z tym samym terminem porodu, czy miejscem
      zamieszkania (i naprawdę nikt nie ma zamiaru ingerować w tresć tych pogaduszek -
      czy będzie to o wizycie lekarskiej, ciąży, wózku, psie czy seksie), a na drugim
      całą resztę (czyli konkretne pytania).

Kiedyś ten podział się sprawdzał. Jeśli nie sprawdza się dziś - zaproponujcie
      inny. Ale skoro są dwa fora, to bez sensu jest, żeby na jednym i drugim było
      dokładnie to samo, a jedyna różnica polegała na tym, że Ciąża i Poród jest
      bardziej popularna.

Przyznaję - mój błąd, że nie spytałam Was na początku o zdanie jak to podzielić.
      Pomyślałam, że skoro to sprawdzało się 3 lata temu, będzie dobre i teraz, a sama
      prośba o uwagi i sugestie w wątku powitalnym wystarczy. Po czasie widzę, że to
      było za mało i bardzo Was przepraszam. I może trochę po czasie pytam - jaki
      podział będzie w takim razie dobry?

Naprawdę cenię konstruktywną krytykę. I na taką czekam. Ale albo trzeba to
      podzielić, albo przekonajcie administrację forum, żeby zlikwidować rozbicie na
      podfora.

Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
    • asiula.b MODERATOR JEST OK 24.04.05, 21:21
      A ja popieram moderatora. Po to forum ma temat przewodni, żeby się go trzymać,
      a nie pisać o mydle i powidle - wszędzie to samo. Skoro to "ciąża i poród" -
      piszmy o ciąży i porodzie, skoro "zakupy" piszmy o ciuszkach i gaciach
      poporodowych, będzie po prostu łatwiej.
      Korzystanie z wyszukiwarki też polecam.
    • pimpek_sadelko Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 21:40
      juz mam linki do forow gdzie moge pytac jakie wozki, lozeczka, ciuszki mozna i
      warto kupic, zatem obecnie porzadki mi nie przeszkadzaja.
      pozdrawiam
      adminke
      • jezzmam Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 21:54
        Segregowanie wątków jest jak najbardziej potrzebne,co innego atmosfera tu czy zachowanie mam tutejszych-jak już pisałam-są jakieś nadwrażliwe w każdym poruszanym temacie.Więcej tolerancji-to jest forum drogie czytelniczki i nikt tu piszący nie ma zamiaru tworzyć nie miłej atmosfery a tylko wyrazić swoje zdanie na pisany temat.
        • velopedus Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 22:30
          A ja odetchnelam, odkad forum jest uporzadkowane - w 100 % zgadzam sie z maja45
          (moja imienniczka zreszta smile). Przynajmniej wiecej forumowiczow musi sie nauczyc
          korzystania z wyszukiwarek zamiast dublowac watki.

Sugeruje jedno odstepstwo od wymienionych przez moderatorke zasad: zeby
          dopuszczac watki nie do konca w temacie, jesli wisialy uprzednio dlugo na
          pozostalych dwoch forach i nie doczekaly sie zadnej odpowiedzi.

Pozdrawiam

Maja
          • black_currant Re: Do moderatorki black_currant 24.04.05, 23:54
            velopedus napisał:

> Sugeruje jedno odstepstwo od wymienionych przez moderatorke zasad: zeby
            > dopuszczac watki nie do konca w temacie, jesli wisialy uprzednio dlugo na
            > pozostalych dwoch forach i nie doczekaly sie zadnej odpowiedzi.

Dobrze, będę zwracać na to uwagę.

Emilka (1.10.2001)
            Grześ (18.10.2004)
            • magdalenamariag Re: Do moderatorki black_currant 25.04.05, 22:21
              o ile wcześniej chętnie korzystałam z forum, teraz robię to sporadycznie. nie
              jestem zadowolona z nowej moderatorki- jak do tej pory zniknęłe dwa moje wątki,
              z czego jeden był dla mnie bardzo istotny.
              • black_currant Re: Do Magdalenamariag 25.04.05, 22:47
                Zgadza się - przeniosłam dwa Twoje wątki niezgodne z tematyką forum, o czym za
                każdym razem Cię poniformowałam.

Wątek o chrzcie:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=22767480&a=22842171
                Wątek o pieluszkach:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=22956591&a=23035267

Poza reklamami Allegro NIGDY nie przenoszę i nie wyrzucam nic, bez wiedzy
                autorów. O wątkach przeniesionych zamieszczam każdorazowo info na forum, o
                skasowanych piszę do autora na priv (i na forum z reguły też - chyba, że było to
                ogłoszenie).

Emilka (1.10.2001)
                Grześ (18.10.2004)
                • black_currant Re: Do Magdalenamariag 26.04.05, 00:35
                  black_currant napisała:
                  > Poza reklamami Allegro NIGDY nie przenoszę i nie wyrzucam nic, bez wiedzy
                  > autorów.

Mała poprawka - wywaliłam posty forumowego trolla pimpka_bez_sadelka.

Ale jak widać - nie wszystkie.

Emilka (1.10.2001)
                  Grześ (18.10.2004)
    • misso Re: Do moderatorki black_currant 26.04.05, 06:00
      Ja tez popre moderatorke. Porzadki sa jak najbardziej potrzebne. Co prawda
      czesciej teraz wchodze na forum "Niemowle", ale tam wlasnie mnie wkurza, ze
      praktycznie codziennie pojawia sie ten sam temat. Zbliza sie okres urlopow i
      wiele mam zastanawia sie nad podroza samolotem z niemowlakiem. Za pierwszym
      razem opisalam swoje doswiadczenia, za drugim wkleilam link, ale za trzecim to
      juz mi sie nie chce i innym chyba tez bo jest tylko jedna odpowiedz. A wystarczy
      wpisac w wyszukiwarce "latanie", "samolot" lub podobne i sie mnostwo postow
      znajdzie.
      Pozdrowienia dla Podwojnej Mamy Pazdziernikowej od (na razie) Pojedynczej Mamy
      Pazdziernikowej...smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka