ola19802 26.04.05, 14:23 drogie kolezanki jakich preparatów witamin trzeba zazywac w czasie ciazy dla dobra dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: witaminy 26.04.05, 14:33 ola19802 napisała: > drogie kolezanki jakich preparatów witamin trzeba zazywac w czasie ciazy dla > dobra dziecka 1) nie trzeba 2) chyba, ze lakarz powie, ze trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
tasia24 Re: witaminy 26.04.05, 14:34 Ja polecałabym Feminatal-sama go stosuję i jest polecany przez wiekszosć ginekologów i kobiet w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
anonim37 Re: witaminy 26.04.05, 14:40 Ja brałam Maternę lekarz mi ją przepisał. Zapytaj najlepiej lekarza on ci przepisze odpowiednie witaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko tylko najpierw potwierdz ciaze 26.04.05, 14:43 bo naprawde lykanie tych witaminek nie jest przyjemne. dla mnie to katorga, zatem nie warto w siebie farmakologii ladowac jak nie trzeba. jesli bedziesz miala dobra morfologie w ciazy to naprawde nie ma sensu jedzenie kapsulek i wydawania ponad 30 zlotych miesiecznie. lepiej juz w to miejsce kupic cos dla siebie lub dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: tylko najpierw potwierdz ciaze 26.04.05, 15:25 Ja biore Feminatal i wiem ze witaminy są bardzo przydatne i wskazane .ten lek zawiera kwas foliowy i żelazo. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: tylko najpierw potwierdz ciaze 26.04.05, 15:40 ja lykalam feminatal i folik, ale wczoraj jak bylam u dok, to odkryla ze mam za twardy brzuch. Ze miesnie sa za bardzo ponapinane i brzuch nie moze rosnac. Kazala odstawic femianatal (ze moze by za duzo witamin) i brac go najczesciej co 3 dni. Zapisala natomiast jakis taki lek lek na L - lekki hormon pro- cos tam, wklada sie pod jezyk 2xdziennie. folik mam brac dalej Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: witaminy 26.04.05, 15:49 Zgodnie z zaleceniem gin biorę: - na 3 miesiące przed planowaną ciążą kwas foliowy 2 x dziennie 15 mg i tak do 14 tc, - od 15 tc Centrum (do wyboru miałam jeszcze Prenatal lub Maternę) 1 x dziennie tabletkę. W zależności od badań morfologii, które na razie są super (jeśli morfologia spadnie tak jak w pierwszej ciąży w okolicy 30 tc, będę jeszcze brała Hemofer czyli żelazo.) Pozdrawiam Iza 22 tc Odpowiedz Link Zgłoś