Dodaj do ulubionych

młode mamusie przed 20 :)

03.05.05, 13:57
Witam was wspaniałe mamusie pochodze z Lublina na imie mi Justyna mam 15 lat
jestem w 2 miesiacu ciazy z jeden strony to bardzo miłe uczucie zostac mama
ale wiek tez czasem w tym przeszkadza ale coz stało sie nie mam wyjscia musze
zostac mamą smile
Wy tez mozecie napisac coś o siobie chętnie was poznam i wymienie sie
opinjami smile
Pozdro!!!
Obserwuj wątek
    • gandzia163 Re: młode mamusie przed 20 :) 03.05.05, 14:00
      dziwne są te dolegliwosci w czasie ciaży ciagle zmienia mi sie nastroj i chcec
      do jedzenia smile
    • gandzia163 Re: młode mamusie przed 20 :) 03.05.05, 14:02
      ciągle chce mi sie jesc a jak juz zrobie sobie cos dobrego do jedzenia to nagle
      zmienia mi sie ochota na cos innego smile wybredna ze mnie baba smile
      • mama_oli3 Re: młode mamusie przed 20 :) 03.05.05, 18:27
        witajsmile
        ja jestem młodą mamusią z Olsztyna na imie mam agnieszka.zaszłam w ciąże
        dokładnie 31stycznia 2004r. miałam nieskończone 16latek , bo mam urodzinki
        1czerwcasmile urodziłam już jak miałam skończone 17lat czyli 12.11.2004roku. teraz
        mam prawiam 18latsmile 1czerwca kończe 18-stkęsmilemoja córcia Ola ma już poł roczku
        (bez 9dni).przyznam , że nie planowana ale jestem szczęśliwa że mam zdrową
        córeczkę i kochanego prawie męża.
        pozdrawiam gorąco cięsmile
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: młode mamusie przed 20 :) 03.05.05, 20:48
      hej Gandzia!
      ja co prawda urodzę dzidzia w wieku 20 lat -termin na lipiec 2005 (zaszłam jak
      miałam 19)
      jestem teraz w 32tygodniu ciąży i czuję się póki co wspaniale.

a co Twoi rodzice na wieść o ciąży no i chłopak ??? mam nadzieje, że jakoś Ci
      się to wszystko poukłada i będzie dobrze. póki co dbaj o siebie, idź do lekarza
      jak jeszcze nie chodzisz i kup sobie folik.

muszę przyznać, że ja w wieku 15 lat to jeszcze dziecko straszne byłam wink))
      w sensie fizycznym i psychicznym wink

pisz co u Ciebie

Asia i synuś
      • malta20 Re: młode mamusie przed 20 :) 03.05.05, 21:38
        Ja mam już 20 ale w ciąze zaszłam jak miałam 19, pozdrawiam, a jest ktoś z wawy?
        • malta20 Re: młode mamusie przed 20 :) 03.05.05, 21:42
          jak ktoś chce pogadać to na gg:9269203
          Malta 16tc.
      • gandzia163 Re: młode mamusie przed 20 :) 03.05.05, 23:36
        Musze przyznac ze ja łatwego zycia nie mam troche zycie mi sie pomieszało
        rodzinka na wiesc o ciazy troche sie odemnie odsuneli ale juz jest wszystko
        dobrze kazdy jest opiekunczy i troskliwy a takze wyrozumiały moj chłopak na
        poczatku był zaskoczony ale teraz bardzo sie cieszy i znajac jego on juz by
        chciał zeby te malenstwo przyszło na świat smile szczerze mowiac ja tez bym juz
        tego chciała i zeby było zdrowe i pogodne jak jego rodzice smile
        Pozdrawiam !!!
        • dziewczynka_bez_zapalek Re: młode mamusie przed 20 :) 04.05.05, 07:12
          Gandziu! tylko pamiętaj, żebyś szkoły nie zaniedbała! ciąże i dzidzia da się
          połączyć z nauką , oczywiście nie mówię, że będzie super łatwo, ale jak
          rodzinka dopomoże to sobie poradzisz znakomicie!

edukacja jest ważna tym bardziej że ty dopiero masz 15 lat i maturka przed tobą
          a w dzisiejszych czasach to minimum wykształcenia. jakby co to popytaj w Twojej
          szkole delikatnie póki co, jakie są możliwości np indywidualnej nauki bo chyba
          taka byłaby w Twoim przypadku najlepsza.

jeśli dobrze pamiętam jesteś w 2 miesiący a więc rodzisz koło grudzień/styczeń
          a więc 1 semestr zaliczysz a nad drugim trzeba się zastanowić wink

dodam, że mam koleżanke, która też w tym roku urodziła w styczniu (jest w LO) i
          normalnie może chodzić do szkoły, ale to tylko zasługa rodziny która zostaje z
          małym na te kilka godzin.

3maj się i dbaj o siebie i dzidzia!

Asia i synuś
          • gandzia163 Re: młode mamusie przed 20 :) 04.05.05, 08:47
            Musze przyznac ze ja jestem troche w gorszej sytułacji jak by nie było moge
            liczyc na rodziców ale rodzice tez maja swoje obowiazki prace a moj chłopak
            konczy własnie 2 klase LO noi w przyszłym roku matura wiec musi sie brac do
            nauki smile
            A co do nauczanie indywidulalnej to sa bardzo nikłe szanse trzeba długo sie
            starac o taka nauke i miec powazne powody zdrowotne smile
            Z tego co sie dowiedziałam to duzo dziewczyn w mojim gim juz urodziło i
            konczyło sie to ciagle na tym ze opusciły szkole ze wzgledu na dziecko jakos
            sobie dam rade to ostatni rok w gim sie konczy wiec narazie chyba poczekam z
            wybieraniem LO i zaczne opiekowac sie małym !
    • niepytana Re: młode mamusie przed 20 :) 03.05.05, 22:33
      Hej,

A ja juz jestem stara rura hehehehehe bo mam 29 i jestem w ciazy z trzecim
      dzieckiem i dla mnie ten wiek to juz nie wiek na ciaze, ale z kazdego dziecka
      ciesze sie ogromnie. Tez dorzuce swoja historie... Jak mialam 15 lat poznalam
      mojego meza. On mial wtedy 18. Mielismy szczescie ze sie zakochalismy z
      wzajemnoscia od pierwszego wejzenia i bardzo mocno. I tak to do dzis trwa, a to
      juz prawie 14 lat od poznania, a w sierpniu bedzie 12 lat po slubie. Pobralismy
      sie jak mialam 17 lat, a on 20. Dziecko odkladalismy i z planow zaszlam majac
      19 lat, a urodzilam jak mialam 20. I tak oto dorobilismy sie synka. Jak
      patrzymy wstecz to zaluje ze zaraz po slubie nie zaszlam w ciaze (17lat) i ze
      dzieci mamy w duzych odstepach (chlopiec - 20lat, dziewczynka - 25lat, no i
      teraz znow dziewczynka - 29lat) Lepiej bym wolala miec wszystkie dzieci jakie
      mi sa pisane wink)) przed skonczeniem 25, ale jak sie nie ma co sie lubi
      hehehehe... Swoja rodzine; meza i dzieci kocham strasznie i nie zamienilabym
      ich ani tego zycia na nic innego. Gratuluje i zycze powodzenia. Trzymaj sie.
      • muneca_brava Re: młode mamusie przed 20 :) 07.05.05, 19:12
        ja też bardzo chcę zostać młodą mamusią..mam 18 lat i pragnę dzidzi jak niczrgo
        innego..mam kochającego chłopaka z którym planuję przyszłość..na razie jednak
        troszkę boję się czy dałabym sobie radę pod wzglkędem finansowym..jak to było u
        Was ?? jak sobie poradziłyście/radzicie?? mieszkacie same z dzidziem i
        chłopakami czy z rodzicami? jesteście samodzielne finansowe ?co z nauka??
        napiszcie coś..moje gg 3021328

motylek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka