Dodaj do ulubionych

Ciąża a farbowanie włosów

03.05.05, 19:45
Ostatnio moja znajoma stwierdziła,że kobiety w ciąży nie powinny farbować
włsów bo dziecko może być rude.Ja w takie przęsądy nie wierzę. Myślę, że
pozazdrościła mi ładnego wyglądu.Przed ciążą i w trakcie ciąży chcę wyglądać
na atrakcyją kobietę i raz pozwoliłam sobie na farbowanie włosów a później
odrostów. Mój fryzjer powiedział,że nie ma żadnych przeciwskazań do takich
zabiegów tylko żeby to były łagone farby. Dziewczyny na lato napewno nie
odmówie sobie malowania paznokci u stóp, poprostu chcę być zadbaną kobietą. A
jak wy dbacie o siebie w trakcie ciąży.
Pozdrawiam
Dzastina i 24td brzusio smile)
Obserwuj wątek
    • gukinga Re: Ciąża a farbowanie włosów 03.05.05, 20:09
      Ja równiez fabowałam juz dwa razy i nie wydaje mi się aby to zaszkodziło naszej
      niuni. Obecnie farby są bardziej naturalne niz te 10 lat temu

Chcę być cały czas atrakcyjna kobietą, a moje dobre samopoczucie z pewnością ma
      duzo większy wpływ na dziecko.
      • luna333 Re: Ciąża a farbowanie włosów 03.05.05, 20:26
        co do delikatności farb to bym polemizowała - ostatnio mało nie padłam tak moja
        farba cuchnęła - ale wreszcie wyglądam jak człowiek smile
    • jakw Re: Ciąża a farbowanie włosów 03.05.05, 21:06
      elmo7771 napisał:

> Ostatnio moja znajoma stwierdziła,że kobiety w ciąży nie powinny farbować
      > włsów bo dziecko może być rude.
      No i wreszcie wiadomo, że nie można farbować włosów w ciąży !!! wink))
      Chyba, że ktoś chce mieć rude dziecko...
    • adzia18 Re: Ciąża a farbowanie włosów 03.05.05, 21:39
      Jestem w2 26 tc i dziś właśnie ufarbowałam sobie włosy, jak i pomalowałam
      paznokcie.Zawsze o siebie dbałam i nie wyobrażam sobie chodzić z odrostami ,
      choć mam czarne włosy i też farbuję na czarno, ale odcień zawsze ciut
      ciemniejszy wychodzi. To już drugi raz w ciąży farbuję . Jedyne z czego
      zrezygnowałam , to solarium.Pozdrawiam
      • elmo7771 Re: Ciąża a farbowanie włosów 03.05.05, 22:25
        I tak trzymaj adzia, nie mamy co sobie żałować(oczywiście w granicach rozsądku).
        pozdrawiam Dzastina.
    • nanuk24 He he 03.05.05, 23:04
      A ja slyszalam, ze nie nalezy farbowac wlosow, bo jaki kolor farby, taki kolor
      wod plodowychsmile))))))

Farbowalam wlosy przez cala ciaze, regularnie co miesiac. Nie uwazam, zeby to
      bylo szkodliwe. Dziecko rudych wlosow nie ma i wody plodowe odpowiedni kolor
      mialysmile)
      • fiona_sz Re: farbowanie włosów 04.05.05, 09:38
        Dziewczyny, przecież tu nie chodzi o kolor włosów u dziecka, czy kolor wód
        płodowych, tylko o to, czy do krwi dziecka nie przedostaną się szkodliwe
        substancje! Ja w każdym razie wolę nie farbować włosów w czasie ciąży nawet
        szamponem.
        • jakw Re: farbowanie włosów 04.05.05, 10:07
          fiona_sz napisała:

> Dziewczyny, przecież tu nie chodzi o kolor włosów u dziecka, czy kolor wód
          > płodowych, tylko o to, czy do krwi dziecka nie przedostaną się szkodliwe
          > substancje!
          I tak się przedostaną. Jest ich mnóstwo w powietrzu, którym oddychasz, w
          jedzeniu, które jesz i w wodzie, którą pijesz.
          A potem stwierdzisz, że jak karmisz piersią, to też nie możesz farbować włosów,
          chodzić na siłownię itp. I do dentysty też nie należy chodzić, bo leczenie u
          dentysty może być szkodliwe, i kremu nie należy używać... I w ten sposób przez 2
          lata będziesz wyglądała jak typowa Matka Polka - za gruba i zaniedbana. A potem
          to już przejdzie w nawyk...
          Oczywiście nie znaczy to, że będziesz tak wyglądać - chodzi mi o sposób myślenia.
          Myślę, że w ciąży wszystko należy stosować z rozsądkiem i umiarem - mleko też
          może być szkodliwe. A spojrzenie w lustro na jakieś durne odrosty może u
          niektórych osób podnieść ciśnienie (co też jest szkodliwe)
    • asiula.b Re: Ciąża a farbowanie włosów 04.05.05, 10:30
      Raaaany. Przecież w tym całym farbowaniu nie chodzi o szkodliwość farby
      (brednie) tylko o hormony w ciele kobiety w ciąży. Po prostu ten kolor może nie
      wyjść tak jak powinien. I tyle!
      • fiona_sz Re: Ciąża a farbowanie włosów 04.05.05, 15:16
        Z tymi 'bredniami' to troszkę przesadziłaś. Ja mówię tylko to co wiem od
        lekarzy. Jeśli lepiej się powstrzymać to ja tak robię.
        • luna333 Re: Ciąża a farbowanie włosów 04.05.05, 15:37
          otóż pytałam o to mojej gin - bo przecież to najrozsądniejsze -masz problem
          pytasz swojego lekarza - mi ginka odradzała farbowanie włosów do 20tc co też
          uczyniłam ratując się szamponetkami ze zmywalną farbą bez amoniaków i innych
          cudów - a teraz w 28tc wreszcie zafarbowałam zwykłą farbą -kolor wyszedł jak
          trzeba, włosy nie wypadły tylko śmierdziała okrutnie więc wietrzyłam siebie i
          mieszkanie a później spacer z rozpuszczonymi włosami żeby zapach wywietrzał.
          Skoro gin pozwoliła mi zafarbować to znaczy że nie uważa iżby to było jakieś
          szkodliwe dla dzidziusia -kazała się tylko wstrzymać do 20tc.
    • agniecha79 Re: Ciąża a farbowanie włosów 04.05.05, 17:36
      No cóż... takie przesądy są normalnie starszne, a ludzie to powtarzający
      jeszcze gorsi. Sama się z tym spotkałam, a przecież farbowanie wlosów to zabieg
      kosmetyczny a nie grzebanie w kodzie genetycznym. Jestem w 26 tc i również mam
      za sobą baleyage i mam zamiar zrobic odrosty również przed samym rozwiązaniem,
      bynajmniej nie po to, żeby wyglądać pięknie na porodówce, tylko dlatego, że
      później prawdopodobnie nie za bardzo będzie na to czas przy dziecku. Paznokcie
      u rąk zawsze miałam długie i zadbane, wkoncu ręce są nasza wizytówką, a że
      idzie lato to i o nogi zadbam.
      Również jestem zdania, że kobieta w ciąży powinna o siebie dbać nie mniej niż
      kobieta, która się dzidzi nie spodziewa.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka