Dodaj do ulubionych

sny-koszmary

09.05.05, 10:36
Słuchajcie, jakie macie sny w trakcie ciąży? Czy męczą was koszmary? Mi co 2-
gą noc właśnie śnią koszmary i jestem ciekawa, czy jestem jedyna z tym
problemikiem? Nie jest to miłe, szczególnie w ciąży. Nie wiem, czy jest to
przypadłość częsta w tym stanie? Jak macie wy?
Obserwuj wątek
    • badarka Re: sny-koszmary 09.05.05, 10:45
      No ja czasem miewam koszmarne sny, związane z ciążą właśnie. Śni mi się, że
      krwawię, albo tracę ciążę sad
      Na szczęście nie często, a właściwie coraz rzadziej.
      Oby już do końca było spokojnie smile
    • mynia0 Re: sny-koszmary 09.05.05, 11:00
      to normalne, niestety. nie raz i nie dwa zrywałam się w nocy z wrzaskiem, na
      szczęście w 3 trymestrze przeszło. pozdrawiam.
    • agasegd Re: sny-koszmary 09.05.05, 11:19
      oj to ci serdecznie współczuję. Ja tak szczerze mówiąc jeszcze nie mam 100%
      potwierdzenia ciąży (chociaż test wskazuje), ale też miałam kilka snów, tylko,
      że one dotyczą tego, że moja kuzynka jest w ciąży , moja koleżanka, a ja NIE!!!
      Też się budzę z przerażeniem...
    • magdulka26 Re: sny-koszmary 09.05.05, 12:16
      Ja miałąm na poczatku takie sny ,dotyczyło to że mam martwą ciąże -
      koszmar !!.Teraz im bliżej porodu ,sni mi sie porodówka,połozne ,i kroplówka z
      oksytocyną i ja cała zestrachana smile
    • agniecha79 Re: sny-koszmary 09.05.05, 13:32
      ojjj tak!!! miałam takie sny i one wcale nie dotyczyły ciąży, ale mojego męża,
      mamy, taty....ogólnie rodziny. Często śnilo mi się że morduja mi męża a ja nie
      moge nic zrobić, albo pobili mojego tatę prawie na śmierć i zawsze byłam
      bezradna. Przestałam juz nawet oglądać wszelkie filmy w których mogla być
      przemoć, nie wspomne już o horrorach (które naprawde bardzo lubię oglądać).
      Potrafiłams się budzić nawet i trzy razy w ciągu nocy z powodu jakiegoś
      głupiego snu i pozniej miałam probelmy z zaśnięciem. Miałam tak przez kilka
      dobrych miesięcy, ale mi przeszlo. Słyszałam, że takie sny w ciąży sa częste.
      Nie martw się to przechodzismile
    • aniarad1 Re: sny-koszmary 09.05.05, 13:38
      Oj tak, śnią mi się horrory albo dziwolągi. W pierwszej ciąży śniło mi się
      ciągle ,ze urodziłam mega dziecko, nieforemne i ...większe ode mnie i budziłam
      się zlana potem. Oczywiście śniły mi się również sytuacje - muszę przed czymś
      uciekac, a nogi stoją w miejscu; musze wołać o pomoc - nie wydowywam z siebie
      głosu, itp. Ostatnio budzę się (albo mąż mnie budzi) bo płaczę głośno przez
      sen. I dochodzę do wniosku, że w ciąży często tak bywa, że śnią się dziwne
      rzeczy, ale dlaczego? Nie wiem.
      Tylko miłych snów życzę smile
      Ania
      lilypie.com/days/051014/0/0/1/+1
    • p_kol1 Re: sny-koszmary 09.05.05, 13:47
      Mnie też dość często śnią się koszmary ale nie związane z ciążą. Śni mi się
      często mąż że ma wypadek, albo że mnie zostawia przed samym porodem mówiąc że
      już mnie nie kocha i nie chce dziecka. Myśle że jest to związane z naszymi
      ukrytymi obawami że coś się może stać.
    • ruda773 Re: sny-koszmary 09.05.05, 13:50
      Podobno w ciąży śnią sie najrózniejsze rzeczy, ma sie niesamowite sny. Ja
      zawsze takie miałąm. A teraz nic mi sie nie śni. Od początq ciąży pamietam
      tylko jeden sen. Karmiłam piersią dzieciaczka, ślicznego i zdrowego. Dziecko
      nagle spojrzało na mnie i ... miałao takie oczy jak mój kot. Bursztynowe z
      pionowymi kreseczkami. Dziecko Rozmary???Więcejjuz mi sie nic nie śniło. MOże
      i leiej...
    • amwaw Re: sny-koszmary 09.05.05, 17:54
      Ja koszmarow nie mam, ale mam wyjatkowo wyrazne sny- jak sie obudze to pamietam
      wszytsko ze szczegolami- nigdy tak wczesniej nie mialam.
      Pozdr
      Ola
    • leysa Re: sny-koszmary 10.05.05, 16:53
      Ja mam co noc koszmary. O różnej tematyce, nawet kilka różnych koszmarów w
      ciągu nocy.
      Dzisiaj zresztą obudziłam się z krzykiem, budząc nim mężasmile
    • govanka Re: sny-koszmary 10.05.05, 17:52
      Cieszę się, że nie jestem osamotniona, bo juz się zastanawiałam, czy wszystko
      ze mną O.K. smile... mi śnią się krwawe zbrodnie, duchy, wampiry, ale także, że
      trace ciążę, że krwawię itp. Miewam po kilka koszmarów w ciągu nocy. Ponieważ
      mieszkam sama, a wyrwanie z koszmaru w środku nocy, w pustym domu jest raczej
      wątpliwą przyjemnością, już zaczęłam sie zastanawiac, czy nie przeprowadzić się
      do rodziców na czas ciąży... ale spróbuje jeszcze trochę wytrzymać.

Pozdrawiam i życzę spokojnych snów (sobie też wink)
      K. i fasolka
      • sierpniowka Re: sny-koszmary 10.05.05, 21:49
        smile
        ja tez budze sie z płaczem...
        dzisiaj śnilo mi się, że w mieszkaniu z którego wkrótce się wypowadzam, ktoś
        zawiesił różowe zasłony!!! do zielonych ścian!!!
        z tego właśnie powodu płakałam przez sen smile
        ach... dziewczynka w drodze smile
        pozdrawiam
        joanna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka