Dodaj do ulubionych

Jakie ubrania kupować?

12.05.05, 22:46
Szykuję się w nadchodzącą sobotę na moje pierwsze wielkie zakupy ciążowo-
ciuchowe. I teraz po jednym z przeczytanych wątków dotyczących spadających
spodni zastanawiam się właśnie nad tym jakie spodnie sobie kupić. Chodzi mi
oczywiście o zakończenie w okolicach brzucha. Czy lepsze są takie z regulacją
na gumki, pod brzuch, czy lepiej takie namioty na brzuch czy może jednak te z
elastycznym pasem. Zbliża się lato, tak więc nie chciałabym się w takich
portkach męczyć. A przy okazji chciałabym nie stacić tego swojego
dziewczęcego wdziękusmile
Napiszcie, z którego sposobu wykończenia byłyście najbardziej zadowolone.
Obserwuj wątek
    • magda.mich Re: Jakie ubrania kupować? 12.05.05, 23:13
      Ja najbardziej lubię spodnie pod brzuch, bo wtedy ładnie układają się na udach
      (nie robią się takie worki pod brzuchem smile. Mam też jedne z bawełną na brzuchu -
      też moga być. Natomiast wogóle nie pasują mi z silikonowym paskiem
      podtrzymującym na wysokości pępka - jeśli pasek styka się bezpośrednio z ciałem
      to czasami ogranicza ruchy, ciągnie (tak jakby przykleja się do brzucha), a
      jeśli wkładasz bluzeczkę do środka, to nie trzyma spodni na odpowiednim
      miejscu, zsuwają się.
      Myślę, że jak coś zmierzysz, to przekonasz się sama. Udanych zakupów.
    • mmala6 Re: Jakie ubrania kupować? 13.05.05, 00:14
      Rowniez mysle, ze najlepiej jak pojdziesz do sklepu z ubraniami ciazowymi i
      poprzymierzasz sobie rozne spodnie.Ja akurat najwiekszy brzuchol mialam w srodku
      zimy, wiec dla mnie super byly sztruksy na brzuch, regulowane w pasie albo gumka
      albo takimi guziczkami.Przymierzalam tez takie pod brzuch ale dla mnie byly
      niewygodne- mialam wrazenie ze mi spadnawinkpoza tym w zimie za zimno.Ale w lecie
      moze bylyby ok, nie lubialam tylko jak brzuszek byl odkryty a w takich spodnaich
      tak wychodzi, chyba ze masz specjalna ciazowa bluzeczke.
      Ale osobiscie uwazam, ze jedne spodnie Ci w zuplnosci wystarcza- jakies cienkie
      sztruksy na przyklad. Poza tym zaopatrzylabym sie w sukienki/spodniczki ciazowe-
      sa zdecydowanie najwygodniejsze, nic nie pije, nie uciska itp, ma byc baaardzo
      goraco, a pamietaj ze w trzecim trymestrze bedzie Ci znacznie cieplej niz
      "normalnym" ludziomsmile)
      Powodzenia!!smile)
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: Jakie ubrania kupować? 13.05.05, 08:08
        na lato jeśli już chcesz wybrać jakieś spodnie to polecałabym biodrówki ciążowe
        z cienkiego materiału. ja kupiłam białe i można je ubrać do wszystkiego wink

jestem teraz w 33t i są najwygodniejsze.
        oczywiście nie obyło się bez niespodzianek kiedy w sklepie okazały się ciut
        przymałe ale jak ubrałam w domu to po rozciągnięciu i parokrotnym noszeniu
        leciały mi z tyłka (dosłownie) i musiałam raz po raz podciągać żeby na ulicy mi
        nie spadły wink no ale przeszyłam guzik i teraz super wyglądają i noszą się
        znakomicie!

przy zakupie spodni zwróć właśnie uwagę (zwłaszcza jeśli chodzi o biodrówki)
        czy będą dobrze leżały kiedy troszke materiał rozchodzisz. bo zazwyczaj to co w
        sklepie jest okey to w domu okazuje się za duże wink

Asia i synuś
    • magda.mich Re: Jakie ubrania kupować? 13.05.05, 13:18
      A ja kupiłam dzisiaj spodnie dresowe, z około 4cm gumką i ściągane
      sznureczkiem, zakładam je pod brzuch i raz "wywijam" tą gumkę na zewnatrz, leżą
      super. Potrzebowałam takich, bo wybieram się do szkoły rodzenia. ( + koszulka
      oczywiście mężasmile)
    • azymut17 Biodrówki 13.05.05, 21:48
      Z doświadczenia mojego 30 tygodnia ciąży mogę doradzić spodnie biodrówki. Są
      najwygodniejsze (wg mnie), bo nie uwierają w brzuszek i nie przeszkadzają
      dzidzi (obcisłe spodnie na brzuchu mogą byc przyczyną zgagi). Kupiłam też sobie
      ostatnio takie z pasem bawełnianym na brzuchu ściąganym gumką, ale szybko
      wyrosłam z tej gumki, a gdy ją wywlokłam, to tak się rozciągnęły, że ani chwili
      nie chciały trzymać się na tyłku. Dlatego wplotłam w miejsce po gumce miękki
      sznurek. Noszę je składając i zawijając do dołu ten pas i mam kolejne
      biodrówki.

Wniosek: jeśli nie znajdziesz ładnych biodrówek, kup spodnie, które można
      przerobić na takowe smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka