Dodaj do ulubionych

uporczywy kaszel

14.05.05, 15:49
co zrobić kiedy męczy uporczywy suchy kaszel, a jest się w szósty miesiacu
ciąży. Od kaszlu boli już brzuch i wykorzystało się syropy tymianek i czosnek
Obserwuj wątek
    • aniarad1 Re: uporczywy kaszel 14.05.05, 15:58
      hej, ja miałam uporczywy kaszel na początku tej ciąży, niesty walczyłam z nim
      aż 2 miesiące sad Walczyłam syropem i tabletkami homeopatycznymi - bezpieczne w
      ciąży; inhalacjami z nebulizatora (Pulmicort - lekarstwo), ale to ostatnie
      powodowało u mnie koszmarne mdłości więc za często się nie poddawałam tej
      metodzie leczenia.Trzeba tez dużo pić i ....czekać.
      Życzę szybkiego poworotu do zdrowia i pozdrawiam
      Ania
    • renata_krak Re: uporczywy kaszel 14.05.05, 15:59
      Ja też miałam taki kaszel tylko że było to w styczniu i poszłam do lekarza żeby
      sprawdzić czy wszystko jest ok. Po zbadaniu powiedział mi że nie ma sensu żebym
      brała antybiotyk bo nie miałam gorączki, tylko straszny kaszel i polecił mi
      żebym na noc wypiła pół szklanki dobrze ciepłego piwa z żółtkiem i odrazu do
      łóżka żeby się wygrzać. Pomogło mi już po pierwszej nocy. A gdy spytałam o
      szkodliwość alkoholu na maluszka to lekarz powiedział że jest to mała ilość, w
      dodatku piwo i lepsze niż działanie antybiotyku. Nie namawiam oczywiście do
      alkoholu, zdecydujesz sama
      • 1paula Re: uporczywy kaszel 14.05.05, 16:47
        pulmicort to lek sterydowy stosowany w przypadku astmy - nie mozna go kupic bez
        recepty; radze stosowac pod kontrola lekarza.
        • aniarad1 Re: uporczywy kaszel 15.05.05, 15:29
          pulmicort to lek sterydowy stosowany w przypadku astmy - nie mozna go kupic bez
          >
          > recepty; radze stosowac pod kontrola lekarza.
          Przepisał mi lekarz - pulmunolog i brałam go pod jego kontrolą (konsultowałam
          się tez z ginekologiem.
    • biba23 Re: uporczywy kaszel 15.05.05, 12:08
      Ja piłam Stodal. A rodzinka wysłała mnie nad morze. Można też zrobić syrop z
      cebuli. Acha nie wiem jak u Ciebie mi lekarz powiedział że to nadwrażliwość po
      przebytej wcześniej infekcji, kaszlałam przy zmianie temperatury, wilgotności
      powietrza, w klimatyzowanych pomieszczeniach więc starałam się siedzieć w domciu
      a po wyjściu na dwór nie gadać i oddychać przez nos.
      Życzę zdrówka. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka