magdalenamariag 16.05.05, 19:42 Cześć, Mam pytanie- uczę angielskiego w szkole. Podczas macierzyńskiego i wychowawczego chciałabym udzielać korepetycji- jak i gdzie szukać chętnych? Jestem z Poznania. Dziękuję z awszelkie wskazówki,pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_debiutantka Re: praca na macierzyńskim 16.05.05, 22:33 na macierzyńskim nie wolno pracować zawodowo, chyba że chcesz, żeby zus nie wypłacał Ci zasiłku Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: praca na macierzyńskim 16.05.05, 22:42 na wychowawczym tez nie wolno pracowac- jesli dowie sie o tym twoj pracodawca- ma prawo odwolac Cie z wychowawczego. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiajasia Re: praca na macierzyńskim 16.05.05, 22:55 bez przesady! daj ogloszenie ze udzielasz korepetycji i jestem pewna ze uczniowie sami sie znajda. z tego dochodu sie przeciez nie rozliczasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: praca na macierzyńskim 17.05.05, 09:01 wiesz co ja ma 6 m dziecko i nie dałabym rady udzielac korepetycji, z dzieckiem jest tyle roboty , że o godzinie 19 wieczorem jak już pójdzie spać ja najchętniej tez bym się położyła .... mam bardzo nakręcone dziecko prze cały dzień tak da w kość , że ciężko przy nim nawet posprzatać czy obiad ugotowac (mąż w pracy a babcia i dziadek daleko ), dobrze sie zastanów zanim dasz ogłoszenie albo poczekaj i zobacz może bedziesz miała spokojne dziecko (czego ci serdecznie życzę ) no chyba , że moga ci pomóc dziadkowie wtedy jest łatwiej , pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
beablues Re: praca na macierzyńskim 17.05.05, 11:12 Można pracować zarówno na macierzyńskim jak i wychowawczym, można nawet zawierać umowy o dzieło lub zlecenie, ale pracodawca, u którego jesteś na urlopie musi wiedzieć, że to Ty sprawujesz opiekę nad dzieckiem i że praca z tym nie koliduje - tak przynajmniej tweirdzi moja kadrowa. Też jestem anglistką, pracuję w liceum, i też mam zamiar pracować, ale na wychowawczym. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
1kw Re: praca na macierzyńskim 17.05.05, 12:07 Dokładnie tak! Można pracować na wychowawczym pod warunkiem że nie przeszkadza to w "osobistym sprawowaniu opieki nad dzieckiem". Jeżeli Twoja praca z tym nie koliduje to pracodawca nie ma prawa odwiłać Cię z urlopu wychowawczego.. o ile dobrze się orientuję na macierzyńskim lepiej uważać, bo z ZUS-em róznie bywa, lepiej chyba odpocząc te klika tygodni niz narażać się na konflikt z tą dziwną instytucją.Życzę wytrwałości! Odpowiedz Link Zgłoś