niezapominajka191 27.05.05, 16:00 Witam, mam na imię Liliana,mam 19 lat i jestem w pierwszej ciąży. Ciąża nie jest zagrożona, rodzę we wrześniu. Czy mogę sobie zrobić kolczyk w pępku? Nie ma do tego przeciwwzkazań? Pozdrawiam Lili i Lidia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buba27 Re: Ciąża a kolczyk w pępku 27.05.05, 16:30 nie rób bo to bez sensu, będziesz musiała go zdjąć bo skóra ci się rozciągnie, poza tym dziecko uwielbia ciągnąć za różne rzeczy a kolczyk będzie bardzo kusił. Nie chcesz mieć chyba dziury szarpanej w brzuchu?! Ponadto, po przekłuciu lubi się wdać zakażenie, trzeba bardzo dbać o to miejsce przez parę miesięcy czasem, nie wiem czy są inne przeciwskazania. Ja miałam kolczyk zrobiony parę lat temu ale w 5 m-cu go zdjęłam i do tej pory już 15 m-cy go nie noszę. Pępek to ulobione miejsce mojego dziecka. Dziurka już pewnie zarosła. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Ciąża a kolczyk w pępku 27.05.05, 20:43 ja bym poczekała i to przez kilka m-cy po narodzinach. Raz, że dziecko uwielbia ciągąć za wszystko co się da, dwa, że mój pępek "wyszedł" na wierzch, zmienił kształ i chyba najdłużej dochodził do swojej pierwotnej wersji. Nie wyobrażam sobie kolczyka w czasie swojej ciąży, bo zamiast wklęsłego pępka miałam taką "kulkę" na wierzchu. Trudno to opisać, ale wyglądałoby raczej komicznie niż ładnie Z drugiej strony - ponieważ kolczyki w pępku mi się podobają, to taki na brzucsiu ciążowym (z ładnym pępkiem, wyglądałby podwójnie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Ciąża a kolczyk w pępku 27.05.05, 21:24 oprócz wspomnianych wyżej argumentów przeciw dodam i ten, że możesz się czymś zarazić w zakładzie... Odpowiedz Link Zgłoś