Dodaj do ulubionych

Przedszkolna dieta

26.04.11, 20:46
Czy wasze dzieci na dietach przeciwgrzybicznych maja specjalna diete w przedszkolu? Jak to zalatwic?
Obserwuj wątek
    • 31moni Re: Przedszkolna dieta 26.04.11, 22:27
      Ja pytałam o to w przedszkolu do którego chodzila moja córka i dowiedzialam sie,ze muszę miec zaswiadczenie od lekarza ze Mala nie moze mleka, cukier jest w herbatkach i slodzona jest w ''kotle'' wiec Pani poiwedziala mi ze musze przyniesc swoja herbate i ksylitol. Nie dopytalam o obiady bo raczej malej nie puszcze do wrzesnia ale pewnie dostalaby to co inne dzieci czyli ziemniaki, zupy zabielane śmieataną,itp. ewentualnie musialabym przynosic swoje obiadki jak dzieci które mają alergię na gluten.
      Dzieci w przedszkolu dostają na deser słodkie bułki i drożdzówki i nie wyobrażam sobie jak moje dziecko by tolerowało to że inne mogą a ona nie sad
      • mmala6 Re: Przedszkolna dieta 27.04.11, 10:13
        moje dziecko jest duże, powiedziałam mu co może jeść a co nie. Wie, że ma nie jeść mleka, serków, koktajli, słodyczy (są bardzo rzadko). Śniadanie je w domu, więc w przedszkolu najwyżej jedną małą kromeczkę zje. Obiady zjada takie jakie są. Podwieczorki raczej też, inaczej byłby głodny. Nie mam wyjścia, nikt nie będzie mu gotował, tym bardziej, że jest catering. Do picia daję mu małą butelkę wody, poza tym on nie lubi tych przedszkolnych słodkich herbatek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka