Dodaj do ulubionych

Kłucie brzusia na dole po lewej stronie!

01.06.05, 09:09
Dziewczyny od wczoraj odczuwam lekkie klucie w podbrzuchu po lewej stronie,
nie jest jakies intensywnie, ale wyraznie je czuje, zwlaszcza jak wstaje,
chodze lub jak prowadze samochod. Dzis rano tez wstalam i znowu to samo. To
co moze byc??? Troszke sie nie pokoje bo jestem przeziebiona i moze to ma cos
z tym wspolnego. Sama nie wiem. Poradzcie.

marcia
Obserwuj wątek
    • bergo1 Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 01.06.05, 09:28
      mam tak samo od wczoraj smile Dzisiaj mija mi 17 t. c. smile
      Bole , klucia ma kazda kobieta w czasie ciazy wiec sie tak nie przejmuje chociaz to moja pierwsza ciaza, albo sa to rozciagajace sie wiazadla, albo tez pelne jelita (wczoraj mialam tez ogromny bol zoladka,, dla mnie nie pierwszyzna, znam te bole od zawsze) - a boli Cie jak naciskasz? U mnie tak. W pon ide do poloznej i sie na wszelki wypadek wypytam, ale bez paniki.

smile
      • marcia81 Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 01.06.05, 09:35
        Mnie tez boli jak naciskam, wiec pewnie mamy to samo. Ja wizyte mam dopiero 13
        czerwca wiec tez na pewno wszystko mu powiem. Jak bedziesz cos wiedziala to daj
        znac. Wielkie dzieki smile))
      • ewa9635 Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 03.06.05, 10:34
        to normalne w I ciązy mialam kłucie do samego końca a teraz jestem w 9 tygodniu
        i juz sie zaczęlo u mnie nie minęło do końca moj lekarz mowił bo dokładnym
        zbadaniu przez USG - to ucisk jedna boli to a inna co innego
    • anus1113 Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 01.06.05, 09:40
      zawsze dobrze zadzwonić i zapytać się lekarza, ale przypuszczam że jest ok. I
      tak jak moja poprzednicza myślę że to zapchane jelita lub wzdęcia (miałam tak
      samo)po zjedzeniu kapuśniaczka wręcz trudno mi było dość do pracy miałam takie
      mocne kłucia (ustały po 2 godzinach), za wzdęcia możesz sobie pic koperek lub
      saszetki PLANTEX dla małych dzieci na wzdęcia, druga przyczyną może być wysiłek
      fizyczny może myłaś okna ?? jak tak to kup sobie magnez ale ze zdrowitu 20tab.
      10zł i pij 2 razy dziennie nie zaszkodzi. Wiem to też z doświadczenia
      zawieszałam zasłonki w 15 tygodniu było to przed świętami Bożego NArodzenia i
      nerwowa zadzwoniłam do lekarza a on ze spokojem zapytał się czy robiłam
      ostatnio porządki?? więc powiedział to pić magnez 3 razy dziennie i tyle nie
      martw się
      • marcia81 Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 01.06.05, 10:09
        Pewnie masz racje. Okien ostatnio nie mylam ale musze sie przyznac ze jakos
        ostatnio nie umiem sie oszczedzac. Maz sie na mnie wydziera ze nie dbam o
        siebie, no i ma racje. Ale juz jestem na zwolnieniu bo jestem przeziebiona wiec
        mam zamiar duuuzooo odpoczywac. Dzieki za rady. I rzeczywiscie kupie sobie
        magnez.
    • wiercipietka Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 04.06.05, 18:50
      Moja ginekolozka nakazala jedzenie NOSPY. Mam klucie (jakby kolka po dlugim
      biegu) po obu stronach brzucha sad To ponoc normalne.
      w.
      • e_stella Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 04.06.05, 18:52
        A skąd wiesz, że dziecko po lewej stronie brzuch boli???
    • malgosia_30 Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 04.06.05, 19:01
      Jestem poraz drugi w ciazy z pierwsza nic sie nie dzialo-szlam jak burza przez
      9 i pol mies. teraz kluje mnie co kilka dni albo nawet i codziennie czasem nie
      moge sie wyprostowac -czuje sie jak kaleka. prowadzenie samochodu tez jest malo
      przyjemne ale wole sama niz z kims jakos mniej wstrzasow smile) Jestem juz w 33
      tyg. i klucie od jakiegos czasu pojawilo sie na gornej czesci brzucha czasem
      mam wrazenie ze cos mi w srodku peknie. Brzuch wyglada jak stolik
      przenosny wink))- Radze wiecej odpoczywac na lewym boku z poduszka pod
      brzusiem smile) pozdrowionka malgosia_30
      • denay MAgnez pomaga 04.06.05, 22:37
        Mnie lekarz powiedzial wprost, ze nie ma sensu brac rozkurczowych lekow jak nie
        ma takich wskazan. Zreszta na mnie nospa i tak nie dziala. A magnez 3razy
        dziennie cuda czynismile)) zreszta pomaga na zaparcia.
        Oczywiscie, ze czuje jak mi sie brzuch rozciaga, zwlaszcza w pachwinach.
        Przyjemne to to nie jest, ale da sie z tym zyc. smile))
    • kati1982 Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 04.06.05, 22:43
      Czesc! Nie musisz sie denerwowac, ja tez tak mialam. Poprostu twoje malenstwo
      znalzlo sobie taka pozycje ze to dosc mocno odczowasz. Prawdopodobnie uciska
      ci na jajnik. Minie to jak malenstwo bedzie lezec w innej pozycji.

Pozdrawiam
      Kasia 22/23tc i Malenstwo
      • julcia81 Re: Kłucie brzusia na dole po lewej stronie! 05.06.05, 15:02
        Miałam coś takiego. Czułąm takie kłucie dosyć mocno, czasami nawet miałam
        problem z chodzeniem. Poszłam do mojej pani ginekolog i okazało się że po
        prostu mam zapalenie pęcherza. A też myślałam że to jajnik ale podobno jajniki
        teraz są trochę w innym miejscu niż przed ciążą smile Przy okazji miałam bardzo
        złe wyniki badań moczu więc jej diagnoza się potwierdziła. Brałam przez tydzień
        leki na ten nieszczęsny pęcherz i minęło jak ręką odjął. Podobno zapalenia
        pęcherza w ciąży to normalka i nie ma się co przejmować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka