pimpus_79 01.06.05, 12:11 czesc dziewczyny! co bierzecie na ból gardła jak jesteście w ciąży? ja co prawda jeszcze nie wiem czy jestem, ale nie chciałabym niczym szkodzić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feema-to-ja Re: co na ból gardła 01.06.05, 12:15 pluaknie gardla woda z sola, pare razy dziennie, naprawde pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus_79 Re: co na ból gardła 01.06.05, 12:31 a możesz mi powiedziec w jakich proporcjach? Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: co na ból gardła 01.06.05, 12:33 tak, zeby woda byla bardzo slona, sol ma wlasciwosci bakteriobojcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: co na ból gardła 01.06.05, 12:34 osobiscie plukanie gardla woda z sola przyprawialo mnie o mdlosci(ktorych cala ciaze nie mialam wiec nie bylo to zbyt przyjemne) ale wiem ze to pomaga alternatywa moze byc cebula z cukrem (jest tez paskudna ale slodsza pol cebuli dzielisz na krazki do miski sypiesz cukier zeby przykryc dno kladziesz krazek cebuli zasypujesz cukrem, i tak na przemian na koncu caly ten stosik zaspujesz cukrem - przykrywasz talerzykiem i zostawiasz na kilka godzin az sie zrobi z tego syrop pijesz go 3 razy dziennie jedna duza lycha - mi pomoglo !!! to o domowych sposobach po tabletki najlepiej zglosic sie do lekarza zycze zdrowka Patrycja i Synus 23tc Odpowiedz Link Zgłoś
agagr Re: co na ból gardła 01.06.05, 12:55 Można brać tabletki do ssania dostępne w aptece, ale polecam wodę z solą lub szałwię (można kupić w aptece nalewkę z szłwii , którą dodajesz do wody) Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: co na ból gardła 01.06.05, 14:20 Można brać pastylki na ból gardła - Tantum Verde. Bardzo pomagają i nie szkodzą dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
ivka2 Re: co na ból gardła 01.06.05, 14:39 Polecam Tymsal-całkowicie bezpieczny,bez recepty.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gukinga Re: co na ból gardła 01.06.05, 15:31 Również polecam Tymsal to wyciąg z szałwii i tymianku Herbapolu, własnie wyleczyłam nim gardełko Odpowiedz Link Zgłoś