Dodaj do ulubionych

trądzik w ciąży

02.06.05, 09:02
lata nastoletnie dawno mam za sobą a obsypało mnie jak indycze jajo jak to
leczyć żeby nie zaszkodzić dzidzi, macie też takie problemy???
Obserwuj wątek
    • moniulka_30 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:05
      Witaj kochaniutka!
      nie jestes samasmileja mam 30 lat a wygladam jak 17-tkasmilechodzi mi oczywiscie o
      tradzik.a dzisiaj to zobaczylam na brodzie koszmarsmile)moze to przez leki?musze
      brac hormony bo ciaza jest z wysokiego ryzyka. pozdrawiam
      Monia
    • bebe73 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:23
      Mam ten sam problem.Moja cera zawsze była raczej tłusta, ale bez
      wyprysków.Teraz moja cera przypomina cerę nastolatki.I nie tylko cera. Na
      dekolcie też pojawiły się jakieś syfki.Dermatolog kazał mi to smarować ajkims
      mazidłem na pieluszkowe zapalenie skóry, ale nie za bardzo to pomaga. Podobno w
      ciąży nie można używać preparatów trądzikowych z retinolem. A czy wiecie cos na
      temat kwasu salicylowego? własciwie w każdym preparacie (krem ,tonik, żel do
      mycia) do cery tłustej i trądzikowej on występuje i nie wiem czy w ciąży można
      go używać czy nie. Ginka powiedziała, ze mogę a dermatolog że nie mogę. I bądź
      tu mądra.
      • luna333 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:32
        jestem w 32tc i z radością stwierdzam że atak trądzika powoli ustępuje smile do
        tego czasu faktycznie cała moja twarz wyglądała jakbym zapomniała zamknąć
        wieczko robiąc koktajl malinowy smile co ciekawe w okresie dorastania nie miałam
        trądzika wogóle - no cóż zemściło się w ciąży - a mówią że w ciąży się
        pięknieje smile a co stosowałam? tylko tonik do cery mieszanej i techniki
        maskujące - fluid - puder, korektor smile
    • emilka82 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:27
      Zawsze miałam tłustą cerę, która znacznie poprawiła się przy braniu tabletek.
      Najlepsze, ze moja mama niby też miała taką samą i odkąd byłam nastolatką
      powtarzała mi: nie mart się jak zajdziesz w ciążę to będziesz miała piękną
      cerę. A tu co nie dość, że na twarzy to od początku obsiewa mnie również na
      szyi. Okropieństwo!
      Mówi się, że to na dziewczynkę, ale u mnie podobno synuś w brzuszku, a jak to
      jest u was?
      • luna333 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:33
        no właśnie - u mnie na 99% synuś a gębula wyglądała jak po ataku zmutowanych
        komarów smile
      • moniulka_30 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:55
        jesli wysypuje na dziewczynke to jestem bardzo szczesliwa i zniose nawet
        potrojona ilosc wypryskow. poza tym jak sie nalozy troszke pudru a syfki na noc
        posmaruje sudocremem nie jest tak zlesmile
      • amwaw Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:56
        Ja też zawsze miałam tłusta cerę i nie spodziewałam sie polepszenia, bo
        starając się o maleństwo naczytałam się tooony i książek i dowiedziałam sie, że
        w ciąży właśnie zwiększa się wydzielanie gruczołów łojowych.Teraz to tylko
        samosprawdzająca się przepowiednia.W brzusiu ponoć też chłopiec.
        Tyyyyyyy!!!Pomyśl jakich pięknych synusiów będziemy miały...to na pewno po
        mamusiach, nie? big_grin
        PS Używam toniku matującego, kremu nawilżajacego i duużej ilości pudru.
        Pozdrawiam
        Ola i Krzysio Mieszkaniec
    • sylpha Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:46
      HEj,
      Ja zauważyłam jedną prawidłowość, im bardziej świeże, zdrowe rzeczy jem, tym
      ładniejszą mam buzię. Wystarczy jedna słabostka, np batonik, albo jakaś pizza
      czy grill u znajomych i już dwa dni później mam twarz jak z horroru (bez
      charakteryzacji). Myślę że to wątroba nie wyrabia z przetwarzaniem tego na dwie
      osoby i wychodzi nam to bokiem.
      sylpha
    • marcia81 To leki a w moim przypadku kwas foliowy.... 02.06.05, 10:05
      Ja rowniez mam tlusta cere i zawsze przed @ mnie wysypywalo, oczywiscie z
      umiarem. Jak zaszlam w ciaze to bralam luteine i duuuzooo kwasu foliowego, bo
      to bliznieta, wtedy moja twarz zamienila sie w pole minowe, ale odkad
      przestawilam sie na witaminki (prenetal - polski) i przestalam jesc luteine i
      kwas foliowy to jak reka odjal. Zreszta na ulotce bylo napisane (mowie o kwasie
      foliowym)ze moga wystapic wypryski i tak bylo w moim przypadku. Jesli chodzi o
      batoniki, grile to tez niestety dziala negatywnie, ale jak tu napisala jedna
      dziewczyna ze jak sie zdrowo odzywia to od razu po cerze widac to sie z nia
      zgadzam. Od jakiegos czasu jestem przeziebiona i pozeram czosnek, wiec moja
      cera jest niedopoznania smile)) Wiec juz nawet nie musze sie malowac, oby tak bylo
      jak najdluzej, choc dla moich kochanych dzieci zniose wszystko smile)))

Pozdrawiam
      • an_ni Re: To leki a w moim przypadku kwas foliowy.... 02.06.05, 16:08
        watpie ze to kwas foliowy powodowal krosty
        ja go bralam kilka m-cy przed ciaza i cere mialam czysciutka, jak tylko zaszlam
        od razu syfki sie pojawily
        jesli juz to luteina mogla to powodowac (jesli nie dopochwowa)
        po prostu minal ci pierwszy trymestr, hromony sie wyregulowaly i ci przeszlo
    • kazeina Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 10:09
      Moje mile- a czy mozna uzywac w ciazy plynow typu: Acnosan czy Adonis Afrodyta?
      Zawieraja kwas salicylowy lub/i kwas borowy,rezorcyne itd.Na ulotkach nie
      widzialam zadnych przeciwskazan uzywania tych preparatow w trakcie ciazy..
      • marcia81 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 10:09
        Jesli nie ma przeciwskazan to stosuj smialo.
      • bebe73 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 14:51
        Też bym chciała to wiedzieć.Kwas borny podobno nie, ale nie wiem co z tym
        kwasem salicylowym.Już pisałam, że dermatolog powiedział nie, a ginka tak.
    • agagr Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 10:13
      U mnie wręcz przeciwnie. Przed ciążą miałam bezustanne kłopoty z cerą, a w
      czasie ciąży (zarówno pierwszej jak i teraz)nic mi sie nie pojawia. Ale dobrą
      cera moge sie cieszyć tylko przez 9 miesięcy, potem wszystko wróci.
    • onom Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 15:05
      dziewczyny mam ten sam problem!!!!! moja twarz malo że obsypana na każdym
      milimetrze to jeszcze ma kolor ziemisto- szaro - zielonysad Gdyby nie fluid to
      bym nie wychodziła z domu ale chciałoby się pojechać na weekendowy piknik nie
      wytapetowanasad((( a czy któraś z Was próbowała maszeczek drożdzowych itp? chyba
      nie powinno być większych przeciwskazań?
      • marta_1976 Re: Polecam Davercin 02.06.05, 15:27
        Odkad pamietam mialam problemy z tradzikiem, dlatego obawialam sie jak bede
        wygladac w ciazy, a tu prosze ogromna poprawa. Na wszelkie zmiany tradzikowe
        stosuje w razie potrzeby davercin 2,5 %. Jest to antybiotyk w plynie, ale
        bezpieczny w ciazy. Potwierdzil to zarowno moj lekarz dermatolog jak i
        ginekolog. Inne specyfifiki, a szczegolnie te z retinolem, sa absolutnie
        zakazane, rowniez antybiotyki z grupy tetracyklin.
        • onom Re: Polecam Davercin 02.06.05, 15:38
          Nieststy stosowałam go przed ciążą i niewiele mi pomagał, nie sądzę zatem, żeby
          teraz sobie poradziłsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka