rzukers 02.06.05, 09:02 lata nastoletnie dawno mam za sobą a obsypało mnie jak indycze jajo jak to leczyć żeby nie zaszkodzić dzidzi, macie też takie problemy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniulka_30 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:05 Witaj kochaniutka! nie jestes samaja mam 30 lat a wygladam jak 17-tkachodzi mi oczywiscie o tradzik.a dzisiaj to zobaczylam na brodzie koszmar)moze to przez leki?musze brac hormony bo ciaza jest z wysokiego ryzyka. pozdrawiam Monia Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:23 Mam ten sam problem.Moja cera zawsze była raczej tłusta, ale bez wyprysków.Teraz moja cera przypomina cerę nastolatki.I nie tylko cera. Na dekolcie też pojawiły się jakieś syfki.Dermatolog kazał mi to smarować ajkims mazidłem na pieluszkowe zapalenie skóry, ale nie za bardzo to pomaga. Podobno w ciąży nie można używać preparatów trądzikowych z retinolem. A czy wiecie cos na temat kwasu salicylowego? własciwie w każdym preparacie (krem ,tonik, żel do mycia) do cery tłustej i trądzikowej on występuje i nie wiem czy w ciąży można go używać czy nie. Ginka powiedziała, ze mogę a dermatolog że nie mogę. I bądź tu mądra. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:32 jestem w 32tc i z radością stwierdzam że atak trądzika powoli ustępuje do tego czasu faktycznie cała moja twarz wyglądała jakbym zapomniała zamknąć wieczko robiąc koktajl malinowy co ciekawe w okresie dorastania nie miałam trądzika wogóle - no cóż zemściło się w ciąży - a mówią że w ciąży się pięknieje a co stosowałam? tylko tonik do cery mieszanej i techniki maskujące - fluid - puder, korektor Odpowiedz Link Zgłoś
emilka82 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:27 Zawsze miałam tłustą cerę, która znacznie poprawiła się przy braniu tabletek. Najlepsze, ze moja mama niby też miała taką samą i odkąd byłam nastolatką powtarzała mi: nie mart się jak zajdziesz w ciążę to będziesz miała piękną cerę. A tu co nie dość, że na twarzy to od początku obsiewa mnie również na szyi. Okropieństwo! Mówi się, że to na dziewczynkę, ale u mnie podobno synuś w brzuszku, a jak to jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:33 no właśnie - u mnie na 99% synuś a gębula wyglądała jak po ataku zmutowanych komarów Odpowiedz Link Zgłoś
moniulka_30 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:55 jesli wysypuje na dziewczynke to jestem bardzo szczesliwa i zniose nawet potrojona ilosc wypryskow. poza tym jak sie nalozy troszke pudru a syfki na noc posmaruje sudocremem nie jest tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:56 Ja też zawsze miałam tłusta cerę i nie spodziewałam sie polepszenia, bo starając się o maleństwo naczytałam się tooony i książek i dowiedziałam sie, że w ciąży właśnie zwiększa się wydzielanie gruczołów łojowych.Teraz to tylko samosprawdzająca się przepowiednia.W brzusiu ponoć też chłopiec. Tyyyyyyy!!!Pomyśl jakich pięknych synusiów będziemy miały...to na pewno po mamusiach, nie? PS Używam toniku matującego, kremu nawilżajacego i duużej ilości pudru. Pozdrawiam Ola i Krzysio Mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś
sylpha Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 09:46 HEj, Ja zauważyłam jedną prawidłowość, im bardziej świeże, zdrowe rzeczy jem, tym ładniejszą mam buzię. Wystarczy jedna słabostka, np batonik, albo jakaś pizza czy grill u znajomych i już dwa dni później mam twarz jak z horroru (bez charakteryzacji). Myślę że to wątroba nie wyrabia z przetwarzaniem tego na dwie osoby i wychodzi nam to bokiem. sylpha Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 To leki a w moim przypadku kwas foliowy.... 02.06.05, 10:05 Ja rowniez mam tlusta cere i zawsze przed @ mnie wysypywalo, oczywiscie z umiarem. Jak zaszlam w ciaze to bralam luteine i duuuzooo kwasu foliowego, bo to bliznieta, wtedy moja twarz zamienila sie w pole minowe, ale odkad przestawilam sie na witaminki (prenetal - polski) i przestalam jesc luteine i kwas foliowy to jak reka odjal. Zreszta na ulotce bylo napisane (mowie o kwasie foliowym)ze moga wystapic wypryski i tak bylo w moim przypadku. Jesli chodzi o batoniki, grile to tez niestety dziala negatywnie, ale jak tu napisala jedna dziewczyna ze jak sie zdrowo odzywia to od razu po cerze widac to sie z nia zgadzam. Od jakiegos czasu jestem przeziebiona i pozeram czosnek, wiec moja cera jest niedopoznania )) Wiec juz nawet nie musze sie malowac, oby tak bylo jak najdluzej, choc dla moich kochanych dzieci zniose wszystko ))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: To leki a w moim przypadku kwas foliowy.... 02.06.05, 16:08 watpie ze to kwas foliowy powodowal krosty ja go bralam kilka m-cy przed ciaza i cere mialam czysciutka, jak tylko zaszlam od razu syfki sie pojawily jesli juz to luteina mogla to powodowac (jesli nie dopochwowa) po prostu minal ci pierwszy trymestr, hromony sie wyregulowaly i ci przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
kazeina Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 10:09 Moje mile- a czy mozna uzywac w ciazy plynow typu: Acnosan czy Adonis Afrodyta? Zawieraja kwas salicylowy lub/i kwas borowy,rezorcyne itd.Na ulotkach nie widzialam zadnych przeciwskazan uzywania tych preparatow w trakcie ciazy.. Odpowiedz Link Zgłoś
marcia81 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 10:09 Jesli nie ma przeciwskazan to stosuj smialo. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 14:51 Też bym chciała to wiedzieć.Kwas borny podobno nie, ale nie wiem co z tym kwasem salicylowym.Już pisałam, że dermatolog powiedział nie, a ginka tak. Odpowiedz Link Zgłoś
agagr Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 10:13 U mnie wręcz przeciwnie. Przed ciążą miałam bezustanne kłopoty z cerą, a w czasie ciąży (zarówno pierwszej jak i teraz)nic mi sie nie pojawia. Ale dobrą cera moge sie cieszyć tylko przez 9 miesięcy, potem wszystko wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
onom Re: trądzik w ciąży 02.06.05, 15:05 dziewczyny mam ten sam problem!!!!! moja twarz malo że obsypana na każdym milimetrze to jeszcze ma kolor ziemisto- szaro - zielony Gdyby nie fluid to bym nie wychodziła z domu ale chciałoby się pojechać na weekendowy piknik nie wytapetowana((( a czy któraś z Was próbowała maszeczek drożdzowych itp? chyba nie powinno być większych przeciwskazań? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_1976 Re: Polecam Davercin 02.06.05, 15:27 Odkad pamietam mialam problemy z tradzikiem, dlatego obawialam sie jak bede wygladac w ciazy, a tu prosze ogromna poprawa. Na wszelkie zmiany tradzikowe stosuje w razie potrzeby davercin 2,5 %. Jest to antybiotyk w plynie, ale bezpieczny w ciazy. Potwierdzil to zarowno moj lekarz dermatolog jak i ginekolog. Inne specyfifiki, a szczegolnie te z retinolem, sa absolutnie zakazane, rowniez antybiotyki z grupy tetracyklin. Odpowiedz Link Zgłoś
onom Re: Polecam Davercin 02.06.05, 15:38 Nieststy stosowałam go przed ciążą i niewiele mi pomagał, nie sądzę zatem, żeby teraz sobie poradził Odpowiedz Link Zgłoś