olusia_a 21.06.05, 23:02 Witam was dziewczyny czy którac z was uzywa mustelli na rostepy, jak działa i czy sie orietujece jaka jest cena... ja mozna dostac tylko w aptece?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 21.06.05, 23:18 cena wysooooookaaaaa dzialania nie znam, bo cena mnie hamuje, na razie rozstepow nie mam, smaruje lokum mojego dziecka penatenem. zaplacilam ok 24 zl. mustella powyzej stowy. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 21.06.05, 23:38 Nie pamiętam ile kosztuje Mustella (chyba ok. 80-90 zł, czasami są tańsze w zestawie). Smarowałam się nią (bo nie chodzi o to, żeby się smarować dopiero jak pojawią się rozstępy, bo one już wtedy nie znikną, wtedy jest już za późno) mniej więcej od 3-4 miesiąca ciąży. Nie mam pojęcia, czy to dzięki smarowaniu, czy po prostu nie mam tendencji to rozstępów, ale faktem jest, że nie wiem co znaczy mieć rozstępy. Mnie bardzo odpowiadał i zapach, i konstystencja. Próbowałam smarować się oliwką, ale nie wspominam tych kilku dni miło. Po porodzie jest rewelacyjny żel mustelli do smarowania brzucha. Kupić można tylko w aptece czy tak teraz popularnych apteko-drogeriach. Odpowiedz Link Zgłoś
sia10sia Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 21.06.05, 23:44 u mnie w aptece kosztuje 53 zeta, smaruję się nią od początku (teraz jestem w 23 tc)i na razie rozstępów niet i mam nadzieje, że tak pozostanie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 07:35 sia10sia napisała: > u mnie w aptece kosztuje 53 zeta, smaruję się nią od początku (teraz jestem w > 23 tc)i na razie rozstępów niet i mam nadzieje, że tak pozostanie > pozdr kurcze jakim cudem? w lutym jak pytlam w olsztynie to na pewno ponad 100 kosztowal krem na rozstepy mustella! gdzie jest tak tanio? chetnie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysz2 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 09:37 roznica pewnie wynika z roznych pojemnosci tubek. Odpowiedz Link Zgłoś
sia10sia Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 17:04 w Wawce, a konkretnie na Bielanach!!! Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 19:49 W Krakowie płaciłam 83,00 zł za krem na już istniejące rozstępy Odpowiedz Link Zgłoś
zaba1979 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 23.06.05, 22:33 Za tubę 200ml zapłacilam we Wrocławiu 100,13gr.Narazie jest to moja pierwsza tubka(19tc) i mimo ze mam tendencje do rozstępów brzuch narazie gładki.faktycznie konsystencja i zapaszek w porządku.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.c Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 24.06.05, 04:36 Witam, gdzie ta apteka, gdzie ustella jest za 53 zl? Ja kupuje za 88 zl i jest to najtansza opcja w okolicy. Nawet na targach mieli za 90 zl w promocji Odpowiedz Link Zgłoś
wmika Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 08:58 Można także na allegro kupic, wydaje mi się ze jest taniej niz w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
szczuka Re: Mustella - podaję gdzie najtaniej w necie 22.06.05, 15:06 Witam, różna cena Mustelli w różnych aptekach wynika z pojemności opakowania. Może komuś się przydadzą moje długie poszukiwania miejsca, gdzie można te kosmetyki najtaniej kupić (ja swój kupiłam w aptece za 105 zł!!) www.aquavitae.com.pl/catalog/index.php?manufacturers_id=35&osCsid=42d7b77eccb204f26915fe8af4be1574 200 ml kosztuje 79 zł,a poporodowy 82. Co prawda dochodza koszty wysyłki, ale jak się zamówi 2 produkty, to już się opłaca, nawet przy jednym często też. A poza tym, w tej internetowej aptece jest wiele innych kosmetyków Pozdrawiam, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
jennie24 Re: Mustella - podaję gdzie najtaniej w necie 22.06.05, 15:10 Dziewczyny sprawdzcie w aptekach EURO tam sa ceny lekow duzo nizsze moze mustella tez bedzie tansza niz w innych aptekach Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 09:22 Używałam ale na mnie nie zadziałalo Wydałam kupę kasy i zero I tak rozstępy sie pojawiły głównie na udach Bardziej sparawdziła sie oliwka dla dzieci którą polecam Nieco zbladły i są tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
maciopek1 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 10:32 Ja dostałam cały zestaw - kosztował z tego co wiem ok 300 zł ale w jego skład wchodziły dwie wielkie tuby kremu na rozstepy ( wystarczyły mi na ponad 3 miesiące smarowania dwa razy dziennie)krem chłodzący do nóg - też fjny zwłaszcza w te upały i jak ktos ma tendencje do obrzęków, krem do biustu i balsam o ciała, wszystko w ładnej pomarańczowej kosmetyczce- dla mnie rewelacja. Jestem w 31 tc i nie mam ani jednego rozstępu, fakt , ze staram sie dośc regularnie smarować, ale z kosmetyków jestem bardzo zadowolona- wczesniej miałam fisan, który był tani ( ok 20 zł, ale tłusty dosyc a potem kupiłam tubke vichy, ale dla mnie była do kitu ( poza pięknym zapachem), skura wcale nie była nawilżona, a po mustelli jest gładziutka jak u niemowlaczka. Z tego co pytałąm to zestaw był kupiony na stronie mustelli w internecie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gukinga Fissan na rozstępy dużo taniej 22.06.05, 10:37 Ja kupiłam Fissan na rozstępy dla ciężarówek, w aptece za 22zł i moim zdaniem jest bardzo dobry. 31 tc i ani jednego rozstepu Odpowiedz Link Zgłoś
czarnodziej_ka Re: Fissan na rozstępy dużo taniej 22.06.05, 22:36 Ja równiez uzywam fissanu, narazie krotko, ale moja siostra uzywala i byla bardzo zadowolona (zero rozstepow), ale to zawsze zalezy od skory. Moja kolezanka uzywala juz gerbera, vichy, mustelli i fiisanu, a i tak skonczyla z ogromnymi rozstepami. Odpowiedz Link Zgłoś
umywalka_pentagonalna Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 10:40 Ja do niedawna używałam Vichy - super zapach, ale opakowanie 150ml za ok 70zł wystarczyło mi na miesiąc smarowania 1x dziennie. Od kilku dni mam Mustelę, zapach też ok, ale mam wrażenie że lepiej natłuszcza i jest wydajniejsza. A za tubę 200ml lub 250ml w aptece cefarmu z rabatem zapłaciłam poniżej 80zł. Z tych dwóch polecam Mustelę. pozdrawiam, umywalka 18tc Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 11:55 fakt Mustela tania nie jest mala tuba kremu przeciw rozstepom 125 ml w zestawie z 10 ml zelu do biustu i na zmeczone nogi kosztuje chyba z 57 zl duza tuba chyba 200 ml 90 zl to w W-wie jak dla mnie ta cena nie jest niska ale nie ogromna ale krem jest swietny , na razie stosuje go kilka dnia ale pieknie pachnie, super sie rozsmarowuje, skora jest mila , gladka i napieta zel do biustu rowniez jest rewelacyjny w porownaniu do kremu Vichy na rozstepy to jest bajka, Vichy smierdzial i sie okropnie mazal a z doswiadczenia nie wierze zeby te tansze byly rownie dobre jedyny wyjatek kosmetyczny to Iwostin (ale to inna bajka bo krem do twarzy) Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 12:07 Ja używam Gerbera za 19 zł i nie mam roztępów wcale.Jak ktoś ma skłonności to i tak mu wyjdą ,nawet jak by się smarował kremem za 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 do magdulki26 22.06.05, 13:01 magdulka26 napisała: > Ja używam Gerbera za 19 zł i nie mam roztępów wcale.Jak ktoś ma skłonności to i > > tak mu wyjdą ,nawet jak by się smarował kremem za 500 zł. Niestety nie masz racji. Smarowałam od początku brzuch Mustelą i obecnie (36 tc) nie ma na nim śladu rozstępów. Na biust trochę poskąpiłam i używałam żelu z Avonu. Efekt to głębokie fioletowe blizny na obu piersiach. Więc mam skłonności do rozstępów, nie da się ukryć (na biodrach mam też ich sporo po okresie dojrzewania). Gdyby kremy nic nie dawały, brzuszek też byłby nimi pokryty, bo duuużo więcej urósł niż biust... Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 13:51 to prawda sklonnosc do rozstepow moze pokonac kazdy krem ale nie watpie ze po dobrym kremie skora jest w lepszej kondycji niz po mazidle za 20 zl Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Do an_ni 22.06.05, 15:26 Czy ja będe uzywać mustelli za 100 zł ,czy Gerbera za 20 zł to moja sprawa.Nie czuję się przez to zaniedbana i moja skóra też.Jest gładka ,nie klei się i bardzo ładnie pachnie.Ale czytałam tu nie raz posty od dziewczyn ,że pomimo stosowania drogich kosmetyków rozstępy sie porobiły.Więc opinie sa różne.Jak nie używałas Gerbera i nie masz z nim doświadczenia to nie wypowiadaj się że to mazidło za 20 zl nic nie jest warte.Mam wiele koleżanke co go uzywały i zero rozstępów.Niech kady uzywa tego ,na co ma ochotę.To jest moje zdanie.Nie mam nic przeciwko Musteli jak i Gerberowi czy np oliwce. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1978 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 12:10 Ja sobie bardzo chwalę te kremy. Coby nie mówic to jednak ciąża dla ciała to trzecia wojna światowa. Dzięki musteli moim zdaniem trochę wyeliminowałam te efekty, wiadomo że zawsze lepiej dbać niż nie dbać (oczywiście jeśli ma się kasę). Ja kupowałam na www.mamadama.pl - zawsze jest to czego potrzebuję nie muszę się stresować, czy będzie czy nie, jak to ma miejsce w moich aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 13:54 to przeplacasz troche ... Odpowiedz Link Zgłoś
jennie24 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 14:17 dziewczyny nie chce WAs zalamywac ale rozstepy moge pojawic sie dopiero po porodzie jak sie skora bedzie szybko "sciagac" bo brzuszek wtedy szybko spada Ale fakt faktem trzeba sie smarowac bo to na pewno zmniejsza przynajmniej ten najgorszy dla mnie efekt ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 14:40 a to juz jest inna sprawa i tez sa kremy na cialo po porodzie albo mozna stosowac te same co podczas ciazy wlasnie wazne jest zeby nie odpuszczac po, kiedy brzuch spada i ciagnie skore Odpowiedz Link Zgłoś
jennie24 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 14:54 tylko pamietajcie ze brzuch spada wlasnie w szpitalu i nie zapomnijcie ze soba kremow zabrac Choc wiem z doswaidczenia ze po porodzie sie o tym nie mysli ani troszke Ale lepiej zapobiegac niz potem sie martwic szpecacymi bliznami Odpowiedz Link Zgłoś
agkz Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 12:44 W miarę sensowne ceny maja w sklepie www.esentia.pl na Mustelę i nie tylko Często tam kupuję różne rzeczy, których nie można dorwać w normalnych sklepach. A mustelę stosuję od kiedy wiem, że jestem w ciąży, ponieważ po pierwszej, w której nie stosowałam żadnych tego typu kosmetyków zostało mi kilka trwałych rozstępów na piersiach i pośladkach. Teraz nowych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
leysa Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 14:54 Ja się smaruję Mustelą i póki co nie mam rozstępów (34tc), chociaż słyszałam, że nie zawsze ich pojawienie się zależy od kremu, czasami potrafią wyjsć na dwa tygodnie przed porodem Zobaczymy. Mam nadzieje, że ich nie będzie, brrr... Mustela kosztuje ok. 100 zł. Ja używam już trzeciej, smarując się 1 raz dziennie (nie jestem systematyczna). Myślę, że smarując się 2 razy dziennie, jak to jest podane w ulotce, trzeba się przygotować na 2 razy taki wydatek. Jak dla mnie jedyna wada musteli jest taka, że się strasznie klei po posmarowaniu i ja wolę smarować się na noc, bo rano, kiedy tylko coś na siebie włożę, to zaraz się przylepia. Odpowiedz Link Zgłoś
jennie24 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 15:02 Dziewczyny ktore nie maja rozstepow Mam prosbe Napiszcie po porodzie czy nie macie nadal czy sie nie pojawily to ja wtedy po 3 razy sie moge smarowac bo nowych nie chce miec Choc czytalam ze nawet komus w 36tc wyskoczyly U mnie niestety po porodzie dopiero przyszly ale mi od razu brzuch spadl strasznie a tez sie cieszylam ze nie mam Ale juz sie z nimi dogadalam Tylko nowych nie biore ) o nie Tylko jakos nie rozumiem gdzies kiedys czytalam post: A ja mialam i mi same zniknely i wielka radosc I to caly byl w nieprzyjemnym tonie chyba bajka jak blizna moze sama zniknac Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 15:11 Mam Mustelę i smaruję się nią wieczorem. Rano smaruję się cała kremem dla dzieci Johnsons&Johnsons, fajnie natłuszcza. Próbowałam Fissana, ale po dwóch tygodniach stosowania dostałam swędzącej wysypki na udach. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyboney Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 15:12 hehe - no nie mam pojęcia jak ale mi tez zginęły rozstępy, a nowe się nie pojawiły póki co. Jestem w 36 tc a od 3 miesiaca używam mustelle. Kupiłam tubkę 200 ml za 95 zł - w aptece - teraz używam dopiero drugą - ta pierwsza starczyła mi na 4 miesiace. Jest bardzo wydajny ten krem. A poza tym - tak jak mówię - miałam rozstępy na bokach po schudnięciu duuużo czasu przed ciążą a teraz ich nie mam i to jest fakt Odpowiedz Link Zgłoś
jennie24 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 15:22 no to fajnie choc ja jestem niedowiarkiem ale cuda sie zdarzaja a moze tak Ci skora rozciagnela ze ich po prostu teraz nie widac? daj znac czy po porodzie nie pojawia sie napraawde opakowanie moze wystarczyc az na 4 miesiace? tez jakos mi sie nie chce wierzyc ale nie uzywam jeszcze mustelli wiec moge temat jej wydajnosci nic powiedziec to przeciez na ciaze dwa opakowania zadne koszty jak rozlozyc na miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
honeyboney Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 15:32 drogi niedowiarku - mówię jak jest a co do rozciągnięcia - w 6 mieisącu nie było widac jeszcze brzucha a blizn już nie było cud nie cud ważne że mi sie własnie przytrafił jedynie zastanawiam sie czy najwieksze zagrozenie rozstepami nie przyjdzie właśnie po obniżeniu brzucha - albo po porodzie rano wcieram mustelle w brzuch cycki i boki, a wieczorem po wyjściu z kąpieli na mokrą skóre nacieram sie oliwką bambino i chodze aż wyschnie no i nigdy nie miałam jeszcze tak zadbanej skóry jak terAZ Odpowiedz Link Zgłoś
jennie24 Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 15:56 no to ja sie ciesze bo jakos Tobie bardziej wierze niz tamtej autorce a fakt niedowiarek jestem pozdrawiam i zycze na dlugie lata takiej gladkkiej skory Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 16:05 ja sie chyba podepne... jeszcze przed ciaza stosowalam mustele, chociaz drazni mnie jej zapach, ale jakos od pol roku wczesniej maz codziennie wieczorem smaruje mi brzuszek, boki i biust (mialam straszne rozstepy). rozstepy sie zmniejszyly przestalam je zauwazac. postanowilam potestowac inne kremy i tez codziennie wieczorem smarowanko, ale po kilku tygodniach mialam wrazenie, ze znowu sie powiekszaja, dlatego teraz glownie stosuje mustele, czasem jakis inny krem (penaten, gerber). a co do ceny, to ostatnio chyba staniala, przynajmniej w mojej aptece - wczesniej placilam cos ponad 100pln, jakies 2 tygodnie temu za takie samo opakowanie zaplacilam niecale 90pln. Odpowiedz Link Zgłoś
angelka Re: Mustella jak dziala i jaka cena?? 22.06.05, 21:20 Hmm mnie rozstępy pojawiłay sie b. wcześnie, czyba juz w 3 miesiącu. najpierw krótkie sine pręgi a z czasem sie wydłuzyły. tak mniej wiecej po 4 sztkui po obu stronach brzucha po 8-10 cm. gin polecała mi krem vichi ale w aptecebaka namowiła mnie na mustele na rozstepy. Szklany flakonik z dozownikiem cena jakies 94 zł. mialo byc ok, rozstepy mialy zjasniec... Tak więc smarowałam brzuch mustelą, uzupełniałam gerberem i jak na razie to niestety pojwiły sie dwa nowiótkie. Odpowiedz Link Zgłoś