Dodaj do ulubionych

"Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama?

22.06.05, 13:52
Czesc
Zastanawiam sie, czy jest tu na forum wiecej takich MOTYLI jak ja?
Jak sobie radzicie z ubraniami? I wogole jak sie czujecie?
Jestem w 32tc, przytylam 7,5 kg jak do tej pory. Niestety mam cukrzyce
ciazowa, ale jeszcze sie trzymam na diecie (to chyba karasmile Cisnieine mi
fiksowalo - teraz jako tako.
Moj gienio moja wage zakwalifikowal jako wskazanie do cesarskiego ciecia. Czy
spotkalyscie sie z czyms takim??

p.s Wstyd sie przyznac, ale moja waga to juz: . . . kgsmile czyli trzy cyfrowa
prawie okraglutka cyfra. No ale do niskich nie nalezesmile

Pozdrawiam Aga
Obserwuj wątek
    • dariaza Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 14:17
      Ja w 25 tyg mam już 6kg do przodu. Więc twoje 7,5 wydaje mi sie wcale nie dużo.
      JA tez jestem z tych solidnych i wysokich. Prorokuję sobie że do końca ciązy to
      będe ważyć około 90kg. To spory ciężar. Na szczęscie jestem zdrowa, ale nad
      cukrzycą czuwam bo mam w rodzinie i się trochę obawiam. Co do ubrań to wreszcie
      jestem zadowolona, bo wreszcie mam wybór z tych ciążowych. Wcześniej przy
      wzroście 175 i wadze 75 kg było mi trudno kupić spodnie czy spódnice, bo w
      rozmiarz 44 to były same paskudy dla starych bab. A teraz wreszcie mam w czym
      chodzić. A poza tym nikt mi teraz nie powie, że jestem gruba. Nie wiem jak to
      jest z cesarką przy dużej wadze, ale myśle że to nie waga bezpośrednio a
      kłopoty zdrowotne są wskazaniem. Puszyste mamy śą bardziej przytulne smile)
    • dariaza Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 14:21
      napisałam w poście o toxo odpowiedż dla ciebie.
      • denay Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 15:04
        ja na poczatku 17tyg mialam prawie 3kg na plusie od pierwszej wizyty... ale
        ale... zawsze mialam problemy z nadwaga. W zeszlym roku, jak rzucalam tabletki
        wazylam ok.70-72kg. Tuz przed ciaza ok.75-75 (zima). Na pierwszej wizycie w
        7tyg. 79kg. Teraz prawie 82 a to dopiero polowa 4m-ca. Pocieszam sie tylko tym,
        ze podobno te kobiety, ktore maja wiecej tkanki tluszczowej relatywnie mniej
        przybieraja na wadze w ciazy...
        Mnie juz naczynka zaczynaja pekac sad
        • skalnieta25 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 15:13
          Niop mi tez strasznie pekaja naczynka z tego co pamietam tez wczesnie sie to
          zaczelo. Ja w poltora roku przed ciaza przytylam ok 20 kg, okazalo sie ze mam
          niedoczynnosc tarczycy, ale jadlam tez swoje. Dobrze ze zrobilam sobie badania
          kilka miesiecy przed zaciazeniem. Odkad jestem w ciazy - lecze sie na tarczyce,
          co jest niezbedne do prawidlowego rozwoju mojego Bobasasmile
          Zawsze bylam duza kobitka, no czasami mi ubywalo jak sie wzielam za siebiesmile
          Pozdrawiam. Fajnie ze nie jestem jedyna "Piekna Matka Polka" jak to mnie
          nazywaja heheeh
    • soffia2 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 15:19
      Hej,

Jestem na poczatku 11tc i juz mam widoczny brzuch, a to chyba troche wczesnie.
      Jak ostatnio bylam u lekarza to waga wskazywala 84 kg, wiec przyszlosci nie
      widze rozowo, boje sie ze okolice setki sa mi pisane. Troche mnie to przeraza i
      tylko moj maz cieszy sie, ze nie bedzie jedynym slonikiem w domu.smile)
    • julitatuchorska Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 15:36
      witam

chcialabym tak przytyc tylko 7.5 kg sad
      ja jestem aktualnie w 40t i przytyłam straszliwie duzo bo az 35kg. Naszczescie
      i ja i moje malenstwo jestesmy zdrowi. Faktem jest ze jestem wyoka bo mam 188
      cm i jakos ta waga sie rozłozyla ale i tak jestem przerazona, mam nadzieje ze
      uda mi sie te dodatkowe kilogramy zrzuci.

a na razie cóz czekam az maluszek postanowi przyjsc na swiat i wygladam jak
      Słoń.
    • farja Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 15:55
      Ja jestem w 24 t.c. Startowałam od wagi 94kg!!!!! Teraz waże97,6 smile)) I jestem
      średniego wzrostu - 165cm. Ja też przekrocze magiczna trzycyfrowa liczbę. ale
      sie nie przejmuje. Przed ciążą rzuciłam palenie i przytyłam 11kg. Teraz ciąża,
      a potem wezmę sie solidnie za siebiesmile)))
    • so7b Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 16:01
      Hej!
      Wysłałam ci maila... a co do Twojego ginekologa to raczej go zmień. Ja kiedyś,
      dawno temu też trafiłam na takiego co patrząc na mnie załamywał ręce i
      zniechęcił mnie do ciąży na dobrych parę lat. Teraz jestem u rozsądnego gościa
      który mnie głupimi rzeczami nie straszy. A co do porodu, to miałam koleżankę,
      która rodziła z wagą 130 kg, i nie miała akurat z tym problemów.

Pozdrawiam
      Smoczyca - też skończę jako trzycyferkowa smile
    • iwonam27 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 19:26
      Cześć dziewczynki... Bardzo sie ciesze że powstał taki post. Do tej pory
      siedziałam w domku i załamywałm rece. Teraz mi juz lepiejsmile)) Nie jestem
      samasmile) Ja mam 176 cm wzrostu, czyli wysoka ze mnie dziewczyna, i waże 96 kg.
      Obecnie jestem w 32tg i przybyło mnie już 17 kg!!! Dodam jeszcze że to nie
      byłoby tragedią, lecz przed ciaża sporo przytyłam, bo 9kg!! Teraz własnie
      dlatego jakoś dziwnie sie czuje. Oczywiście bardzo sie ciesze że niebawem
      spotkam sie z moja córcią, lecz martwi mnie to ze jak nadal bede tyła w
      podobnym stopniu to potem bede miała problemy z powrotem do mojej wagi sprzed
      roku(68kg). Już teraz czuje sie bardzo nieporadniesad(((
      Ale to wszystko nic.... Najważniejsza dzidzia!!! Dla niej wszystko!!! Potem
      bede sie martwiła jak zgubie zbedne kilogramy.
      Pozdrawiam wszystkie brzuchatki Motylki..Oraz ich maleństwa...
      • mama_maxia Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 19:36
        No to widzę, że oprócz wątku "31 tc i nic na plusie..." są i inne smile
        Ja właśnie kończę 30 tc i przytyłam 13 kg i wręcz jestem zadowolona! W
        pierwszej ciąży miałam okropne zatrucie ciążowe i 'przytyłam' ponad 30 kg. Mnie
        teraz to już nie przeraża, bo wszystko zależy od organizmu - następnego dnia po
        cięciu, które było konieczne 'schudłam' 16 kg. Same widzicie, że to tycie, to
        nie zawsze problem.
        Pozdrawiam!
    • mala242 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 19:44
      Czesc dziewczynki,ja jetem w 35 tyg i przytylam 'tylko'7kg,ale niestety przed
      ciaza przybylo mi sporo tych kilogramow,wiec moja waga jest.trzy cyferkowa.
      Ale to nic,jak malutka bedzie juz ze mna zgubie cwszystko.Pa
      • ola2811 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 19:58
        Cześć, ja już jestem mamusią wojtusia od dwóch lat ale chcę się podzielić
        doświadczeniem. też zaczęłam tyć w ciąży od prawie pierwszego dnia. Startowałam
        z wagi 76 kg przy 176 cm wzrostu. Czyli duża kobietka.
        kartę ciążową założył mi lekarz od 12 tyg. i juz wtedy miałam 80 na wadze. i tak
        co miesiąc przybywało mnie 3 kg. W dniu porodu 106 kg. TRAGEDIA ! A mam
        szczupłego męża więc wyglądalismy co najmniej smiesznie. Lekarz tłumaczył mi,
        że połowa z tych kg to woda i mam się nie przejmować ale nie bardzo mu
        wierzyłam. Rodzina mojego męża tez oglądała mnie jak dziwo w cyrku.
        I .... okazało się , że lekarz miał rację. W 4 dni po porodzie wazyłam 16 kg.
        mniej. 5 kolejnych zeszlo w ciągu 2 nastepnych tygdni ale z10 kg musiałam sobie
        poradzić sama. I teraz waże tle co przed ciążą. Ale figura mi się zmieniła i
        wszyscy mi mówią, że taka szcupła jeszcze nigdy nie byłam smile))) pozdrawiam
        mamusie puszyte , zobaczycie będziecie piekne po urodzeniu jak nigdy ....
        • julitatuchorska Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 21:01
          czesc

zaczynam powoli wierzyc ze te okropne kilogramy sobie pojda jak urodze mojego
          maluszka.
          Choc widze ze tylko ja przytyłam tak strasznie duzo sad(
          A do tego moje malenstwo wcale nie chce wyjsc na swiat - napiszcie mu cos aby
          juz sprawil mi ta przyjemność i sie urodził - a może on czeka az tatus wroci
          ale tatus wraca do domku dopiero 11 dnii po terminie sad
          • skalnieta25 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 21:59
            A na kiedy masz termin? Nie martw sie, widocznie maly potrzebuje jeszcze troche
            czasusmile Pozdrawiam AGA
            • marchefka27 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 22:55
              dzieki za ten wątek...jak ja sie fajnie czuje kiedy znajomi i nieznak=jomi
              pytaja kiedy termin i kiedy slysza ze w pazdzierniku nie potrafia sie pohamowac
              z komentarzem na temat brzucha...fakt, jak na 24 tydz jest juz bardzo
              widoczny wink
              Niestety przybylo mi juz 10 kg i na ostatniej wizycie pani doktor strzelila mi
              kazanie, ze to lekka przesada...
              Tez jestem wysoka (178) i tez zaczynalam od "nadprogramowych" kg przed
              ciazowych... i niestety jak tak dalej pojdzie tez mam szanse zobaczyc trzy
              cyfry na wadze...
              Fajnie ze tu jestescie smile nie jest fajnie slyuszec wszedzie gdzie sie
              wchodzi "o, nasz grubcio przyszedl..."/
              Pocieszaja mnie posty o szybkim gubieniu kg, ale pamietam wciaz moja kuzynke
              ktora przytyla w ciazy ponad 30kg i choc minelo kilka lat nadal nie moze sie
              uporac ze znaczna nadwaga. Maz mnie pociesza ze bedzie mnie wspieral w walce z
              kgsmile wiec mam nadzieje ze silna wola i jego wsparcie pomogą smile
    • mama_patulki Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 23:05
      Nie martw się ja w czasie ciąży przytyłam 23 kilo, aż 8 - w I trymestrze! Z tym
      że przed ciażą miałam wiecznie niedowagę. W ciągu miesiąca po porodzie schudłam
      16 kilo. W tej chwili ważę odrobinę więcej niż kiedyś, ale powiem szczerze, że
      czuję się teraz znacznie lepiej. W końcu jestem mamą, do której można się
      przytulic, a nie wieszakiem na ubrania! Pozdrawiam!
      • denay Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 23:43
        tez mnie jakos pociesza ten watek... zwlaszcza, ze we wszystkich pismach - tych
        bardziej ciazowych i tych mniej przyszle mamusie wygladaja jak modelki z
        doczepionym brzuchem. A te, ktore maja na czym siedziec zakopaly sie gleboko w
        piwnicach...
        Zreszta zapowiedzialam mezowi, ze ma mnie lapac za reke jak po slodycze bede ja
        wyciagala za czesto. A potem to jestem na 1500% pewna, ze mnie wyrzuci na
        rower smile)))
    • joanekjoanek Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 22.06.05, 23:41
      W dniu porodu 113,5 kg.
      Nie było to żadne wskazanie do żadnego cięcia! Nikt mi o tym nigdy nie wspomniał, spytaj innego lekarza. Mam wrażenie, że wręcz przeciwnie - grubasowi duuużo trudniej byłoby poradzić sobie z gojeniem się po operacji niż z ciężarem porodu naturalnego.
      Pozdrawiam,
      Joanna (spadnięta wagowo nie wiem, ile, ale w dziesiątkach kg na pewno!)
      • gelpen Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 06:47
        witajcie. U mnie trwa 27 tc, przybrałam 6 kg, ale przed zajściem w ciążę
        ważyłam 99 kg. Ciekawe ile mnie jeszcze przybędzie ? W pierwszej ciąży
        przybrałam 20 kg ( startowałam z wagi 75 kg)i jak to się mówi dziecko wyszło a
        kg zostały. A jeszcze 12 lat temu ważyłam tylko 60 kg przy wzroście 172 cm
        (wydawało mi się wtedy, że to za dużo).W tej chwili i tak najważniejsze jest to
        żeby dziecko zdrowe było, resztą zajmę się potem, byle tylko przetrwać te
        okropne upały.
    • skalnieta25 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 11:50
      Kurde nawet nie wiecie jak mi lepiejsmile
      Pozdrawiam i czekam na wiecej Motyli
      • ola2811 Re: Do skalniety25 23.06.05, 12:16
        też nie wiesz jak się cieszę, że jest na świecie tyle kobietktóre nie tyją po 5
        kg w ciąży sad(((( pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki
    • ikw1 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 13:51
      37 tc i równiutko 100 kg mam nadzieję ze juz ani kg wiecej
      jestem dość wysoka 178 cm wiec w ciąży jak i przed ciążą najczęściej
      ubiera/ła/m sie w szmateksach, koło mnie jest kilka z fajną zachodnią odzieżą
      a niesstety w Polskich sklepach to ciuchy dla puszystych nawet są ale dla
      wysokich niestety nie.
      pozdr
      i
    • dorotafrancis Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 14:04
      Przed moja pierwsza ciaza wazylam 52kg przy wzroscie 168cm. Przed samym porodem
      wazylam 95kg!!! Tak tak, przytylam 43kg!!! I nie mialam ani cukrzycy ani
      zatrucia ani nic innego oprocz... nadwagi smile W ciagu roku zeszlam do 69kg i...
      znowu jestem w ciazy - 15 tydzien i na razie nie przytylam nic (i dobrze). Mam
      nadzieje nie przybrac wiecej nie 10kg.

Ale tak jak piszecie - najwazniejsze aby wszyscy zdrowi byli...
      Pozdrawiam
      • julitatuchorska Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 16:57
        dorotafrancis napisała:

> Przed moja pierwsza ciaza wazylam 52kg przy wzroscie 168cm. Przed samym
        porodem
        >
        > wazylam 95kg!!! Tak tak, przytylam 43kg!!! I nie mialam ani cukrzycy ani
        > zatrucia ani nic innego oprocz... nadwagi smile W ciagu roku zeszlam do 69kg
        i...

O rany wreście ktoś kto nie przytył tylko 5 kg smile))
        Jak tak czytam wasze posty to mi od razu lepjej ze te moje kg tez kiedys sobie
        pojda - byle sie tylko mąż mnie za bardzo nie wsytraszył bo widzial mnie jak
        bylam w 6 mce a juz w tedy bylo mnie dosc duzo a teraz w 9 to juz wogole
        strach. Moze maluszek sie urodzi przed jego powrotem i troche mnie ubedzie.
        trzymajcie za mnie kciuki termin to ja mam na 24.06 czyli jutro smile
    • ciaczek Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 18:48
      Cześć dziewczyny!
      Ja też należę do tych cięższych Motyli. Tyle, że teraz jestm juz mamusią i
      myśle, że spokojnie moge podtrzymać was na duchu. Przed ciążą ważyłam 78 kg, na
      początku ciąży waga spadłą do ok 75. Potem do końca ciąży przytyłam do 85, a
      zaraz po urodzeniu ważyłam znowu swoje 78 smile.
      Teraz spadły mi jeszcze 2 kg.
      Więc jak widzicie ciąża odchudza wink.
      Mimo mojej nadwagi urodziłam naturalnie i bez najmniejszych problemów
      zdrowiutką córeńkę. Parcie trwało tylko 10 min i obyło się bez nacięcia. Przez
      całą ciążę czułąm się świetnie i miałam całkiem dobrą kondycję.

Pozdrawiam
      • zuz-anka Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 20:28
        Ja urodziłam 11m kwietnia. waga sprzed ciązy - 75 kg przy 166 cm; poród - to ok
        98 kg, teraz mam 85 i stoję; właśnie końńczy mi się pokarm, nie będę z tym nic
        robic i biorę się za chudnięcie - tym bardziej że największy to ja mam biust -
        118 cm; kręgosłup mi się złożył; tylko jak zapanować nad wilczym apetytem i jak
        cwiczyć, skoro czasem brak czasu nawet na prysznić? a jestem po cc (drugim) i
        blizna ciągle boli...
        pozdrawiam!
    • diablica26 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 22:08
      Kofane kobitki wy nie macie problemu z wagą a co jam mam powiedzieć?Ja przez
      prolaktyne bardzo utyłam przez ostatnie 5 lat jakieś 50 kg!Bardzo mało jem i
      tyłam teraz okazało się że jestem w 6 tygodniu ciąży teraz waże ponad 125kg tak
      to szok a ile jeszcze przytyje teraz....Wiem że będzie trudno jak będzie 3
      trymestr ale mam koleżanke co więcej ważyłam i ciąże miała bez
      problemów.Pozdrawiam mamuśki i nie martwcie sie
      • denay Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 23.06.05, 23:11
        moze wcale nie przytyjesz??? Takie przypadki tez sie zdarzaja wink)
        Moja szwagierka przed zajsciem w ciaze i tuz przed samym porodem wazyla
        dokladnie tyle samo. Okolo 87kg. Na nia akurat ciaza (wlasciwie ciaze)
        podzialala jak najlepszy srodek odchudzajacy.
        • millka6 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 24.06.05, 00:43
          Ja jestem w 24tc.Mam 165cm.Ciążę rozpoczęłam z wagą 80.Teraz ważę
          83kg.Przybrałam na wadze przez ostatni miesiąc-przedtem stałam w miejscu.Mam
          nadzieję,że nie przybędzie mi za dużo...W środę idę do lekarza,ciekawa jestem,
          co mi powie.
    • zanetastocka Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 24.06.05, 07:42
      Nie przejmuj się, moja waga wyjściowa to 74 kg wink Obecnie 10 tc i bez zmian,
      ale w pierwszej ciąży pod koniec ważyłam 96 kg i nic mi gin a propos cesarki
      nie powiedział smile
      Teraz staram sie pilnować, bo nie chcę potem sie głodzić aby wmieścić sie w
      jakieś spodnie. Ale nie martw sie i myśl tylko o dzidzi smile
    • weronikarb Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 24.06.05, 09:38
      Ja przed ciążą 174cm i 70 kg wagi. W ciąz przytyło mi sie troche i w dzien cc
      wazylam 100,800 sad Zdarzylo mi sie w ciagu 2 tyg. przytylam 10kg. Zaraz po
      cieciu 10 kg mniej. Teraz 20 m-cy po cc waze 66,500 kg - niei cwiczac, nie
      karmiac i nie stosujac diet smile Dziecko to najlepszy aerobic.
      Teraz troche krece hula-hopem na talie i jakies 10 kg przy okazji aby sie
      pozbyc smile
    • gosia_grabosia Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 24.06.05, 09:51
      No to ja tak mniej optymistycznie. W pierwszej ciąży przytyłam 16 kg. Niby nie
      suer dużo ale.... Zaczęłam od 72 przy wzroście 167 cm a skończyłam na 88. Fakt,
      że końcówka ciąży to 40 stopniowe upały i opuchlizna, wiec mialam nadzieję, że
      szybko zrzucę. A tu nic....... Mówi się że przy karmieniu piersią spadaja
      kilogramy a u mnie gucio. Przez pierwsze kilka tygodni jadlam tylko gotowane
      kurczaczki itp, piłam wode niegazowaną, a na wadze .... NADAL 88!!! Potem juz
      sie przyzwyczailam. Karmiłam Zuzie 22 miesiące. Po skończeniu karmienia - też
      nic sie nie ruszyło sad.

Jak poszłam do pracy to zaczęło mi to jednak przeszkadzać. Troche sie
      zirytiwałam i zaczęłam dietę, która też nic nie dała. Już zirytowana
      baaaaaaardzo usmiechnęłam się ładnie do lekarki i dostałam recepte na MERIDIĘ
      15. No i podziałało. Brałam tylko miesiąc, ale przez trzy schudłam 20 kilo!!!!!
      Do tego intensywna siłownia, picie tylko wody i nie za tłuste jedzenie, dużo
      sałatek itp.

W czerwcu zeszłego roku rzuciłam palenie (w pierwszej ciąży nie palilam i w
      czasie karmienia też ni, ale potem wróciłam) i do zajścia w ciążę przybyło 6
      kg, a teraz mam 2 kg na plusie, jestem w 14 tygodniu. Zobaczymy jak będzie wink

Pozdrawiam wszystki te mniej i bardziej puszyste mamusie i przyszłe mamusie
      • orgovana Re: gosia_grabosia ! 24.06.05, 11:48
        Witaj mozesz mnie uswiadomic co to jest ta meridia 15 ? dzieki smile
    • budzik11 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 24.06.05, 10:02
      Hej! To i ja się dopisuję - 170cm i 76 kg przed ciążą, obecnie 22tc i waga na
      ostatniej wizycie tydzień temu - 79,9. Czyli niecałe +4g. Ale i tak mam
      problemy np. z ubraniem się - nakupiłam sobie ciuchów w szmateksie, ale
      chciałam sobie kupić dzinsy z pasem na brzuch. Pani dała mi jakieś,
      przymierzyłam - weszły wprawdzie, ale były okropnie opięte na udach i pupie.
      Pytam, czy mogę prosić o większe. Pani zrobiła wielkie oczy "To trójeczka jest
      za mała???" Ja na to, że tak, a ona rozłożyła ręce i wzruszyła ramionami.
      Wredna małpa. Fakt, że w końcu nie muszę wiecznie wciągać brzucha, ale teraz
      wyglądam jak operowa diva w tych zwiewnych ciuchach...
      • weronikarb Budzik ja nosilam rozm. 52 24.06.05, 10:47

• skalnieta25 Re: Dziewczyny, wymyslcie cos:) 24.06.05, 12:35
      Czesc Motylki.
      Mam maly problem. Jutro mam slub siostry i weselisko. Zjedzie sie cala
      rodzinka. Prawie wszyscy widzieli mnie o jakies 30 kilo mniejszasmile
      Znam ich i wiem ze nie obedzie sie bez glupich pytan i stwierdzen dotyczacych
      mojego wygladu. Znacie jakies kasliwe odpowiedzi??? Docinki?? Nie chce sie
      tylko usmiechac tylko dzialac i im utrzec nosa.
      Jak cos macie to napiszcie prosze.
      Cmokam AGA
      • orgovana Re: skalnieta25 24.06.05, 12:49
        No wiec moje zawsze dziala, "lepiej byc przyjemnie ogragla i wygladac 10 lat
        mlodziej niz sucha i wygladac 10 lat starzej " wierz mi to dziala bo to prawda
        hehe smile
    • mag_75 Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 27.06.05, 20:21
      Ja też skończę jako "trzycyfrowa mama" smile Ale się przejmę tym po porodzie. Co
      do cesarki to chyba przesada. Mnóstwo nas by rodziło z takiego powodu przez
      ccsmile Tylko czasami komentarze na temat dużego brzucha w tak wczesnaj ciąży (15
      tydzień) potrafią wkurzyć... Ale nie dam się!
    • moniczka0077 Re: "Puszyste" przyszle mamy - NIE JESTEŚ SAMA:-) 27.06.05, 23:24
      WITAM!!!
      JESTEM W 36TC NIUCHRONNIE ZBLIŻAM SIĘ TO WAGI ...KG.CIŚNIENIE MIAŁAM ZA WYSOKIE ALE BIORE TABLETKI I JEST W PORZĄDKU ,POZATYM ZE ZDRÓWKIEM JEST OKI.GORZEJ JEST Z UPAŁAMI ...ALE NA TO NIC PORADZIĆ NIE MOGE smile
      CO DO UBRAŃ TO ŁAŻE PO CIUCHLANDACH BO TAM MOŻNA SPOTKAĆ MNÓSTWO FAJNYCH DUŻYCH RZECZY ...I NIE MUSZE SIĘ DENERWOWAĆ ŻE NIE MA TAKIEGO ROZMIARUsmile
      A CO DO LEKARZA TO PIERWSZY RAZ SŁYSZE ŻE TAKA WAGA KWLIFIKUJE KOGOŚ DO CC!I ZDAJE MI SIĘ ŻE GORZEJ GOJĄ SIĘ RANY U PUSZYSTEJ OSOBY NIŻ U SZCZUPŁEJ .POZDRAWIAM CIĘ CIEPLUKO !!! NIE MA SIĘ CZYM PRZEJMOWAĆ BYLE DZIECI BYŁY ZDROWEsmile)) MONIKA D
      • jolciabyd Re: "Puszyste" przyszle mamy - NIE JESTEŚ SAMA:-) 28.06.05, 09:02
        czesc
        ja w pierweszej ciazy przytylam 25 kg startowalam z 72 kg przy 178cm wzrostu
        juz w dniu porodu bylam lzejsza o 16 kg, po pol roku moja waga wskazywala 77 kg
        i tak jest do dzis, a dzis 6tc i mam nadzieje ze bedzie troche mniej
        pozdrawiam
      • aniutkabj Re: "Puszyste" przyszle mamy - NIE JESTEŚ SAMA:-) 28.06.05, 09:25

• agator3 Re: "Puszyste" przyszle mamy - NIE JESTEŚ SAMA:-) 28.06.05, 13:49
          Czesc dziewczyny i ja dolanczam sie do otylych motyli.A wiec moja waga z przed
          ciazy 112kg przy wzroscie 162cm teraz jestem w 35tc i waze 117kg i wcale zaden
          lekarz nie dal mi zalecen do cc nawet jesli w ciazy cisnienie mi podskoczylo
          ale biorac tabletki unormowalo sie i wcale sie zle nie czuje z ta waga a czy
          schudne po rozwiazaniu to sie okaze.Powiem jeszcze ze 4 lata temu wzylam 72kg
          moim zdaniem utylam tak duzo bo przestalam palic.Zona mojego kuzyna wazyla
          135kg jak rodzila i zadnego cc nie miala.Nie wiem co to za lekarz co daje takie
          zalecenia.smile)
        • moniczka0077 Re: "Puszyste" przyszle mamy - NIE JESTEŚ SAMA:-) 29.06.05, 13:10
          MAM COŚ TAKIEGO CZASAMI ALE TO NIE JEST OD CIŚNIENIA PRZYNAJMNIEJ U MNIE (MAM CIŚNIENIOMIERZ W DOMKU WIĘC SOBIE MIERZEsmile))U MNIE TO SĄ TO TAKIE WEWNĘTRZNE NERWY (PULS MAM WTEDY DOBRZE PONAD 100),CHOĆ NIE WIEM SKĄD ONE SIĘ BIORĄ BO ŻYJE SOBIE BARDZO SPOKOJNIE WRECZ BEZSTRESOWO!
          POZDRAWIAM CIEPLUTKO !!! MONIKA D
    • zuz-anka triumph 95 F 29.06.05, 12:16
      Czy któraś z was nie chciałaby kupic ode mnie nowego, nie noszonego czarnego
      triumpha 95 F model Visuelle R? Za 115 zł (w salonie 129), koszt przesyłki biorę
      na siebie; piszcie na zuz-anka@wp.pl; pozdrawiam
    • qbolina Re: "Puszyste" przyszle mamy - czy jestem sama? 29.06.05, 19:55
      no jak dobrze trafić wreszcie na swoich.... wink
      W ciągu ostatnich kilku lat przybyło mi ok 15kg, zawsze byłam ciężkawa - ale nie należę do wysokich, więc i przed ciążą z wagą 76 wyglądałam jak kuleczka... wink teraz 28 tygodni za mną, jestem kuleczką 6,5kg na plusie. No ale mam podejrzenie cukrzycy ciązowej, niestety (rodzinne obciązenie robi swoje). Jutro wybieram się do szpitala na "profil dobowy" pod tym względem.
      I juz postanawiam NIE ŻREĆ, jak tylko to będzie możliwe... wink)))
      Pozdrawiam motylkowe brzuszki!!!
      magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka