agnieszka1700 27.06.05, 23:29 na czym polega badanie szyjki??czy to badanie ginekologiczne na fotelu?czy tez mozna przez usg odpiszcie bo ciagle mi sie brzuch napina moze to spowodowane szyjka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciopek1 Re: ciagle napinanie brzucha 28.06.05, 09:31 Badanie szyjki to zwykłe badanie ginekologiczne na fotelu, jeśli lekarz będzie chciał sprawdzić dokładnie to może zbadac szyjke na usg- wtedy to badanie dopochwowe- nic strasznego. Napinający się brzuch może być sygnałem skracania się i otwierania szyjki , ale wcale nie musi - u mnie szyjka bez zmian a brzuszek też twardnieje - ponoć jeśli tych skurczów nie ma za dużo to wsyztsko gra bo macica musi sobie "potrenować"przed godziną zero. Nic się nie martw , na pewno wsyztsko ok. Pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka84 Re: ciagle napinanie brzucha 28.06.05, 14:11 Mi rowniez napina sie brzuszek. na poczatku sie wystraszylam i poszlam do pani doktor, ale powiedziala, ze jestem przewrazliwiona i troche za duzo panikuje. Czyli napinanie brzuszka nie okazalo sie byc przyczyna skracania i rozwierania szyjki. Odpowiedz Link Zgłoś