renata120 02.07.05, 14:37 Hej-!!jestem w 17 tygodniu ciązy i mam straszne zaparcia-ojojoj.Nie wiem co robic-dieta nie pomaga-jem suszone owoce i takie i pije wode mineralna i nic: (-moze ktos z was by mi poradził????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d0nia Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 15:16 ja tez narzekałam na zaparcia. moj gino zalecił mi syropek "Lactulosum". Leczy on długotrwałe zaparcia i nawet na ulotce nie ma przeciwskazań dla kobiet w ciąży i kobiet karmiących, poniewż nie wchłania się on do krwobiegu. Dostepny jest on bez recepty. Lekarz zalecił mi pić go na czczo, najpierw trzy łyżki rano aż zadziała, potem codziennie po jednej łyżce na czczo. Jak na razie działa bez zażutu, piję go od dwuch tygodni. powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 15:53 równiez polecam syropik Lactulosum - mnie pomógł bardzo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emilko1 Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 16:51 Lactulosum pije od początku ciązy (jestem w 6 miesiacu)i bardzo dobrze mi sluzy Moja p ginekolog polec tez czopki glicerynowe ale ja nie cierpie czopkow A po syropku jest naprawde ok Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 18:54 Trzeba jeść produkty bogate w błonnik.Jabłka,suszone morele,sliwki.Agrest tez dobrze wpływa na pracę jelit.Jak do tej pory a jestem juz w 33 tc nie mam zaparć. Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 19:01 Hej, ja też miałam z tym problem , polecam nieprzebrane ilości kiwi, mnie czyściły jak malowane i bez bólu. Dodatkowo możesz użyć czopków glicerynowych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matylda301 Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 20:34 zgadza sie kiwi to rewelacja, ponadto sok pomidorowy Odpowiedz Link Zgłoś
agulka322 Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 10:57 Na mnie dziala najlepiej jak zjem musli na sniadanie - takie tradycyjne z platkami owsianymi i rodzynkami. Pozdrowienia Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zaba1979 Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 14:03 Hej!Ja tez miałam ten problem i baaaardzo mi dokuczał.Jadłam rano, na czczo trzy łyzki płatków owsianych zmieszanych z siemieniem lnianym i łyzka miodu (to niekoniecznie,ja dodawałam zeby lepiej smakowało) zalane gorącą wodą,ale tylko tak żeby zrbiła sie papka.Po tym wypijałam szklankę wody i normalne sniadanko.Działa a przy okazji płatki maja kwas foliowy.Drugi sposób to kapusta kiszona albo sok z niej.Tylko zanim ruszy troche może poboleć brzuch.Kiwi tez działa.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koma77 Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 14:41 Na początku ciąży pomagała mi woda pita rano na czczo, teraz kawa z mlekiem z rana i po sprawie. Zresztą odkąd dzieciątko urosło nie mam już tego problemu, wystarczy ze kopnie mnie odpowiednio i hohoho, raz musiałam w środku nocy pędzic do kibelka Odpowiedz Link Zgłoś
solcia1 Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 15:20 Boże kochany, mi już nic nie pomaga. Na myśl o jogurtach (Activia) i śliwkach suszonych robi mi się niedobrze. Jem od dłuższego czasu Vitalisy zmieszane z siemieniem lnianym, piję wodę na czczo, staram się dużo owoców i chyba organizm przyzwyczaił się już bo gucio z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 15:25 Jest coś jeszcze gorszego - sok z kiszonej kapusty pity na czczo... Zaręczam, że trzeba powstrzymywać pawia, a potem przez pół dnia odbija się kwasem, grrr...! Odpowiedz Link Zgłoś
gerdzia2 Re: ZAPARCIA w ciąży 05.07.05, 12:39 JA to jestem dopiero ewenement. Mi nawet ciąża nie przeszkadzała w zaparciach, ale teraz to jest koszmar, a właściewie był. Próbowałam syrop lactulazoę ale nie bardzo na mnie działał, activia raz na 3 dni. Teraz biorę magnefar B6. To jest magnez z witaminą B6. Dostałam go na skurcze w nogach i w ogóle na skucze macicy. Biorę 3x2 tabletki-rewelacj codzienne czyszczenie. Zapytaj swojego lekarza czy możesz brać. Podobno nie da się przedawkować bo wydala sie nadmiar z siuśkami. Odpowiedz Link Zgłoś
solcia1 Re: ZAPARCIA w ciąży 05.07.05, 14:38 Dzięki, zapiszę sobie, aczkolwiek już zwątpiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
aaanulka Re: ZAPARCIA w ciąży 05.07.05, 18:07 Witam Ciebie serdecznie: Ja w tym tygodniu ciąży (może i wcześniej)miałam również zaparcia. Zaczęłam brać witaminy dla kobiet w ciąży i jak ręką odiął. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś