Dodaj do ulubionych

ZAPARCIA w ciąży

02.07.05, 14:37
Hej-!!jestem w 17 tygodniu ciązy i mam straszne zaparcia-ojojoj.Nie wiem co
robic-dieta nie pomaga-jem suszone owoce i takie i pije wode mineralna i nic:
(-moze ktos z was by mi poradził?????????????????
Obserwuj wątek
    • d0nia Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 15:16
      ja tez narzekałam na zaparcia. moj gino zalecił mi syropek "Lactulosum". Leczy
      on długotrwałe zaparcia i nawet na ulotce nie ma przeciwskazań dla kobiet w
      ciąży i kobiet karmiących, poniewż nie wchłania się on do krwobiegu. Dostepny
      jest on bez recepty. Lekarz zalecił mi pić go na czczo, najpierw trzy łyżki
      rano aż zadziała, potem codziennie po jednej łyżce na czczo. Jak na razie
      działa bez zażutu, piję go od dwuch tygodni.
      powodzenia i pozdrawiam
      • pysienka Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 15:53
        równiez polecam syropik Lactulosum - mnie pomógł bardzosmile pozdrawiam
        • emilko1 Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 16:51
          Lactulosum pije od początku ciązy (jestem w 6 miesiacu)i bardzo dobrze mi sluzy
          Moja p ginekolog polec tez czopki glicerynowe ale ja nie cierpie czopkow
          A po syropku jest naprawde ok
    • magdulka26 Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 18:54
      Trzeba jeść produkty bogate w błonnik.Jabłka,suszone morele,sliwki.Agrest tez
      dobrze wpływa na pracę jelit.Jak do tej pory a jestem juz w 33 tc nie mam
      zaparć.
    • lineczkaa Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 19:01
      Hej, ja też miałam z tym problem sad, polecam nieprzebrane ilości kiwi, mnie
      czyściły jak malowane i bez bólu. Dodatkowo możesz użyć czopków glicerynowych.
      pozdrawiam
      • matylda301 Re: ZAPARCIA w ciąży 02.07.05, 20:34
        zgadza sie kiwi to rewelacja, ponadto sok pomidorowy
    • agulka322 Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 10:57
      Na mnie dziala najlepiej jak zjem musli na sniadanie - takie tradycyjne z
      platkami owsianymi i rodzynkami.
      Pozdrowienia
      Aga
      • zaba1979 Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 14:03
        Hej!Ja tez miałam ten problem i baaaardzo mi dokuczał.Jadłam rano, na czczo
        trzy łyzki płatków owsianych zmieszanych z siemieniem lnianym i łyzka miodu (to
        niekoniecznie,ja dodawałam zeby lepiej smakowało) zalane gorącą wodą,ale tylko
        tak żeby zrbiła sie papka.Po tym wypijałam szklankę wody i normalne
        sniadanko.Działa a przy okazji płatki maja kwas foliowy.Drugi sposób to kapusta
        kiszona albo sok z niej.Tylko zanim ruszy troche może poboleć brzuch.Kiwi tez
        działa.Pozdrawiam!!!
    • koma77 Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 14:41
      Na początku ciąży pomagała mi woda pita rano na czczo, teraz kawa z mlekiem z
      rana i po sprawie. Zresztą odkąd dzieciątko urosło nie mam już tego problemu,
      wystarczy ze kopnie mnie odpowiednio i hohoho, raz musiałam w środku nocy pędzic
      do kibelka big_grin
      • solcia1 Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 15:20
        Boże kochany, mi już nic nie pomaga. Na myśl o jogurtach (Activia) i śliwkach
        suszonych robi mi się niedobrze. Jem od dłuższego czasu Vitalisy zmieszane z
        siemieniem lnianym, piję wodę na czczo, staram się dużo owoców i chyba organizm
        przyzwyczaił się już bo gucio z tego.
        • naturella Re: ZAPARCIA w ciąży 04.07.05, 15:25
          Jest coś jeszcze gorszego - sok z kiszonej kapusty pity na czczo... Zaręczam,
          że trzeba powstrzymywać pawia, a potem przez pół dnia odbija się kwasem,
          grrr...!
    • gerdzia2 Re: ZAPARCIA w ciąży 05.07.05, 12:39
      JA to jestem dopiero ewenement. Mi nawet ciąża nie przeszkadzała w zaparciach,
      ale teraz to jest koszmar, a właściewie był. Próbowałam syrop lactulazoę ale
      nie bardzo na mnie działał, activia raz na 3 dni. Teraz biorę magnefar B6. To
      jest magnez z witaminą B6. Dostałam go na skurcze w nogach i w ogóle na skucze
      macicy. Biorę 3x2 tabletki-rewelacj codzienne czyszczenie.
      Zapytaj swojego lekarza czy możesz brać. Podobno nie da się przedawkować bo
      wydala sie nadmiar z siuśkami.
      • solcia1 Re: ZAPARCIA w ciąży 05.07.05, 14:38
        Dzięki, zapiszę sobie, aczkolwiek już zwątpiłam...
    • aaanulka Re: ZAPARCIA w ciąży 05.07.05, 18:07
      Witam Ciebie serdecznie:
      Ja w tym tygodniu ciąży (może i wcześniej)miałam również zaparcia. Zaczęłam
      brać witaminy dla kobiet w ciąży i jak ręką odiął. POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka