Gość: Kaśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:15 Mam 16 lat i jestem w 2 miesiącu ciąży jak poinformować rodiców by się nie zdenerwowali i mojego chłopaka o tym by się nie przestraszył ?? Jak mam się zachować ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T-800 Re: Ciąża :-O IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.07.05, 18:31 Wybierz odpowiednie forum: forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2167187.html forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29 Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Ciąża :-O 05.07.05, 18:56 Bez wzgledu na ich pierwsze emocje zachowaj zimna krew,z rodzicami porozmawiaj w domu,postaraj sie aby nikt wam nie przeszkadzal,nawet jesli sie zezloszcza ty nie krzycz i nie miej pretensji.Daj im czas na zaakceptowanie sytuacji.jestes mlodziutka moga sie bac ze nie dasz sobie rady itd. Jesli chodzi o chlopaka to szczerze mysle ze najpierw sie przestraszy(ty sie nie wystraszylas?)ale to wasza a nie tylko twoja sprawa! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Ciąża :-O 05.07.05, 20:01 przede wszystkim musisz sie najpierw sama zastanowic jakich argumentow urzyc, co powiedziec, mozesz sobie nawet napisac na kartce, tok"rozmowy" przygotuj sie ze mozesz uslyszec wiele przykrych rzeczy od rodzicow,po bedea wsciekli,uslyszysz o nieodowiedzialnosci,padnie pytanie jak sobie dasz rade i wiele innych,moze nawet zasugeruja aborcje,musisz byc na to gotowa. Badz spokjna,nie krzycz do nich-nie mniej pretensji ,bo nie mozesz ich miec,oni moge.Powiedz spokojnym tonem ze wiesz ze postapilas nie dokonca tak jak by chcieli,ale jesli tylko cie pomoga ,beda wspierac i kochac to napewno dasz sobie rade.Przy rozmowie moze byc twoj chlopak, jesli rodzice go lubia i znaja, a jesli chodzi o faceta hmmm...ile on ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: Ciąża :-O 05.07.05, 21:43 No to masz babo placek....Tak to jest jak sie nie mysli,ja w twym wieku o nauce myślałam a nie o seksie.Pewnie napiszesz że to był pierwszy raz i myślałaś że od tego się nie zajdzie....Na prezerwatywe każdego stać,a wogóle to gdzie odpowiedzialność twego chłopaka?Pewnie jest w tym samym wieku-lepiej dla ciebie jak jest dużo starszy przynajmniej pomyśli co dalej.Dopiero co stajesz się kobietą a tu już macieżyństwo....ech ci młodzi.Pewnie mnie tu opiernicza ale każdy tak myśli a piszą co innego-a ja pisze co myśle seks nie jest dla dzieci bo potem są konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.ela Re: Ciąża :-O 06.07.05, 07:56 własnie cię zamierzam opierniczyć szkoda teraz juz słów na gadanie o konsekwencjach, bo juz się stało dziewczyna potrzebuje teraz pomocy a nie takiego pustego gadania a że tak myslisz - cóż, ja też, no ale teraz to już naprawdę musztarda po obiedzie, nic jej to nie pomoże a może zdołować - a tego jej teraz najmniej potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
privata Re: Ciąża :-O 06.07.05, 10:38 Święta racja, jak się myśli to się cierpi. Do nauki, a nie bzdury w głowie, głupia dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2205 Re: Ciąża :-O 06.07.05, 08:10 Nie zazdroszczę ci,szkoda że nie pomyślałaś wcześniej o konsekwencjach,no ale cóż stało się.Ja mam koleżankę która zaszła w ciąży mając ledwie skończone 16 lat,bała się strasznie bo miała bardzo surowych i zasadniczych rodziców.Myślała że ją wygobią z domu lub zmuszą do aborcji (a tego nie chciała),no i że chłopak ją zostawi.Okazało się całkiem inaczej rodzice okazali się wyrozumiali,mieli wielki żal ale postanowiłi jej pomóc a nie odtrącać i chłopak okazał sie odpowiedzialny,teraz już są po ślubie 8lat,mają 3-kę dzieci i są bardzo szczęśliwi, życzę i tobie takiego heppi endu,POWODZENIA.PS.napisz jak będzie po wszystkim,jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
viola681 do privata 06.07.05, 11:15 sama jestes glupia i pewnie zakompleksiona.dziewczyna i tak jest zalamana a ty ja jeszcze dobijasz.ja bylam rok od niej starsza jak zaszlam.i wcale nie rzucilam nauki.mam wyksztalconych i zamoznych rodzicow i dalam sobie rade.moze szkola zapewni ci prywatnych nauczucieli na czas ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś