Dodaj do ulubionych

Uciążliwe bóle głowy,czy to przez chormony?

11.07.05, 17:04
Witam ostatnio często pobolewa mnie głowa dokładnie z przodu w okolicach
powyżej czoła.Od początku ciąży nie miałam ich tylko pd tygodnia dzień w dzień
mnie boli,nie jest on mocny ale uciążliwy.Dodam że to nie zatoki ani nie
jestem alergikiem.Czy to przez chormony,a może cos się nie dobrego
dzieje?Pozdrawiam
[url=www.baby-gaga.com/]https://tickers.baby-gaga.com/p/dev021pb___.png[/url]
Obserwuj wątek
    • leni_wa Re: Uciążliwe bóle głowy,czy to przez chormony? 11.07.05, 17:58
      witaj!

mnie rowniez bardzo boli glowa. i tez w okolicy czola. od jakis 5 dni,
      codziennie, ale nie caly czas. dodam, ze wczesniej mnie nie bolala. Za godzine
      mam lekarza, ktory potwierdzi (albo niesad moja ciaze. tescii wyszly pozytywniesmile
      zapytam go o ten bol glowy! A Ty w ktorym tyg. jestes?

pozdrawiam serdecznie!
      • diablica26 Re: Uciążliwe bóle głowy,czy to przez chormony? 11.07.05, 18:00
        wg ostatniej miesiączki 11tc i pare dni ale pewnie wg usg 9-10tc
        • leni_wa Re: Uciążliwe bóle głowy,czy to przez chormony? 11.07.05, 18:02
          przeczytalam Twoja odpowiedz na temat testow. Czym sie u Ciebie objawiala niska
          prolaktyna? odpowiedz prosze...
          • diablica26 Re: Do leni_wa 11.07.05, 19:11
            leni_wa napisała:

> przeczytalam Twoja odpowiedz na temat testow. Czym sie u Ciebie objawiala niska
            > prolaktyna? odpowiedz prosze...
            Więc odpowiadam.....ja miałam bardzo wysoka prolaktynę jak norma jest ok600 to
            ja miałam 3,800!Narastało to pewnie przez 2lata bo wogóle starałam sie o dzidzie
            ponad 5 lat.cholernie tyłam mimo ze mało jadłam i to mnie zaniepokoiło poszłam
            do endrykologa i wyszło szydło z worka.Najpierw brałam bromergon powolny w
            skutkach i okropne działania niepożądane,potem musiałam brać Dostinex mało u nas
            znany lek ale drogi za 4 tabletki (1 na tydzień) ok 320 zł.Pobrałam 2 miesiące
            ale spadła mi tylko na 2,800 czyli troszke ponad tysiąc.Potem miałam doła że nic
            i nic się nie polepsza i od 6 miesięcy nic nie brałam i tu nagle ciąża?!Niewiem
            jakim cudem mój lekarz endrykolog-ginekolog też mówi że to cud.Nawet niewiem ile
            miałam tej prolaktyny jak zaszłam....być może przez te 6 miesięcy samo się
            unormowało bez ingerencji leków.Zato co zostało po prolaktynie to ogromna
            nadwaga ważę 125kg a ważyłam 5 lat temu 80kg.choć nigdy szczupła nie byłam.Ale
            połozna mnie pocieszała że jeszcze grubsze maja dzieci.Mówia że po porodzie
            powoli wróce do normy bo poród wszystko unormuje to raz dwa że przy maleństwie
            szybko sie chudnie to mnie pociesza.Fakt moja ciaża do wysokiego ryzyka należy
            raz że przez wage dwa że przez ta prolaktyne ale trzymam się,pozdrawiam
    • aniarad1 Re: Uciążliwe bóle głowy,czy to przez hormony? 11.07.05, 18:25
      Myęlę, że bardzo możliwe, że Twoje bóle głowy związane są z ciążą. Mnie, dla
      odmiany, bardzo często boli głowa, a w drugiej ciąży prawie wcale. No i tez
      pewnie hromony...tylko inaczej na mnie wpływają...
      • mobiadek Re: Uciążliwe bóle głowy,czy to przez hormony? 11.07.05, 19:05
        Bóle głowy w ciąży mogą być "zwykłymi" dolegliwościami, ale czasem powody mogą
        być inne. W moim przypadku było to podwyższone ciśnienie. Tak więc lepiej to
        sprawdzić (bez paniki oczywiście, bo to to dopiero może podnieść ciśnienie wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka