03.08.05, 19:36
Witam, wlasnie dostalam te zastrzyki (clexane 100) ze wzgledu na nawrot
zakrzepicy, czy ktoras z was robila je sobie w brzuch? Interesuje mnie czy
ten lek jest dobrze tolerowany w ciazy i czy brzuchol pozniej nie boli.
Obserwuj wątek
    • rita75 Re: Clexane 03.08.05, 19:40

Bralam clexane w ciazy, ale krotko, raptem 3 dni. Raczej robienie zastrzyku w
      brzuch,w stanie blogoslawionym jest niewskazane, w szpitalu mialam w udo.
      • arsen1983 Re: Clexane 03.08.05, 19:47
        Ja biore Clexane 40mg/0,4ml od ponad miesiąca i jeszcze przede mną 6 miesięcy.
        Clexane jest nie groźne dla płodu, nie przenika do niego. Na początku miałam
        lekkie siniaki na brzuchu, ale teraz sie wprawiłam i jest ok. Po zastrzyku
        zostaje tylko kropeczka, której nie ma na drugi dzień.
        A w którym jestes tygodniu ?
        Ja miałam zakrzepicę rok temu, teraz jestem w 13 tyg, więc także obawiam się jej
        nawrotu.
        Pozdrawiam
        • phantomka Re: do Arsen 03.08.05, 20:20
          Ja mialam zakrzepice pierwszy raz 10 lat temu (pourazowo), teraz jestem w 22
          tc. i niestety zaczely wracac potworne skurcze. Skierowali mnie do szpitala,
          ale sie nie dalam, skoro moge sie leczyc w domu. A gin powiedziala mi dzisiaj,
          ze i tak najgorsze przede mna, bo pozniejsze obciazenie brzuchem bedzie
          powodowalo wieksze dolegliwoscisad.
    • midwife4 Re: Clexane 03.08.05, 20:00
      W ciąży bezpieczniej robić clexane w udo. jest tak samo dobrze przysfajalny.
    • pimpek_sadelko Re: Clexane 03.08.05, 20:07
      podaj lapke!smile
      ja sie kulam od 4 tc do 26!
      z tym, ze ja mialam 40 jednostek. zastrzyki naprawde pryszczaste, czasami jak
      trafisz w unerwione miejsce to lekko zaboli a tak to naprawde NIC!
      dasz radesmile
      lek tolerowalam naprawde rewelacyjnie, moj syn tezsmile
      • phantomka Re: Clexane 03.08.05, 20:17
        Pimku mialas w brzuch? Bo jutro przychodzi pigula pokazac mi jak je robic, ale
        mialam wskazanie robic w brzuch i teraz nie wiem, czy zmienic na to udo?
        Ja mam nadzieje, ze po tych 2 tygodniach mi przejdzie, chociaz juz mnie
        nastraszyli zastawka w lydkesad(
        • pimpek_sadelko Re: Clexane 03.08.05, 20:23
          milam w brzuch i lekarz powiedzial, ze mam kluc w brzuch a uda zostawic na
          czas, kiedy brzuch bedzie napiety i duzy. mial racje, koncowke zastrzykow
          bralam w nogi, gdybym wczesniej ich nie poszczedzala to nie mialabym gdzie sie
          pokluc....
          Ty bedziesz pewnie na clexanie do konca... a acard tez masz?
          w brzuch naprawde latwo ( chociaz przyznam sie ze zadnego nie robilam ja,
          tylko maz-lekarz), z tym, ze technicznie jest to proste, ja mialam opory w
          glowie. musisz wziasc fald skury i wbic w miare prosto igle, a potem
          wstrzyknac. mozna szybko.kup sobie w aptece gaziki do dezynfekcji LEKO, sa
          nasaczone spirytem, ulatwiaja zycie. powodzenia!smile
          • phantomka Re: Clexane 03.08.05, 20:34
            Acardu nie dostalam, biore jeszcze detralex i aspargin.
            Ja mam zamiar robic sama, ale zobaczymy co z tych zamiarow zostaniesmile.
            • pimpek_sadelko Re: Clexane 03.08.05, 20:36
              phantomka napisała:

> Acardu nie dostalam, biore jeszcze detralex i aspargin.
              > Ja mam zamiar robic sama, ale zobaczymy co z tych zamiarow zostaniesmile.
              moje kolezanki same sie szprycowaly, tylko ja taka niedorobiona jestemsmile
        • arsen1983 Re: Clexane 03.08.05, 20:32
          To nic trudnego. Złap fałdę brzuszną jakbyś chciała sprawdzić ile masz
          tłuszczyku, najlepiej rozluźnij brzuch, połóż się i wbij cała igłę. Delikatnie
          wprowadzaj płyn. Mam doświadczenie, bo widziałam jak pielęgniarka mi robiła w
          szpitalu kiedyś jak leżałam.
          • agakra Re: Clexane 03.08.05, 21:36
            nie przejmuj sie, po 2 tygodniach bedzie to dla ciebie tak naturalne jak mycie
            zebow. Bralam od poczatku ciazy do ok. 20 tygodnia w brzuszek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka