18.08.05, 10:07
Czy falvit jest dla kobiet w ciazy czy to zestaw witamin dla kobiet w ciazy?
Nie ma w skladzie kwasu foliowego, wiec nalezy brac i to i to?
Obserwuj wątek
    • amelia42 Re: Falvit 18.08.05, 10:34
      Ja brałam i to i to.
      • diana1 Re: Falvit 18.08.05, 10:38
        ja na początku brałam elevit, później brałam falvit, ale na ostatniej wizycie
        moja gin kazała mi wrócić do Elevitu, mimo, iz moje wyniki sa bdb (hemoglob -
        12,7) - tam jest więcej dawek minerałów których nam potrzeba. Z przyczyn braku
        Elevitu kupiłam Maternę.
        Moim zdaniem, jeśli mozesz zmienić lek, to zrób to. Osobiście wiem,ze jest
        spora róznica w cenie, ale czego sie nie robi dla maluszka.
    • mala.ela Re: Falvit 18.08.05, 10:41
      ja brałam falvit i folik. Ostatecznie przerzuciłam się na feminatal bo w sumie
      wychodzi taniej.
      • murken Re: Falvit 18.08.05, 10:50
        Biore falvit juz 7 miesięcy.Obecnie 36 tydz. ciąży.Wyniki mam bardzo dobre.Twój
        organizm przyswoi tylko tyle witamin ,ile mu potrzeba.W jedzonku przecież też
        jest dużo witaminek i to łatwiej przyswajanych.Uważam,że o tej porze roku,jaką
        mamy lepiej jeść więcej warzywek i owoców ,niż brać syntetyczne witaminy.
        • nan78 Re: Falvit 18.08.05, 11:02
          To samo powiedziała moja ginka. Teraz jest tyle witamin w świeżych owockach i
          warzwkach, że lepiej jest je jeść niż syntetyczne witaminki. Oczywiście jeżeli
          wszystkie wyniki są dobre i nie trzeba dodatkowo uzupełniać jakiś konkretnych
          składników.
          Ja postanowiłam zastosować "złoty środek" i dziko obżeram się owockami a
          witaminki łykam co drugi albo trzeci dzień.
          Pozdrawiam smile
          • 111nika Re: Falvit 18.08.05, 11:32
            No wlasnie ja biore i to i to. Nie chce przerzucac sie na inne witaminy wlasnie
            ze wzgledu na roznice w cenie. Dzieki za opinie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka