szept_ciszy 18.08.05, 19:03 Przed ciążą byłam osobą przy kości-ważyłam 80 kg. Do 5 miesiąca tyłam ok 1- 1,5 kg na miesiąc. W 6 mies. przytyłam nagle 5 kg Teraz ważę 96 kg i nie wiem kiedy to się skończy. Jestem w ciąży 7.5 miesiąca- kiedy przestane przybierać na wadze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wewska Re: Waga- Załamka :( 18.08.05, 19:13 Szepciku, zgubisz potem. Teraz się tym nie przejmuj. Znowu będziemy na naszym forum wpisyweać menu - wtedy będziemu superlaski. A na razie jedz z rozsądkiem i broń Boże - nie dietuj w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: Waga- Załamka :( 18.08.05, 19:20 Absolutnie nie odchudzam sie i nie będe chodź mam ochotę niezmierną Zaczynam jednak mieć dosć ludzi którzy mówią mi: "grubasku" "pączusiu" itd... Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Waga- Załamka :( 18.08.05, 19:14 nie martw się jak urodzisz zaczniesz tracić,bardzo w tym pomaga karmienie piersią(tym bardziej że nie je się wtedy smażonego) ja przytyłam 25kg a potem zgubiłam 27 teraz już 12kg jak się okazuje dieta nie ma szczególnego znaczenia w przybieraniu na wadze w ciąży,a skoro nie mamy na to wpływu to nie powinnyśmy się martwić )) Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Waga- Załamka :( 18.08.05, 19:34 lekarz mi mowil ze jak w pozniejszej ciazy nagle przytyje to powinnam mu powiedziec,tzn z czystym sumieniem nagle,bo jak mowie do meza ze "nagle przytylam" 1kg to mi zaraz macdonalds przypomina i juz nie ma nagle)), nie przejmuj sie,osobiscie zycze ci spokojnej dzidzi,ale nawet spokojne sa wymagajac to bedzie najlepsza dieta(latwo sie mowi ja tez sie boje)pozdrawiam mocno,nosek do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
nelaw Re: Waga- Załamka :( 18.08.05, 21:39 czesc! ja mam tak samo1 na pierwszym ważeniu u lekarza waga wskazywała 79.5 a po ostatniej wizycie 96. zwylke tyłam 1-2 kg a miedzy ostatnimi wizytami 4 kilo a dodam ze chodze co 3 tygodnie. aż lekarz mi ostatnio powiedzial ze to wsyd zeby dziewczyna tyle wzazyła. kazał zredukować napoje, pic małymi łyczkami a ja lubie sie tak napic aż zsapać ostatnio mierzyłam swoje spodnie to sie nie mieszcze, nie chodzi tu o brzuch tylko i baleroniaste uda i dupsko, nie mówiac juz o ramionach i rekach! mojemu chłopakowi nigdy nie przeszkadzało ze byłam przy kośći, teraz niby tez nie ale w zarcie pulpeciku powie do mnie. mam nadzieje ze tak jak dziewczyny pisza karmienie piersia i bieganie koło maleństwa pomoże zrzucic te zbędne kilogramy a jak nie to potem jakąś dietke trzeba bedzie zastosowac ale u mnie kiepsko z tym bo nie mam silnej woli pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: Waga- Załamka :( 18.08.05, 21:53 ten lekarz to jakiś głupi chyba jest. Ciekawe, że zakazł Ci pić. Powinnaś pić i to duuużo. A od tego ze będziesz pić mniej to napewno nie schudniesz a jedynie może się tak wydawać bo się odwodnisz. Równie dobrze mógł Ci powiedzieć abyś się odchudzała. Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Waga- Załamka :( 18.08.05, 22:00 pic pic ,ale wode baby ,wode.Latwo sie gada,mi tam najbardziej cola smakuje.trzeba uwazac na soki-bo wiekszosc jest dosladzana cukrem,no i jak sie do herbaty sypie 3 lyzeczki to nic dziwnego ze odradza picie.Nie wiem co napisac wiecej.Ja sie nie wymadrzam,bylam cwana jak w coazy nie bylam to jadlspisy pisala itd.pozniej po 15 tygodniowym wymiotowaniu caly dzien tak sie zaczelam obzerac ze odrazu w miesiac przytylam 2,5kg.teraz juz jem normalnie,a le co mi po tym,bede sie madrowac pod koniec,jak bede wiedziec iole przytylam Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger szept_ciszy 18.08.05, 22:36 na takie hasła są inne hasła: "jak ci za daleko obejść to przeskocz" "jak urodze schudne,a ty nie zmądrzejesz(tu kwestie można dostosować do sytuacji) no cóż rozumiem że psychika cierpi(choć bardziej kręgosłup i stopy)ale naprawde ciężarnej waga uroku nie odbierze a potem znajdziemy jakieś rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: Waga- Załamka :( 19.08.05, 09:57 Spokojnie. A nie puchniesz od zmagazynowanej wody? Ja przytyłam do 33 tygodnia ok 16 kg. I śmiesznie to wygląda, bo przytyłam w brzuchu, w tyłku trochę (bo mieszczę się we wszytskie przedciążowe biodrówki), w łydkach, kostkach u nóg, stopach i dłoniach - jestem opuchnięta po prostu. Lekarka mówi mi, ze to woda i że zniknie. Nie jem słodyczy bo mnie muli, najchętniej piję wodę mineralną lub miętę. I jakoś uspokojona przez lekarkę trwam. Pozdrawiam agA Odpowiedz Link Zgłoś
mokopi Re: Waga- Załamka :( 19.08.05, 10:43 Jeżeli dużo pijesz to tylko woda i jesteś popuchnięta. 2 lata temu w ciąży przytyłam 22 kg. Po porodzie wszystko zaczęło ze mnie schodzić, biegałam do ubikacji co godzinę. Dziwiłam się widząć moje uda o połowę mniejsze i nareszcie zobaczyłam kostki. 3 dni po porodzie okazało się że ważę ok 15 kg mniej (w dniu porodu 78 kg, po porodzie 63 kg). Odpowiedz Link Zgłoś
bergo1 srednia waga.... 19.08.05, 10:52 wedle ksiazek o ciazy, ktore tutaj czytalam, w 28-29 t.c. wazymy SREDNIO 75% tego ile jest nam dane przytyc w calej ciazy (100%). Ja przytylam ok 9 kg do tej pory, zatem wedle owych ksiazek powinnam przytyc ( przybrac na wadze) jeszcze z ok 3 kg. Dodam, ze nie mam opuchlizn ( na razie???), cala dodatkowa waga skoncentrowala sie na brzuchu i piersiach, nie jem wiecej niz przed ciaza, sporo sie ruszam. Zobaczymy czy utrzymam sie w owej "sredniej" POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_m26 Re: srednia waga.... 19.08.05, 11:38 No ja do 29 tygodnia przytyłam ok 6kg. Według tego wzoru powinnam miec przy końcu 8kg na plusie. jakos malo mi sie to wydaje no ale zobaczymy za jakis czas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mala.ela Re: srednia waga.... 19.08.05, 11:45 hmmm, wg moich wyliczeń mam przybrac jeszcze ok. 3 kg... też mi sie coś wydaje mało, przecież jeszcze całe dwa miesiace do końca! (nawet ponad) A podobno w ostatnich tygodniach tyje się najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Waga- Załamka :( 19.08.05, 11:44 Ja do 8 miesiąca ciązy przytyałam bardzo mało ok 5/6 kg.Potem waga poszła szybciej w górę i teraz mam na plusie 12 kg a jestem w 40 tc. Mam spuchniętę kostki,łydki,dłonie i na buzi też coś napuchałam.Mam nadzieję ,ż epo porodzie woda szybko ucieknie ze mnie .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Waga- Załamka :( 19.08.05, 11:53 ja tez tak mam, w 8 miesiacu przytylam tyle co przez siedem - mysle ze to brzuchol + obrzeki, bo ani nie jem wiecej , ani nie poszerzam sie w innych miejscach zaczelam troche panikowac, ale pomyslalam ze 9 miesiac to nie czas na odchudzanie, bo to co sie ze mna dzieje to fizjologia, a odchudzaniem moge pozbawic dziecko tygodni w brzuchu, ktorych byc moze jeszcze potrzebuje. bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś