styskadob5 22.08.05, 20:15 czy to grożne, dziś lekarz dał mi skierowanie do szpitala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: białko w moczu 22.08.05, 20:17 o wielu rzeczach: zagrozenie stanem rzucawkowym , infekcja drog moczowych itd... opcji masa. jak lekarz kazal isc do szpitala to grzej. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2777 Re: białko w moczu 23.08.05, 06:15 moj lekarz powiedzial ze to znaczy ze pije za malo wody wszystko ze mna OK na co wskazuja wyniki badan, nie ma co panikowac Odpowiedz Link Zgłoś
superslaw Re: białko w moczu 23.08.05, 07:28 Jeśli białku w moczu towarzyszy podwyższona ilość leukocytów czyli białych krwinek oznacza tostan zapalny i wtedy białko jest tego konsekwencją, tak powiedział mi nefrolog..leczy sie to kuracja antybiotykową ..natomiast gorzej gdy jest białko a nie ma stanu zapalnego..Trzymaj się pozdrawiam cięzarna żona slawsupera i mama 6 letniej Domci Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: białko w moczu 23.08.05, 13:03 Niemartw się ja miałam aż 132 białka w moczu bo miałam ostre zapalenie nerki związane z dużym kamieniem,przez co wylądowałam na patologi ciąży,leżałam 3 tygodnie,miałam zastrzyki,antybiotyki i inne leki,a dzidzia super nic się ie działo Odpowiedz Link Zgłoś
julia.jan Re: białko w moczu 23.08.05, 09:57 mi tez lekarz powiedzial ze za malo pijam plynow, a podwyzszone bialko mam prawie przy kazdej wizycie (19 t.) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: białko w moczu 23.08.05, 09:58 mysle, ze gdyby u autorki watku to byla kwestia za malej ilosci plynow to nie dostalaby skierowania do szpitala. trzymam kciuki, zeby to paskudne bialko okazalo sie czyms bardzo blahym! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: białko w moczu 23.08.05, 11:22 goshas3 napisała: > A co jesli jest slad bialka w moczu? sladowe ilosci z tego co wiem moga sie pojawiac, ale trzeba tego pilnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: białko w moczu 23.08.05, 11:31 hej ja mialam przez okolo 3 tygodnie bialko w moczu bez innych widocznych zmian i lekarze powiedzieli ze tak sie zdarza.nie wspominali o piciu ( ale bylo by to dziwne bo pije ponad 3 litry dziennie hehe) ale sprawdzali zawsze cisnieni i pytali czy nie mam "migotek" i zawrotow glowy. tez dostalam skierowanie do szpitala ale tylko mi pobrali krew i zrobili bardziej specjalistyczne badania. mam nadzieje ze u ciebie bedzie tez ok. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: białko w moczu 23.08.05, 11:34 Jednorazowe pojawienie się białka w moczu może być wynikiem- stresu, wysiłku fizycznego, gorączki( przy przedłużającym się stanie goraczkowym- nawet troszkę dłużej). Jeżeli pojawiają się wielokrotnie- jak u dziewczyn- jedna rada- udajcie się do innego lekarza. To totalna bzdura ze zbyt małą ilością wypijanego płynu. Zapytajcie się np na forum ginekologicznym, pójdźcie do lekarza w rejonie. Nie wiem skąd lekarze mają takie pomysły? Może to ten sam, bo, żeby 2 wpadło na ten sam pomysł?:-o Nie jest to fizjologiczne- zdecydowanie.Dla dobra swojego i ciąży szczerze radze- idźcie do innego lekarza i się poradźcie. Przykład- pyatnie na Porodzie bez stresu do lek ginekolog: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=24024798&a=24024798 -przeczytajcie odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julia.jan Re: białko w moczu 23.08.05, 13:15 Marta jesli mieszkasz w Niemczech kolo Hanoweru to moze rzeczywiscie mamy tego samego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
marta2777 Re: białko w moczu 23.08.05, 23:16 hej Julia, lepiej: mieszkam na Alasce, hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: białko w moczu 23.08.05, 23:31 www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,212 W sumie- wasza ciąża, wasza sprawa. Niektórzy lekarze się mylą- w tym wypadku wygląda na to, że i z forum ginekologicznego i Brzozowska... Odpowiedz Link Zgłoś
marta2777 Re: białko w moczu 24.08.05, 00:44 ale pisza tez ze sladowe ilosci lub pojawianie sie od czasu do czasu niekoniecznie swiadczy o powaznym lub jakimkolwiek problemie. Widocznie autorka watku ma ilosci ponad norme. Oczywiscie ze podejrzane objawy nalezy poprzec odpowiedniimi badaniami i ta decyzja nalezy do lekarza. W moim przypadku wszystko okazalo sie OK. Chcialam tylko dziewczyne pocieszyc, zeby sie na zapas nie martwila. Wiele z nas nie ma pojecia o wielu sapektach medycznych, wiec i od wielu z nas nie mozna wymagac wyczerpujacej odpowiedzi, a kazdy ma prawo sie wypowiedziec na tyle na ile wie skoro dziewczyna pyta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś