Dodaj do ulubionych

jestem załamana

25.08.05, 15:40
byłam u gina, nie bede miała dzidziusia, w najbliższym, czasie poronie, jajko
jest puste a powino być już serduszko powiedział, według obliczeń 6tydzień
5dzień, nie wiem co mam z sobą zrobic, opłakałam się już, ale to nic nie
daje....
Obserwuj wątek
    • ikaes Re: jestem załamana 25.08.05, 15:42
      też to przechodziłam - puste jajo płodowe, też ryczałam. Co prawda szybko
      zaszłam w ciążę po zabiegu - zabieg był 11 stycznia, a 14grudnia urodziłam
      Burbelenieczka. Ale powiem szczerze, że czasem myślę do dziś (3 lata), jakie by
      było to dziecko, gdyby się urodziło i że gdyby się urodziła tamta dzidzia nie
      byłoby Burbelka - niesamowite.
    • r.kruger Re: jestem załamana 25.08.05, 15:43
      ja bym sprawdziła jeszcze u innego lekarza-na wszelki wypadek,a jeśli naprawde
      jajo jest puste to znaczy że życie pocznie kiełkować w Tobie troszkę później i
      mimo że jest to przykre nie załamuj rąk,nie rozpaczaj.troszkę cierpliwości i
      natura z waszą pomocą wynagrodzi ci niemiłe chwile.
    • ewazak3 Re: jestem załamana 25.08.05, 15:43
      strasznie mi przykro i nie wiem co mozna powiedziec zeby bylo Ci lepiej, chyba
      nicsad ja wlasnie za pare dni ide do gina zobaczyc czy serduszko bije i strasznie
      sie sad trzymaj sie jakos...
      • fiiga Re: jestem załamana 25.08.05, 15:45
        ten gin miał bardzo dobry sprzęt, zresztą mam zdjęcie przed sobą widac tylko
        puste jajo i nic więcej. Mam juz jedno dziecko, ale tak bardzo chciałam mieć
        drugie.............siedze i rycze przed kompem....
        • r.kruger Re: jestem załamana 25.08.05, 15:48
          serduszko mojego Mikołaja widać było dopiero w 8tc,wcześniej wylałam morze łez
          i strasznie się bałam...
        • an_ni Re: jestem załamana 25.08.05, 15:49
          spokojnie, poczekaj !
          u mnie w tym samym dokladnie wieku ciazy od OM widoczny byl tylko pecherzyk bez
          echa zarodka
          po prostu zaszlam pozniej niz wg stanrdaowego cyklu 28 dniowego wiec ciaza byla
          mlodsza i nie dalo sie nic zobaczyc, 2 tyg pozniej bylo juz widoczne serducho i
          piekny przyrost
          naprawde 6 tydzien nawet na ciaze terminowa to za wczesnie na takie wyroki!!!
        • lirio Re: jestem załamana 25.08.05, 15:54
          Ja miałam troszkę inną sytuację, w II trymestrze, ciąża okazała się martwa. Mój
          lekarz zorganizował mi wizytę u swojego kolegi, żebym nie miała najmniejszych
          wątpliwości, że tak jest. Często w takich przypadkach pojawiają się rady
          Ciotek i innych mądrali o pojawieniu się zarodka w późniejszym okresie i namowy
          do niepoddawania się jakimkolwiek procedurom medycznyn - wg mnie głupie i
          stwarzające iluzoryczną nadzieję. Mnie lekarz poinformował o możliwości
          poddania się zabiegowi oczyszczenia macicy lub czekaniu na naturalne
          poronienie, przedstawiając mi wady i zalety każdej z tych metod.
    • kmalina Re: jestem załamana 25.08.05, 15:50
      6 tydz. od zapłodnienia czy od @? Moim zdaniem to za szybko, ja tez chyba byłam
      w ok. 5 tyg i był pusty pęchęrzyk. Może warto jeszcze poczekać w końcu każdy
      zarodek rozwija się inaczej i wreszcie tak naprawdę nie wiadomo kiedy doszło do
      zapłodnienia.
      • ewazak3 Re: jestem załamana 25.08.05, 15:53
        no wlasnie ja na wizycie w 6 tc liczac od ostatniej miesiaczki tez mialam puste
        jajeczko, i dopiero na nastepnej wizycie czyli okolo 8 tc powiedzial ze bedziemy
        ogladac serduszko. wiec glowa do gory nic straconego!
        • fiiga Re: jestem załamana 25.08.05, 15:58
          tylko ze mnie boli brzuch i rano miałam niewielkie krwawienie, lekarz pokazał
          mi na usg dopochwowym w którym miejscu się zaczyna już odklejac to wszystko, to
          ja już sama nie wiem, w podświadomości jednak czuję ze coś jest nie tak....
          • fiiga Re: jestem załamana 25.08.05, 15:59
            i jeszcze jedno pęcherzyk ma 2,43 cm, powiedział ze jak na ten rozmiar powinno
            już być widac....
            • saphaya Re: jestem załamana 25.08.05, 16:02
              sad( Wysyłam odrobinkę ciepła...
    • mynia_pynia Re: jestem załamana 25.08.05, 17:29
      Tyle się tu naczytałam co dziewczyny przechodzą, i wiem jedno ja na pierwszą
      wizytę do lekarza na jaką się umówie będzie dopiero około 12 tyg. Tak żeby
      zbiegło się z pierwszym ważnym USG.
      Co ma być to będzie a potwierdzenia że się jest w ciąży nie potrzebuje jeśli
      test będzie pozytywny.
      Oczywiście to wszystko pod warunkiem że nie będę miała krwawień itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka