muchomorek23 02.09.05, 15:43 Byłam dzisaij na wizycie kontrolnej i mam przyjść na badanie dopplerowskie. Czy możecie mi coś więcej o tym napisać ( to jest badanie przepływu krwi ?)? Jak ono wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena_gk Re: badanie dopplerowskie 02.09.05, 15:47 Ja miałam badanie dopplerowskie podczas zwykłego usg, ale na dobrym sprzęcie 3 razy w całej ciąży. Wtedy na monitorze na kolorowo widać przepływającą krew, lekarz patrzył też jak działa aorta, serce, łożysko. Nie bój nic, to takie dokładniejsze usg, które bada czynności życiowe w organizmie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka1212 Re: badanie dopplerowskie 02.09.05, 15:49 To jest badanie pracy serca i przeplywu krwi w roznych naczyniach. Badania wyglada jak badanie USG, z tym, ze jest ono tez w kolorze. Lekarz powininien Ci jeszcze wszystko wyjasnic w czasie badania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Re: badanie dopplerowskie 02.09.05, 15:58 DZięki za odpowiedź już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: badanie dopplerowskie 02.09.05, 18:51 na dopplerze tez fajnie slychac bicie serduszka mialam doplery robione kilka razy, bardzo lubie ten rodzaj usg Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: badanie dopplerowskie 02.09.05, 20:05 Ja miałam robione usg już 4 razy, ale nigdy dopplerowskie! Dlaczego?? Kto zleca takie badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: badanie dopplerowskie 03.09.05, 09:15 pimpek_sadelko napisała: > na dopplerze tez fajnie slychac bicie serduszka > mialam doplery robione kilka razy, bardzo lubie ten rodzaj usg nie jest obowiazkowe. widocznie wskazan nie bylo. ja mam dosc czesto dopplery, bo moj gin ma nowy i superasny sprzet. kosci dziecka ogladam na wersji ortopedycznej, serce na kardiologicznej... bardzo fajna "zabawka". lekarz ma frajde, bo mowi, ze lubi tym sie bawic a ja lepiej widze swoje dziecko. same korzysci Odpowiedz Link Zgłoś
bluebebe Re: badanie dopplerowskie 02.09.05, 21:54 ja miałam dzisiaj robionego dopplera po raz pierwszy. U mnie trzeba było zobaczyć przepływy pępowinowe, bo mała jest szczupła i nie wiadomo było, czy dobrze ją odżywiam. Okazało się, że jest ok i taką mam po prostu "laskę" w brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś