agnieszka-anna 02.09.05, 17:39 Jestem w 22tc i od ostatniej wizyty u mojej ginki w ciagu m+ca ,hemoglobina spadla mi z 11.9 do 11.1.Jesli mialyscie podobny problem, napiszcie, prosze, jakie leki bralyscie i jakie byly efekty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda2610 Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 17:56 To jest i tak wysoki wynik jak na ciążę. Ja od 25 tyg do 34 miałam około 9-9,5. Zażywałam dwa razy dziennie Hemofer i raz dziennie Sorbifer i obecnie mam na poziomie 11-11,5. Jestem teraz w 38 tyg i wszystko ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: Mam okropny mocz 02.09.05, 19:30 Z hemoglobiną mam ok bo w lipcu miałam 13 a w sierpniu 12,8.Płytki super i inne tam,gorzej mam z moczem z powodu kamienia w nerce prawej.Zawsze dużo bakterii dzięki Bogu w posiewie nic niema,duzo erytocytów i ogromne białko w połowie sierpnia miałam zą 132 białka i wylądowałam na patologii wszystko przez kamień,a teraz w sierpniu mam 80 białka gin mówi że to u mnie norma więc mniej nie będe miała aż nie urodze i mi go nie wytną!Także dziewczynki i to i tamto zawsze bruździ,każdy ma jakiś problem. lilypie.com Odpowiedz Link Zgłoś
dawn7 Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 18:11 fakt - to wcale nie taki zły wynik (mi ostatnio spadła do 10,3). na pewno lekarz zaleci Ci przyjmowanie żelaza i właściwą dietę. ja brałam Tardyferon, a teraz Hemofer. jest niewielka poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
netka133 Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 19:05 Wszystko zależy od tego co jest przyczyną takich wyników, bo nie zawsze jest to niski poziom żelaza. Najlepiej sprawdzić. Ja brałam żelazo i nic ono nie pomogało. Dopiero po kwasie foliowym 15mg 2 razy dziennie plus witamina B12 z wyciągu drożdzy piwnych 2 razy dziennie (bez recepty) pomogło i wyniki poszły w górę czego i Tobie życzę, pozdr. Netka Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_s Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 19:23 Ja też miałam ten problem i bardzo mi pomogły soki ze świeżych warzyw(czerwony burak, pietruszka,seler). Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 19:53 witam! ja mam wyniki 11,2 i lekarz powiedzial mi ze wynik jest w miare ok!kazal mi zrobic zelazo we krwi i wyszlo dobrze wiec dal mi spokoj ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 20:16 Jadłam Ferrum Lek do ssania, pomogło czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 20:45 wybacz ale...mój lekarz powiedziałby że masz idealne wyniki a spadek tak minimalnej jednostki nie zrobvił by na nim żądnego wrażenia....zresztą na mnie też... wynik 11 przy ciązy jest b.dobrym wynikiem! poza tym jeśi spadło by np. 11 do 6-7 to jest Spadek a nie o 2 punkty po przecinku.... dziewczyny nie panikujcie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolettaw-79 Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 21:43 witaj,ja też miałam taki problem,hemoglobinę miałam bardzo niską.Brałam hemofer,piłam sok z czerwonych buraków,oczywiście brałam witaminy i wszystko na nic.Hemoglobina poprawiła mi się dopiero w ostatnim miesiącu ciaży.Mimo tego mój mały urodził się z anemią no i do tej pory anemia sie utrzymuje.Wchłanialność żelaza ma dobrą więc nikt nie wie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: Pogarszajaca sie morfologia 02.09.05, 21:55 Ja na razie tylko raz badałam morfologię, teraz mam iśc więc zobaczymy jak wypadnie, wierzę, że dobrze. Moja koleżanka miała tragiczne wyniki! I co gorsze im więcej przyjmowała żelaza tym gorzej było! Piła soki i nic nie pomagało, organizm odrzucał wszytsko albo dziecko tak ciągnęło, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-anna Re: Pogarszajaca sie morfologia 03.09.05, 09:14 Dzięki Wam za wszystkie sugestie. Mam nadzieję, że może mi też się polepszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś