Dodaj do ulubionych

chusta kangurka

05.09.05, 14:14
Co myślicie o takich chustach? Mój starszy synek, obecnie prawie 3-letni,
pierwsze 3 mies. miał okropne kolki i właściwie spędził je noszony na rękach.
Nie muszę mówić co to znaczyło dla spraw domowych. Teraz nie mogę sobie na
takie noszenie pozwolić, bo jest przecież Jasiek i w ogóle. Czy ktoś ma
jakieś doświadczenia i może się podzielic? DO tego różnice w cenie w różnych
sklepach internet. są b. duże i nie mogę się zdecydować...
Obserwuj wątek
    • asia710 Re: chusta kangurka 05.09.05, 16:49
      Ja zdecydowanie bede nosic, choc bedzie to moje pierwszo dziecko i nie moge ci
      powiedziec jak to dokladnie wyglada. Pytalam na forum o doswiadczenia ostatnio
      i bardzo mnie przekonaly (sprawdz "chusta" na wyszuliwarce). Czesto widze ludzi
      na miescie z takim maluchem w chuscie i wyglada to bosko!!!! Pozdrawiam
      serdecznie
    • amwaw Re: chusta kangurka 05.09.05, 17:07
      Z tego co ja wiem- najlepiej kupić chustę już po urodzeniu. Niektóre dzieci źle
      znoszą "schowanie" w materiale i od razu płaczą, dodatkowo niektóre mamy boją
      się tak nosić malucha ipodtrzymują na dole chysty rękami- ostatecznie niczym
      prawie się to nie różni od noszenia na rękach, znowuż u innych chusta sprawdza
      się rewelacyjnie.
      Ja też chcę kupić coś do noszenia małej- przymierze po urodzeniu jak się jej
      podoba w chuście, jeżeli nie spodoba- kupie niezbyt rewelacyjnego chicco go
      plusa- także- ponoć lepiej później
      pozdrawiam
      • sylwiawm Re: chusta kangurka 05.09.05, 21:31
        Miałam kupowac chustę, ale dziewczyny, które je kupiły odradzily mi. Nie
        wszystkie dzieci lubią byc skulone. Doradziły mi kupno nosidełka z
        usztywnieniem. Kupiłam i jestem zadowolona. Zresztą nie tylko ja. Mała jak je
        zobaczy to się smieje. W takim usztywnionym można nawet w domu dos zrobić, bo
        dziecko ładnie siedzi i sie rozglada, a w chuście?
        • annam21 Re: chusta kangurka 05.09.05, 22:14
          mi sie jakos tak redni podoba.hehe musialabym miec chyba z piec takich chust
          zeby do brania pasowalasmile) a tak serio to bede chyba wolala nosidlosmile
          • tiaraa Re: chusta kangurka 05.09.05, 23:18
            ja zaopatrzyłam się przezornie w nosidełko usztywniane i chustę, zobaczymy co
            synek będzie wolał, chustę kupiłam z firmy babybean ze względu na dobre
            wykonanie natomiast nosidełko red castle, ale przyznam szczerze że nie widzę
            małego w tym nosidełku zanim sam zacznie trzymać główkę, niby ma ten sztywny
            kapturek i usztywnienie, ale to wszystko jakoś tak dziwnie leży, zresztą
            zobaczymy
            • mam6lat Re: chusta kangurka 06.09.05, 01:48
              u mnie bardzo podobnie - kupiłam chicco go plus i kangurkę;
              nosidło nosz bardzo rzdko i niechętnie, mały też chyba dobrze się nie czuje;
              kangurka - świetna: synek miał wzmorzone napięcie mięśniowe i kangurke
              podpowiedził lekar zi rehabilitant;
              bardzo wygodna...
    • mar_lena2 Re: chusta kangurka 06.09.05, 15:53
      Dla mnie tylko chusta! Kilka miesięcy temu, w maju kupiłam Fasolkę Babybean i
      jestem zachwycona cały czas. Mała miała wtedy 2 miesiące. Zmieniam tylko jej
      pozycje. Polecam dwoma „wolnymi rękami”. Budzę jeszcze zdziwienie na ulicy, ale
      przywykłam. Mój mąż też przywykł i czasami odpowiada, że w poprzednim wcieleniu
      był Indianinem. Noszenie Małej sprawia mu wielką frajdę – Malutkiej też. Teraz
      nawet woli z tatusiem. Dla mnie bomba, bo waży coraz więcej...
    • sabi35 Re: chusta kangurka 06.09.05, 15:58
      Mogę tylko polecić. Od nosidełka bolą krzyże, a dobrze zawiązana chusta (dobrej
      jakości) jest boska. Dziecko ma dobrze podtrzymaną główkę, szeroko rozstawione
      biodra i jest bardzo blisko rodziców.
      Postaram się zeskanować niektóre techniki (np. na krzyż) jeżeli będzie ktoś
      chciał.
      Miałam i nosidełko i chustę.
    • szagszag Re: chusta kangurka 06.09.05, 23:50
      A jakich firm kupowałyście te chusty? Bo wolałabym nie płacić ponad 200pln.
      Polećcie coś konkretnego, najlepiej internetowego...
      • sylwiawm Re: chusta kangurka 07.09.05, 00:41
        Ja mam zamówioną na alegro (kosztują 37 zł), ale każdy mi odradzał. Zeskanuj te
        zdjęcia moze się skuszę. Moja jest ciekawa świata i zastanawiam się jak można
        ją nosić?
        • dariaza Re: chusta kangurka 07.09.05, 08:15
          no właśnie, poleććie jakieś dobre firmy, bo to ważne, żeby taka chusta była
          bezpieczna do noszenia i dla małego kręgosłupika zdrowa.
          • tiaraa Re: chusta kangurka 07.09.05, 09:39
            Uważam że najlepsze są baby bean, oraz red castle, obie niestety dość drogie,
            natomiast wykonanie, jakość i materiał jest ewelacyjny w obu oglądałam obie
            mają porządne obszycia, po bokach otulinki i robrą regulację, niestety
            większość tanich chust to zwykły kawał materiałue bardzo wiem czy spełniają
            odpowiednio swoją rolę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka